Artık Motorun Katlanılmaz Çile Olduğunu Kabullenmeye Başlamak
Reklamlar
-
Reklamlar
-
satılık > olduğu yerde yan yatmamış, taklalara gelmemiş, ciğerli z1000
-
ekonomik anlamda haklısın
-
"ekonomik" anlamda haklısın
"küçük cc olunca üstüne sürüyorlar" tezin ise pek gerçek değil, en azından benim için. cbr125 kullandım, nc700 kullandım ; pek bir fark göremedim. biraz sürüş stiliyle alakalı olabilir. daha oturaklı veya "aile babası motoru" alırsanız belki sürüş stiliniz de değişebilir.
-
Eski motorum ile şu anki arasında trafikte gördüğüm muamele açısından dağlar kadar fark var. Malesef insanımız her şeye boyutuna göre hürmet ediyor.
-
Durumun aslında motosikletin boyutuyla alakasından ziyade, ilgili motor hacminin hitap ettiği insanlar ve kullanıcı kitlesiyle alakası var. Düşük CC daha ziyade genç ve agresif kullanıcıların elinde, o nedenle de arabacılar ona göre gardını alıyor. Şu an hem scooter'ım hem cruiser'ım var, insanların ikisine yaklaşımı inanılmaz farklı. Scooter ileyken adamlar şeritlerinde bir parça sağa çekilip oradan fıymamı bekliyorlar resmen. Sağolsun pizzacılar aralardan geçmeye o kadar alışmış ki sakin kullandığımda adamlar yüzüme bakıp "deli mi bu yapıyor?" dercesine bakıyorlar. Cruiser kullanırken de tam tersi, şerit açılıyor, aralardan geçmeye kalkınca korkuyor insanlar, sanki hata yapmışlar da onlarım tehdit ediyormuşum gibi algılayıp irkiliyorlar. Yol vermede daha cansiperane davranıyorlar. Kısacası kullanılan aracın kullanıcı kitlesine göre bir karakter biçiliyor alete trafikte. Sesi ayyuka çıktığında da ona göre davranılıyor.
-
Ben buyuk. Isikli topcase yaptim sikistiran sayisiciddi azaldi
-
Araba almak çile değil yani ?
-
Bir ara Mercedes S200 mü öyle bir şey ile dolaşmıştım İstanbul'da, kendini Cumhurbaşkanı gibi hissediyorsun, her kes açılıyor, taksiciler - minibüsçüler 10 metre uzağından geçiyor. Vay be, demiştim, ye kürküm ye dünyası işte.
-
otomobil için de aynı şey geçerli.
şimdi gidip sıfır otomobil alsam, binlerce lira otv, kdv vereceğim. üstüne binlerce lira kasko, sigorta masrafı; üstüne benzin, servis, yedek parça, işçilik, off canım sıkıldı şimdi.
-
Mesele tamamen duygusal (para). Çok kasmamak lazım. Motosiklet, otomobil vs bunların hemen hepsi artık her bütçeye hitap eden bir taşıtlar değil. Açıkçası parası olan binecek, olmayana tabanway + toplu taşıma var. Yaş 45 i geçtiyse büyükşehirden taşınmayı da gelecek planları içine almak lazım.
-
Araba ve motor ikiside varsa masraf çok fazla heleki motorun güçlü bir motosiklet ise işte ozaman nanay aylık minimum 400tl arabanın yakıt masrafı var işe git gel güzel bir pazar gazlamasındada 200lira motora benzin parası çok fazla lüks oldu artık büyúk motora binmek
-
150 CC motosiklet üstüne allah sabır versin şu benzinden :D
-
zapalka adlı üyeden alıntı
"ekonomik" anlamda haklısın
"küçük cc olunca üstüne sürüyorlar" tezin ise pek gerçek değil, en azından benim için. cbr125 kullandım, nc700 kullandım ; pek bir fark göremedim. biraz sürüş stiliyle alakalı olabilir. daha oturaklı veya "aile babası motoru" alırsanız belki sürüş stiliniz de değişebilir.
Dostum cbr 125 i şeklinden dolayı büyük cc falan sanıyorlardır. altındaki küçük cc honda cbf 150 veya yamaha ybr 125 olsaydı farkı biraz anlayabilirdin.Sadece ekonomik kısım konusunda değil fark. Özellikle şehirler arası yolda küçük cc motosikletin neredeyse üstünden geçerek sollamaya çıkan hayvanlar var.
