Tavsiyelere tesekkurler uyumazsam hic gidemeyecegim iyi geceler
Tavsiyelere tesekkurler uyumazsam hic gidemeyecegim iyi geceler
Ben de geçtiğimiz hafta Çanakkale-İstanbul yapmak durumunda kaldım. Soğuk elleri ve dizleri çok yıpratıyor. Bu sebeple ilk 4 noktayı atlamak için Yenikapı - Bandırma feribotu yapmakta fayda var. Ekipmanın bu havada sürmek için yetersiz. Feribotun pahalı gelmesi durumunda sağlık problemlerinin daha pahalıya mal olabileceğini unutmamak gerek. İyi yolculuklar.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Vücut ısısı düşünce küçük tuvalet hissi oluşur,
Vücut idarı sıcak tutmak için enerji harcar ve düşük ısılarda bundan kurtulmak ister.
Dolayısıyla sık sık küçük tuvalete gitmek gerekir.
Bu aynı zamanda bir işarettir, vücudunun soğukla başetmeye çalıştığını ama artık zorlandığını düşünmen gerekir.
Onu ısıtman ve biraz su alarak dengelemen gerekir.
Dolayısı ile üşüdüğünde ısınmalısın, tuvaletini tutmaya çalışmamalısın, yeterli miktarda su içmelisin.
Kazasız belasız iyi yolculuklar.
Hamdım, piştim, hala hamım.
2 sene önce yine bu aylarda İzmir 'den motorumu alıp Kastamonu'ya gitmiştim. 800-900 km. gibi bir yol.
Alta ve üste rüzgar geçirmez içkiler giymiştim. Ayakta iki kat normal çorap, Held marka kışlık eldiven, tabii ki pantolon ve yazlık! mont. O yazlık montun üstüne bir de normal montumu giymiştim.
Kışlık mont olmadan en fazla 3-4 derece
ve genelde altında sıcaklıkta
İzmir- Kastamonu yapmıştım.
Eve girdiğimde kalıp gibi olmuştum. Üstümü çıkaracak kadar bile hareket edememiştim.
2 yıl önce 1 aralıkta istanbul-çanakkale yapmıştım. Gece 12 feritbotuna binmiştim yalova'dan.
Hava sıcaklığı -5 derecelerindeydi. Üşüye üşüye geldim. Yağmurluk varsa giymeni tavsiye ederim. Göğsüne çok soğuk gelecek. En kötü ihtimal gazete koyabilirsin. Çünkü ciddi soğuk vuracak. Dizlerini motora yaslayıp ısınabilirsin, onlar pek üşümüyor.
Dikkat etmen gereken şey asfalttaki sorunlu yerler, güneş görmeyen buz olabilecek yerler.
Ben eller dışında bir problem görmüyorum, üzerinizdeki kıyafetler yaklaşık 2 saat gibi bir süre sizi soğuktan koruyacaktır. Bunu da verdiğiniz molalar ile çözebilirsiniz.
Fakat özellikle belirteyim ki elleriniz yarım saat bile dayanmaz, motoru kullanamaz hale gelirsiniz. Ellere çözüm bulmadan çıkmayın. Eldiven üzerine giyilen rüzgarlık, kurye arkadaşların kullandığı elcik kılıfları, elcik ısıtma gibi çözümler var. Kışlık eldiven ilede 1-2 saat kadar dayanabilirsiniz.
Saat 5 te cikabildim yola suan susurluktayim kulak tikaci, spidi h2out kişlik eldiven ve termal corep alt iclik ust iclik seti ekledim. Sadece cok egildigim icin belimin minik bir kismi usuyor oda vucudu usutmeye yetiyor acikcasi. Eldiven 2.5 saat goturdu ama son dakikalar eziyetti. 250km civari yolum kaldi disarisi 1 derece moturun ustunde dans ettikce isiniyorum yarin yagmur olmasa bibotelde yaticam ama gitmek zorundayim bakalim hayirlisi
Keske bel korumasi da olsaydi o zaman sirttan usume minimuma duserdi. Artik yoldasin dayanmaktan baska caren yok iyi yolculuklar usudugunde bir yere gir cay corba ic
Ellere zerre soğuk vermeyen elcik koruma. Kocaman ön cam. Rüzgardan koruyan grenaj yapısına rağmen o yola gitmem bu zamanda. 8 derece civarı ısıda gece katettiğim oldu o yolu. Fakat ekipmanda en küçük bir gedik olursa sonu iyi bitmez.
En aklı başında güzergah Yenikapı'dan Bandırma'ya feribot. Bu seçenek bile hasta olmana sebep olabilir. Kazasız belasız sürüşler...
şu pizzacıların falan taktıgı 40 50tl ye olan el koruma kılıfından al en cok eller üşüyor.
Motorsiklet sevdası böyle bir şey , yoksa deli sevse ancak yapılacak iş ss bir motor ile bu kış günü uzun yol yapmak. Akıl karı degıl ama gönül ferman dinlemiyor .işte.
Hayirlisiyla vardim arkadaslar. Susurluktan sonra windstoperin arkasini dona sokarak bele gelen ruzgari kestim.
Usume kesildi. Ellerin soguklugu en fazla 100km dayanabildi. 6 saat 20dk surdu yolculuk. Isini en iyi yapan kulak tikaci oldu gecen sefer ayni yolu yaptigimda 2 saat ugultudan uyuyamamıştım. Termal, windstopper, korumali kiyafet 3 lemesi içeri sızan hava yoksa 1 derecede sorun yaratmiyormuş biraz daha exp kasmış olduk.
Yolculuk işe yaradi ama 600rr 'ı özlemem için hiç bir sebep kalmadı
Hayırlısıyla varmışsın. Bu havalarda bu yolları yapmak cidden zor. Geçen hafta R125 ile İstanbul-Kırklareli yaptım,sonuç 1 haftadır hasta yatıyorum. Bir de soğuğa doğru gittim,fena oldu. Astronot gibi geziyordum dinlenme tesislerinde 4-5 kat.
Tesekkurler ustadlar sorun yasamadik cok sukur evin sicaginda usume hissi nerdeyse kalmadi biraz bacaklar sadece. Yalniz vücudumda agrimayan yer yok ss etkisi diyoruz artık. Buyuk konusmayayim ama bundan sonra belki eş dost motoruyla bi tur hariç herhangi bi ss le çay bile içmem
Geçmiş olsun, kazasız belasız azıcık üşüyerek bitirmişsiniz yolu.
Yeni motor var mı peki? En çok onu merak ettim.
Sağ salim ve ondan önce hastalık sahibi olmadan tamamlamana çok sevindim . Umarım bir dahaki sefere
söz vermeden önce hesap ve kitabını iyi yaparsın. Daha iyi havalarda gelecekteki motorunla nice nice
yollara. Sevgilerle.
Ben de dün hatay mersin geldim 300km civarı.. Güney sıcağında ( 7-14 derece arası ) kışlık eldivenle eller biraz üşüdü.
Yaa bir tek benim mi popom uyuşuyor arkadaş, koltukta dahi otursam uyuuyor.
Tıp ilerlese de popo nakli yaptırsak..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)