vergilerin yanında bir de kur dezavantajı da artık gündemimizde her geçen gün buna alışmaya başlıyoruz. Bütçeyi genişletemedikçe, düşük fiyatlı modellere bakıyoruz. Pazar payında bunlar etkili oluyor. Harley Davidson'lara ön yargılıydım. Kendim harley ruhundan uzak bir motosiklet kullansam da. Cumartesi-Pazar günü Maslak Bosphorus HD'de gerçekleşen Freedom Tour etkinliğinde Streed Rod kullanma şansım oldu. Beklentimin üzerinde, keyifli bir motosiklet olduğunu söyleyebilirim. Giriş seviyesi Street Rod alır mıyım almam muhtemelen ama Sportster Iron 883'ler denenebilir.
Harley Davidson'ın hissettirdikleri hakkında kısa yazıma göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
harley davidson kime hizmet ediyorsun vergileri bahane ederek hükümeti eleştirmek ....
eyyyy harley deyvitsonn amacın motor satmakmı hükümeti eleştirmekmi harleyyyy zaten amerikannn şirketiiii abd şirketine para kaptırmıyoruzzzz
ben kymco aldım çünkü türk malı sizin gibi coni lerin kumandası değilizzz eyyyyyyy harleyyyy
Şuna baksanıza bir ya sen bir devletsin bit ürün var bunu dışarıdan getiriyorsun.
10$ a zaten paran kıymetsiz 40₺ oluyor. Buna satanlar getirenler 50₺ diyor. Sende buna 100₺ vergi koyuyorsun. Üreten vr satandan fazla kazanıyorsun.
100÷40=2,5 Adam üretenin 2 katından fazla kazanıyor niye kendini kasıp üretsin bu daha karlı.
Yılardır niye üretmek yerine getirdiklerini anlıyorum.Sonçda uçak, helikopter, tank yapabilen ülke 2 tekeri bir araya mı getiremiyecek?
hayır hayır, harley pahalı. vergiler hiç yüksek olur mu? vergiler çok düşük. bence daha da artsın şöyle şanımıza yakışır olsun.
mesela %2023 olsun.
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
Bu kivamda bir aciklama olmus
Kral çıplak
burada kendini itilmiş, dışlanmış, aşağıda gören arkadaşlar var çok ilginç, servet düşmanı gibiler sanki ayrıca bir takım arkadaşlar neyin kafasını yaşıyor diye meraktayım, muhtemelen ergenler ya da 25 yaş altı kesin
müdür diyor amerikanın iki katı, avrupadan %40 daha fazla fiyat vergilerden çıkıyor, öncelikle şurada anlaşalım, ülkemizde vergiler az mı? adam yalan mı söylüyor? diğer satılan motorlarda durum tam tersi mi? ülkemiz ucuzluk cenneti mi? döviz kuru-yakıt tayland gibi onlarca yıldır sabit mi?
Motosikletini geçtik , daha Harley'in botunu alıp giyemeyen bir dünya insan var ondada mı vergi yüksek müdür bey?
Yazdığımı başka taraflara çekmeniz gerekmez.. Açımın ucu size dokundu sanırım ? Hemen Atladınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Örneğin ''1999 model'' bir Heritage Springer 60 Bin TL olabiliyor . Bunlar hep vergiden , yoksa Harley çok ucuz çookk.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------
Türkiye'de motorlu taşıtların ıvır zıvır vergisi yüksek doğru , peki sizce diğer markalar düşünüldüğünde, Harley ucuz bir marka mı? Yazanlar bundan da bahsetmek istemiş , bu kadar anlaşılamayan olay ne ki sizin için? Harley'e ucuz , vergilere yüksek demekle - Harley pahalı , vergiler düşük demek aynı kafa.. Bu şekilde ergenlerden üstün olmuyorsunuz maalesef..
Açıklayayım dostum. Harley'in tüm gelirleri motor satışından değil. Pazar payının yaklaşık %10'u böyle giysi vs satışlarından oluyor. Amazon'dan bak ortalama bi Harley botu 100 dolar ki çoğu zaman fazlası. Ardından da boynerdeki satış fiyatlarına bak. Dolar kurunu düşününce fiyatları gayet makul hatta yerine göre ucuz bile. Amerika'da bile Harley'ler ucuz motorlar olarak düşünülmüyor. Ortalama bi Japon motordan her türlü pahalilar. Türkiye'deki vergi ıvır zıvır eklenince bu uçurum daha da büyüyor. Şimdi sen suçu oraya buraya atmaya çalışarak birilerini boşuna aklamaya çalışma. Neyi savunuyorsun onu da anlamıyorum. 100.000 Tlden giren üst model bi araç vergilerle 400.000 oluyor burada suç bu arabayı getirenin mi oluyor?
Yandaş arkadaşlar, gerçekleri es geçip ayrıntıya odaklanınca göze batıyor, tepki alıyorsunuz. Hem vergileri savunuyor pozisyonuna düşüyorsunuz. Dış güçler vs. üzerinden oynamanız daha makul olur bence, naçizane. Hem bakın ABD malı.
Trollerimiz bile başarısız. Nasıl ileri gidicez biz?
Bir araba yada motor 50 bin TL ye gümrükten geçirip 100 bin TL ye sattıkları halde her yer araba. Artık sokaklarda bile karşılıklı park ediyorlar. Bir de bunların daha ucuza satıldığını düşünsene her yer arabadan motordan geçilmez. Bir de bizim milletin aldığı arabayı yada motoru 3 yıl binmeden satıp daha üst model alması var.
Madem konu Harley , Chopper /Cruiser tarzını ele alalım , neden 2016 model 1100-1300 cc arası ikinci el bir Harley , yine aynı CC 2018 sıfır km. Ducati veya Triumph 'dan daha pahalı ? Bunlara gümrük ve sonrası aynı vergiler ve vergi oranları uygulanmıyor mu? Bir de buna açıklık getirebilirseniz anlaşacağız gibi.
Yukarıda yazmışım ; ''- Türkiye'de motorlu taşıtların ıvır zıvır vergisi yüksek doğru , peki sizce diğer markalar düşünüldüğünde, Harley ucuz bir marka mı?''
Bu soru cümleme istinaden , kim anlamamakta ısrar etmiş ? Değerlendirmesini gerçekten anlayarak okuyan arkadaşlara bırakıyorum..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)