Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Rodaj olayını sonradan öğrendim ?

REKLAM ALANI
    acemi27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Soru:Daha önce r25 alıp rodajin ne olduğunu bilmeyen birini gördünüz mü?
    Cevap: Görmüş de olabilirim görmemiş de olabilirim. Görmüşsem görmüşümdür. Görmemişsem görmemişimdir.Hem bunların ne önemi var. Bunlar bir takım uydurma laflardır. Ben ne diyorum yav. Hem bunu izaha gerek yoktur. Sen rodajı yaptın da yapmadın mı dedik? Yapmışsan yapmışsındır. Yapmadıysan yapmamışsındır. Sen yaptın da biz yapmadın mı dedik?
    Sahi ben ne anlatıyordum?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

“Şimdi ben buraya neden çıktım? Niçin çıktım? Nasıl çıktım? Bunu izaha gerek yok gördünüz, yürüdüm çıktım! Ama, çıkmamış da olabilirim. Çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. Görünen köy… Uzakta değildir buraya çıktık da sonradan çıkmadık mı dedik? Bunlar bir takım uydurma laflardır… Sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı ulan beni buraya?” – Umudumuz Şaban
    ''Ya olduğun gibi görün,
    Ya göründüğün gibi ol''

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Emree05 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beş yüz kilometredeyim ama ben bu beş yüz kilometreyi hep 3. Viteste 70 ile giderek yaptım, hep trafikte kullandım, eğitimlerimi bu motosikletle aldım. 7000 devirde kullandım hep
    Zaten trafikte sürdüğün için 500 km'yi sürekli 3.vites 70'le gitme imkanın olmamıştır.

İlla ki dur-kalk,vites değişimleri olmuştur.

O yüzden çok ciddi sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmakta fayda var.

aliberkgngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CG100>>CBR250>>NMAX
    benim bildiğim rodaj eskidendi şimdi her şey lazer kesim olduğu için rodaj eskisi kadar önemli değil.
    birbilent ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı aliberkgngr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bildiğim rodaj eskidendi şimdi her şey lazer kesim olduğu için rodaj eskisi kadar önemli değil.
    Eskisi gibi derken 25 yıl öncesini kastediyorsanız elbette ki dediğiniz doğru, o dönemde parçalar yağlanıp montajı yapılıp, ilk marşla beraber üretimden çıkıyordu. Günümüz üretim teknolojileri ilk alıştırmayı fabrikada bir kaç dakika robot kolla çevrilerek(!) yapıyor. Bu, üretici için dahi yeterli görülmüyor ki kullanıcı klavuzlarının hepsinde rodajdan bahsedilmektedir.

Ancak yeni nesil araçların hepsinde (otomobil/motosiklet, Otto çevrimli 4 zamanlı-2 zamanlı/Wankel motor farketmez) üretici önerisi rodaj şekline uyularak ilk alıştırmanın yapılması gerekmekte. Hatta dikkat ederseniz bazı araçların ilk motor yağlarının, yetkili serviste koyulandan daha farklı olduğunu(bu iş için bazı üreticiler çok daha ince, akışkan, aşındırıcı bir yağ kullanır) ve ilk yağ değişim sürelerinin çok kısa olduğunu görebilirsiniz. Herkesin bilmediği konu rodaj için koyulan yağın motorun alıştırmasını kolaylaştırmak için özel formüle edildiğidir (not: her motor için geçerli değil).

Rodaj konusu derya deniz. Kullanım klavuzuna uymalısınız. Aksi halde çok yakar az kaçar, zamanından önce yağ yakar arıza yapar bir motora hoşgeldin dersiniz.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler