yeni rakı, çaykur rize çayı. aklıma bunlar geldi. biz üretiyoruz ama yurt dışında daha ucuz
bizim ülkeden bir b.k olmaz; bugün iş arkadaşlarımın ve patronun yanında yıllar önce yaşadığımız saman krizi ve patates krizinden bahsettim. zamanında saman balyesi(25kg) 20 liraydı dedim ve krizin 2 sene sonrasında 4,5 liraya indi dedim. sonrasında patatesin 2.5 lira olduğu kriz dönemini söylerken patron girdi araya: samanı ne yapcan dedi bana ve bende "saman ne yapılır patron?" dedim ve "samanın ne yapıldığını bilmiyor musun sen?" diye dalga geçer gibi sordum ve bana "samanla bizim işimiz yok ki" dedi ve bende "ne salak adamlarsınız yaa herşey bir birine zincirleme etki ediyor bunu nasıl bilmezsiniz" dedim ve baktım kimseden ses çıkmıyor ve sonra "..... koyim sizin" dedim içimden ve politik konulardan bahsetmeyi bıraktım.
abi mal mal, bizim ülkemizde herhangi bir işte yöneticiler tam bir mal ve hal böyle olunca işlerde çuvallıyoruz hep.
... öğle vakti yine bira hesabı yapıyoruz ve ben 7 liradan hesaplıyorum ama meğersem bira 9 lira olmuş haberim yok. en ucuz sigara yine 9 lira!
maliyeti ne arkadaşım bunların? bunu sen 40 lira yap ve millet pahalı diye bırakırsa gel yüzüme tükür. kaçak satılır evde üretili yine bir yolu bulunur tüketimi.
kendimizi kandırmayalım, hükumet ağır çuvallamaya başladı ve halka nasıl vergi geçireceğini sapıttı artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
.................
özetliyorum, ülkede ne "adalet" var ne de "kalkınma"! tbmm binası önünde kendini yakan adamın haberini okudunuz mu? haber yasaklanmadan girin okuyun, adaletten ve kalkınmadan bir örnek daha size.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
.................
daha bakmadım ama bir haber daha varmış, amerika bizim suriye sınırına 30 bin terörist mi ne yığıyormuş... bilemiyorum, iman gücümüzü bir gün göstermek zorunda kalacağız ama iman dolu adamlar göremiyorum ben memlekette. bir laf vardır, kılıç kuşananın derler. biz amerikaya nasıl karşı koyacağız var mı fikri olan?