Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Lastiğime saplanan "şey" ve kendi lastiğini kendin sök tavsiyesi

REKLAM ALANI
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Merhaba.
    Dün akşam 19 civarı TEM Ümraniye sapağı yakınlarında motorun altından bir anda gelen garip ses üzerine durma ihtiyacı hissettim.
    Arka lastiğe baktığımda bu kocaman şey ile göz göze geldim.

https://photos.app.goo.gl/prCALZfm1BnXBFVq1

https://photos.app.goo.gl/blClIalXtFaSmFUm2

Yani çivi falan değil, kocaman bir civata ve resmen bir kişiliği falan var.
    Birine mi baktın birader der gibi orada duruyor.

Bu durumda yapılacak birkaç şey vardı,
    yapabiliyor ise kendin fitil atmak
    en yakın lastikçiye kadar temkinle gitmek ve orada fitil attırmak veya tamir ettirmek,
    çekici çağırmak, servise gitmek vs.

Delik büyük olunca fitil bir opsiyon olmuyor, ayrıca hava da basmak gerekiyor ki lastik anında hava kaçırmaya başlamıştı.
    Bulduğum en yakın lastikçide lastiği kendim sökmeyi teklif ederek içten yama yaptırdım.
    Tabi söküp takmak biraz mesele ama o saatte ve o yerde başka da opsiyon kalmamıştı.
    Sökmek 15 dk, tamir 15 dk, takmak ise 1 saat sürdü.
    Bunda benim acemiliğim ile birlikte, lastikçinin iyi niyetine rağmen mekanın darlığı, karanlık olması, alet edavatın yetersiz olması gibi etkenler de var.

Tüm arkadaşlara tavsiyem, kendi lastiğinizi söküp takmayı öğrenin, müsait bir zaman ve yer bulup, yanınıza bilen birini alıp yapın bu işi.
    hangi sıra ile sökülür, nasıl takılır, neye dikkat edilir, hangi anahtarlar gerekir vs
    Bunlar sizi çok zor durumlardan kurtarabilir.
    MSMorkan, mombohunter ve ahmetyildiz bunu beğendiler.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O uzun civatanın lastiğe batması pek mümkün görünmüyor. Lastiğin üstüne tutup çekiç ile vursan girmez. Birinin size kastı olabilir mi? Eğer gerçekten yolda olan bişey se milyonda bir gerçekleşir herhalde... Birde sanırım plastik kasisler var, bazen onlar deforme olduğunda vidaları açıkta kalıyor. Dikkatli olmak gerek ...Geçmiş olsun, kazada yaptırabilirdi ...
    Kızıl pars bunu beğendi.

gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    O neymiş ya öyle. Hemen götürüp nüfusa kaydettirin
    Jemand ve Kızıl pars bunu beğendiler.
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

Motosikleti
    Bisiklet
    O uzun civatanın lastiğe batması pek mümkün görünmüyor. Lastiğin üstüne tutup çekiç ile vursan girmez. Birinin size kastı olabilir mi? Eğer gerçekten yolda olan bişey se milyonda bir gerçekleşir herhalde... Birde sanırım plastik kasisler var, bazen onlar deforme olduğunda vidaları açıkta kalıyor. Dikkatli olmak gerek ...Geçmiş olsun, kazada yaptırabilirdi ...
    İşyerim Sarıyerde, Sarıyerden Ümraniye'ye kadar geldim, gün içinde birisi yapmış olamaz.
    Saplanma anını duydum sanıyorum, tangır tungur bir ses geldi.
    Ve ilk durduğumda tam saplanmış değildi, 1 cm kadar daha dışarda idi.

Özetle muhtemelen bir kamyondan vs düştü ve bana denk geldi.
    Yine de kazaya sebebiyet vermemesi veya biryerleri parçalamaması tesellim oldu diyebilirim.
    twisten bunu beğendi.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı twisten adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasıtlı yapılmış birşey değildir. Yazdığınız gibi çekiçle bile çaksanız girmez. Bu tür saplanmalar genellikle arka tekerlekte olur. Ön tekerlek yerde kuzu kuzu yatan civatanın üzerinden geçmiş ve onu hareketlendirmiştir. Ters bir açı ile kafasının üzerine düşen civatanın tam üzerinden o anda arka teker geçer ve saplanır. olayın doğası budur ve sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.

Sevgilerimle
    aquarist4, 07DFB18 ve Kızıl pars bunu beğendiler.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    merhaba civata işi yapıyorum kilo ile alırım
    aquarist4 ve Kızıl pars bunu beğendiler.

Motosikleti
    Bisiklet
    sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.
    Hocam tam kendimi özel bir insan olarak hissetmeye başlamıştım.
    Hevesimi kaçırdın.

twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasıtlı yapılmış birşey değildir. Yazdığınız gibi çekiçle bile çaksanız girmez. Bu tür saplanmalar genellikle arka tekerlekte olur. Ön tekerlek yerde kuzu kuzu yatan civatanın üzerinden geçmiş ve onu hareketlendirmiştir. Ters bir açı ile kafasının üzerine düşen civatanın tam üzerinden o anda arka teker geçer ve saplanır. olayın doğası budur ve sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.

Sevgilerimle
    Ön teker diker arka teker de üstünden geçerken girer lastiğe diyorsunuz, olabilir. Daha kötü senaryoda olabilir. Ön teker orta yapıp arka teker gelişine çaksa yolda yürüyen yada araç kullanan birine gelse mermiden beter eder. Allah muhafaza ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------

Alıntı Kızıl pars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşyerim Sarıyerde, Sarıyerden Ümraniye'ye kadar geldim, gün içinde birisi yapmış olamaz.
    Saplanma anını duydum sanıyorum, tangır tungur bir ses geldi.
    Ve ilk durduğumda tam saplanmış değildi, 1 cm kadar daha dışarda idi.

Özetle muhtemelen bir kamyondan vs düştü ve bana denk geldi.
    Yine de kazaya sebebiyet vermemesi veya biryerleri parçalamaması tesellim oldu diyebilirim.
    Allahtan sizin lastiğe saplanmışta civatanın yolculuğu son bulmuş. Ya arka teker gelen ortaya gelişine çaksaydı da yoldan geçen birine denk gelseydi ne olurdu, aman diyorum, mermi gibi saplanır, oyyy ... fena
    MSMorkan bunu beğendi.

SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    iki ay önce, aynı şekilde iki tane vidayı ön ve arka tekerlekten çıkardım
    sıralı bir şekilde, bir tanesi ön lastikte, diğeri de arka lastikte idi.
    normal bir şartlarda bunun olma olasılığı, piyangoda büyük ikramiye tutturma şansı kadar nerdeyse.

seni de, biri fena kıskanıyor ama dur bakalım..
    twisten bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)