Bence ilk önce motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek gerekiyor. Mesela çokça karşılaştığım durum; bir arabanın sağından geçmeye çalışan motosiklet ve arkasına dizilen 2-3 kişi daha oluyor. Araba sürücüsü tam sola yanaşıp yol verecek en arkalardan gelen sabırsız bir vatandaş arabanın soluna atlıyor. Bu sefer arabadaki kişi sağdakilere yol vereyim derken soldakini sıkıştırmış oluyor. Ondan sonra ya kaza ya da küfür kıyamet.
Her gün E5'te, köprü üzerinde yaşadığım ilk aklıma gelen şeyi yazdım. Daha çok örnek var.
Motosikletleri fark edin mottosuna çok katılmıyorum. Barkın Abi'nin dediği gibi onlar taş kafalı oldukları için biz herşeyi fark edeceğiz. Ama çok faydalı olacağını düşündüğüm bir oluşum.
Ağır cezalar ve yaptırımlar gelmediği sürece çok zor bir iş motorsikletleri fark ettirebilmek sebebi şudur ki ülkemizdeki araç sürücülerinin hepsi için konuşmuyorum ama aynı şekilde motorsiklet sürücülerininde hepsi için konuşmuyorum ... iki taraftada kendini bilmez çok fazla insan mevcut fakat bunların suçunu diğerleri çekmemeli bu sebeple kötü motorcuyada kötü araç sürücüsünede ağıt yaptırımlar gelmeli örneğin sinirlenen bir araç sürücüsü nevri dönerse direksiyonu motorun üstüne kırmamalı bu cesareti bulamamalı aynı şekilde sinirlenen bir motorsikletçide sinirlendiği zaman hızla geçerken o aracın aynasını kırmamalı eğer kırarsa cezası olmalı...
Yani anlatmak istediğim basit birilerinin dangalaklığını masum insanlar çekmemeli kimse kimse üzerinden ego tatmin etmemeli ve sonuç olarak bu ülkede bu tür suçlara bir tık daha ağır ceza gelmeli insanın içinde korku olunca sinirinede hatasınada mani olur
BOşa dememiş Atalarımız Korku bo..u selanik :D
Kurulan bu derneğe başarılar diliyorum iyi insanların iyi işler yapması güzell...
Arkadaşlar malesef araba sürücülerinde trafik canavarı oranı %40 ise motosiklet sürücülerinde %60 civarı. Araba sayısı kat kat fazla olduğu için daha çoklar tabi. Ben belki arabalar kadar motosikletlerden de çekiyorum. Sıkıştırılıyorum, sabırsızlar tarafından taciz de ediliyorum, 5 cm yanımdan da geçiliyorum. Kaldırımlarda tam gaz gidenleri de görüyorum. Ekipman zaten kimsede yok. 200-300'le gidip beni farketmiyorlar diyenler de cabası. Önce kendi sorunlarımızı çözmeliyiz.
Dernek hayırlı uğurlu olsun.
Maalesef yurdum motosiklet sürücüsünün geneli bozuk profilli. Bunun için de "insan gibi kullanın şu meredi" tarzı bir çıkartma düşünülebilir.
Düşünce güzel de ülkemizde bazı şeyler eksik. Mesela huzur, saygı, hoşgörü. Bunlar olmadan ne yaparsan boş. Millet trafikte birbirini boğazlıyor. Bunlar uzun vadede olacak şeyler bikaç yüzyıl sonra belki olur
Motosiklet kullanıcıları olarak kendi içimizde dahi birçok problem var. Bu derneğin bu konulara da değinmesini isterim. ÖRNEK: Motorumla 3 şeritli yolun sağ şeridini kullanarak gidiyorum, diğer motosikletli arkadaş boş yolda nerede ise dirseğime sürterek benim hızımın 3 katı ile yanımdan geçiyor. Biz birbirimizi de fark edelim istiyorum...
Üye olalım dedik
Ana adı
Baba adı
Tc
Adres
Doğum yeri tarihi
Ooo ihtiyac kredisimi çekicez hayırdır??
Kardeş dernek orası web portalı değil.
O kayıt sayfası sadece ön kayıt için.
Doldurmanız gereken ciddi belgeler var.
Siz kayıt talebi gönderdiğinizde dernek sizle irtibata geçip doldurmanız ve imzalamanız gereken belgeleri ulaştıracak.
O kayıt sayfası sadece ön kayıt için.
Doldurmanız gereken ciddi belgeler var.
Siz kayıt talebi gönderdiğinizde dernek sizle irtibata geçip doldurmanız ve imzalamanız gereken belgeleri ulaştıracak.
Evin arabanın bide arsanın tapusunu da üstlerine yapma şartı var mı?
Şaka bir yana düşünce güzel ama "2 tekersen sağdan gidecen sağdannnn!" diyen kesime bizleri fark ettirme konusunda pek bir başarılı olabileceklerine inanmıyorum.
Haaa arada toplaşıp coplarla hata yapan sürücüleri eşşek sudan gelene kadar dövme faaliyetleri yaparlarsa, bak o etkili ve ses getirici olabilir
Geri kalan fasa fiso. Ben bu ülkenin trafiğinin düzeleceğinden ümidimi kestim. (insanı düzelmiyor ki trafiği düzelsin)
Motorculuğu feminizme çevirdiniz... Farketmesinler abi kendi yoluna bak. Kendini farkettirecem diye geberip gitmek var işin ucunda. Beni mümkünse kimse farketmesin. Ben hayalet gibi kendi yolumu kendim bulur akar giderim. Kimseye ne yararım olur ne zararım.