Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Çin malı motosiklet şahsen önermiyorum. İlk motosikletim çinliydi. Günde iki kez kendiliğinden düşen civata/vida tamamlar, iki sene sürmez debriyaj balatasını veya yedek jantını bile bulamayabilirsiniz. İkinci eli ise malum. Kullanırken çinliler için söyleyebileceğim şey motor hacmine göre hızlanması ve max hızları iyidir ama frenler ve lastikler cacık, amortisörler süs, parça sorunu bol, grenajları honda' dan pahalı ve bulunmaz, olmadık arızalarla her an bir yerde bırakabilir (asya scooter mecidiyeköy' den halıcıoğlu' na doğru giderken buji fırlatmıştı, buji yuvasında diş dahi kalmamıştı, honlanmış gibi tertemizdi, dişleriyle beraber bujiyi fırlatmıştı). Yeni çinli almaktansa ikinci el japon veya hintliyi tercih ederim. Şu anda arkadaşın mondial z-one' ının orjinal debriyaj balatasını bile bulamadık, yetkili servisinde dahi yok, avuç kadar kafa grenajını bulamadık, dandik ön çamurluğu çatladı değişelim dedik 115 tl dediler, v.s..)
Birkaç çinli motor [Asya ve Mondial' in bazı modelleri, scooter(adını hatırlamıyorum) ve hyena(arkadaşın motoru idi, bir süre kullandım)]
2007-2011-2017 Honda CBF 150: Az yakar, az kaçar, parçası ucuzdur, parçası boldur, kolay yolda bırakmaz
2011 Honda CBR250: Sınıfında en az yakanlardandır, 0-100 arası tatminkar 140km/h' i geçme ihtiyacı fazla yoksa çok mantıklı bir seçimdir, parçası bol, uygun fiyatlı ve kolay arızalanmayan bir motosiklettir
2015 Honda 125ACE: CBF150 gibi, ama hızı daha az, tamgaz gidersen cbr 250' den iki kat fazla yakan bir motor (aynı hızla gidildiğinde)
2015 Yamaha MT-07: Tork canavarı, lastikler ve diğer bakımları yukarıdaki seçimlere göre ciddi şekilde pahalı, yakıt ekonomisi istiyorsanız çok mantıklı değil, sürati ve hızlanması oldukça tatminkar, parçası pahalı ama kolay bulunan bir motosiklet
Şu anda iki cbf ve bir mt-07 kullanılıyor, mt yakıt tüketimi ve diğer ekonomik nedenler ile ikinci planda iken cbf150 ile hemen her işimi gördüğüm için günlük olarak kullanıyorum. Yukarıdaki görüşler benim kullandığım ve kullanmakta olduğum motosikletler için kişisel tecrübelerimle yazılmıştır