-
-
250 cc bakıyordum. son zamlardan sonra bakmayı bıraktım. benzin istasyonun olsa dayanmaz mk!
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Araba almak çile değil yani ?
Hay ağzına sağlık. Hava ne kadar soğuk da olsa yağmur da yağsa, fiziksel bir problemim hastalık vs yok ise arabayla çıkmıyorum. O trafik, ışıklarda gerilerde beklemek, aynı kırmızı ışığa 2-3 kez yakalanmak diğer arabalar resmen üstüme üstüme geliyor boğuluyorum. Benzin desen ayrı bir dert. Motosikletim 150lik olduğu için benzinle bir sıkıntım yok ama 1,4 araba 20km yol gitmek için dur kalk 10-15 lira benzin yakıyor. Trafikte harcağığım zaman da cabası. Trafikte saygı ve sıkıştırma mevzusu da motorla alakalıysa da benim pek başıma gelmiyor. Hergün ev-iş arası kullanıyorum belki haftada 1 kez denk geliyor. Reflektörlü yeleğe kadar full ekipman var. Onunla alakalı da olabilir.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
Yaş 40
2 Motor 700-900cc
1 Araba 1600cc
Arabanın yeri ayrı, motorlarımın yeri ayrı..
Arabaya binersem ona buna küfür etmekten dinden imandan çıkıyorum.
Motora binince kimse umurumda olmuyor, kafa rahat..
Tek zoruma giden yağmurlu havalarda tulum giymek arabaya binip küfür edeceğime 5-6 dk. uğraşıp giyiyorum
Dikeni var diye gülden vazgeçmek senin ki
-
Ben de 250cc kullanıyorum ve trafikte "farkedilmemekten" kaynaklı sıkıştırmalar hariç herhangi bir sıkıştırmaya maruz kalmadım. Ha trafik akış hızında seyrederken kıçına yapışan, bir metre takip mesafesi bile bırakmayan homoerektus'lar olmuyor değil, onları ayrı tutuyorum. Bence bu konu biraz trafikteki yerimizi bilmemiz ile alakalı. Siz korkak şekilde sürerseniz (arabalar geldi mi hemen yol verme, tepkisiz kalma) bu tarz sıkıştırmalar devam edecektir. Ben sözlü münakaşaya girmeden küçük bir tepki göstererek sizin de bir araç olduğunuzu en hafif şekilde uyararak karşınızdakine belli etmeniz taraftarıyım. Mesela kornayla kısa bir bip ile ben buradayım deyip farketmesini sağlayın, ama biiiiip! diye değil bip diye. :) Şeridin ortasından giderim ben hep veya trafik varsa emniyet şeridinden. En sol şeridi neredeyse hiç kullanmam, gerek yok. En sağ şerit veya orta şerit gayet ideal. Şerit üstünden giderseniz veya şeridi ortalamazsanız sağınızdan solunuzdan arabalar sizi ya sıkıştıracak ya silme geçeceklerdir. Şeridi ortalayak sürün, size şeridi ortalayarak sürüyorsunuz diye tepki verene kornaya basana kulak asmayarak yolunuza devam edin. Sizden cevap gelmeyince bir süre sonra vazgeçip gidecektir, homoerektus'ların genel olarak davranışları bu şekilde.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Bir ara Mercedes S200 mü öyle bir şey ile dolaşmıştım İstanbul'da, kendini Cumhurbaşkanı gibi hissediyorsun, her kes açılıyor, taksiciler - minibüsçüler 10 metre uzağından geçiyor. Vay be, demiştim, ye kürküm ye dünyası işte.
Eskiden bir yaz abimin eski Lada Samara'siyla İzmir'de sürüyorum. Araba ayda yılda bir zorla çalıştırılğı için süper bakımsız. Bildiğin dökülen ama bir şekilde hareket eden külüstür Samara... Lüks arabalar, Mercedes'ler bile "aman dokunmasın" diye açılıyor. Gayri ihtiyari gülmeye başladım. Cüzzamlı muamelesi görmenin de ayrı bir hazzı varmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)