Lastiğime saplanan "şey" ve kendi lastiğini kendin sök tavsiyesi
Reklamlar
-
Merhaba.
Dün akşam 19 civarı TEM Ümraniye sapağı yakınlarında motorun altından bir anda gelen garip ses üzerine durma ihtiyacı hissettim.
Arka lastiğe baktığımda bu kocaman şey ile göz göze geldim.
https://photos.app.goo.gl/prCALZfm1BnXBFVq1
https://photos.app.goo.gl/blClIalXtFaSmFUm2
Yani çivi falan değil, kocaman bir civata ve resmen bir kişiliği falan var.
Birine mi baktın birader der gibi orada duruyor.
Bu durumda yapılacak birkaç şey vardı,
yapabiliyor ise kendin fitil atmak
en yakın lastikçiye kadar temkinle gitmek ve orada fitil attırmak veya tamir ettirmek,
çekici çağırmak, servise gitmek vs.
Delik büyük olunca fitil bir opsiyon olmuyor, ayrıca hava da basmak gerekiyor ki lastik anında hava kaçırmaya başlamıştı.
Bulduğum en yakın lastikçide lastiği kendim sökmeyi teklif ederek içten yama yaptırdım.
Tabi söküp takmak biraz mesele ama o saatte ve o yerde başka da opsiyon kalmamıştı.
Sökmek 15 dk, tamir 15 dk, takmak ise 1 saat sürdü.
Bunda benim acemiliğim ile birlikte, lastikçinin iyi niyetine rağmen mekanın darlığı, karanlık olması, alet edavatın yetersiz olması gibi etkenler de var.
Tüm arkadaşlara tavsiyem, kendi lastiğinizi söküp takmayı öğrenin, müsait bir zaman ve yer bulup, yanınıza bilen birini alıp yapın bu işi.
hangi sıra ile sökülür, nasıl takılır, neye dikkat edilir, hangi anahtarlar gerekir vs
Bunlar sizi çok zor durumlardan kurtarabilir.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Reklamlar
-
O uzun civatanın lastiğe batması pek mümkün görünmüyor. Lastiğin üstüne tutup çekiç ile vursan girmez. Birinin size kastı olabilir mi? Eğer gerçekten yolda olan bişey se milyonda bir gerçekleşir herhalde... Birde sanırım plastik kasisler var, bazen onlar deforme olduğunda vidaları açıkta kalıyor. Dikkatli olmak gerek ...Geçmiş olsun, kazada yaptırabilirdi ...
-
O neymiş ya öyle. Hemen götürüp nüfusa kaydettirin
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
O uzun civatanın lastiğe batması pek mümkün görünmüyor. Lastiğin üstüne tutup çekiç ile vursan girmez. Birinin size kastı olabilir mi? Eğer gerçekten yolda olan bişey se milyonda bir gerçekleşir herhalde... Birde sanırım plastik kasisler var, bazen onlar deforme olduğunda vidaları açıkta kalıyor. Dikkatli olmak gerek ...Geçmiş olsun, kazada yaptırabilirdi ...
İşyerim Sarıyerde, Sarıyerden Ümraniye'ye kadar geldim, gün içinde birisi yapmış olamaz.
Saplanma anını duydum sanıyorum, tangır tungur bir ses geldi.
Ve ilk durduğumda tam saplanmış değildi, 1 cm kadar daha dışarda idi.
Özetle muhtemelen bir kamyondan vs düştü ve bana denk geldi.
Yine de kazaya sebebiyet vermemesi veya biryerleri parçalamaması tesellim oldu diyebilirim.
-
twisten adlı üyeden alıntı
Kasıtlı yapılmış birşey değildir. Yazdığınız gibi çekiçle bile çaksanız girmez. Bu tür saplanmalar genellikle arka tekerlekte olur. Ön tekerlek yerde kuzu kuzu yatan civatanın üzerinden geçmiş ve onu hareketlendirmiştir. Ters bir açı ile kafasının üzerine düşen civatanın tam üzerinden o anda arka teker geçer ve saplanır. olayın doğası budur ve sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
merhaba civata işi yapıyorum kilo ile alırım
-
sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.
Hocam tam kendimi özel bir insan olarak hissetmeye başlamıştım.
Hevesimi kaçırdın.
-
Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı
Kasıtlı yapılmış birşey değildir. Yazdığınız gibi çekiçle bile çaksanız girmez. Bu tür saplanmalar genellikle arka tekerlekte olur. Ön tekerlek yerde kuzu kuzu yatan civatanın üzerinden geçmiş ve onu hareketlendirmiştir. Ters bir açı ile kafasının üzerine düşen civatanın tam üzerinden o anda arka teker geçer ve saplanır. olayın doğası budur ve sıkça görülen bir durumdur,nadir değil.
Sevgilerimle
Ön teker diker arka teker de üstünden geçerken girer lastiğe diyorsunuz, olabilir. Daha kötü senaryoda olabilir. Ön teker orta yapıp arka teker gelişine çaksa yolda yürüyen yada araç kullanan birine gelse mermiden beter eder. Allah muhafaza ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
İşyerim Sarıyerde, Sarıyerden Ümraniye'ye kadar geldim, gün içinde birisi yapmış olamaz.
Saplanma anını duydum sanıyorum, tangır tungur bir ses geldi.
Ve ilk durduğumda tam saplanmış değildi, 1 cm kadar daha dışarda idi.
Özetle muhtemelen bir kamyondan vs düştü ve bana denk geldi.
Yine de kazaya sebebiyet vermemesi veya biryerleri parçalamaması tesellim oldu diyebilirim.
Allahtan sizin lastiğe saplanmışta civatanın yolculuğu son bulmuş. Ya arka teker gelen ortaya gelişine çaksaydı da yoldan geçen birine denk gelseydi ne olurdu, aman diyorum, mermi gibi saplanır, oyyy ... fena
-
iki ay önce, aynı şekilde iki tane vidayı ön ve arka tekerlekten çıkardım
sıralı bir şekilde, bir tanesi ön lastikte, diğeri de arka lastikte idi.
normal bir şartlarda bunun olma olasılığı, piyangoda büyük ikramiye tutturma şansı kadar nerdeyse.
seni de, biri fena kıskanıyor ama dur bakalım..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)