Teknoloji ve Otomotiv Alanında Gümrük Vergisi Kaldırıldı
-
Devlet baba vatandaşın cebinden daha az çıkacak uygulama yapmaz. Zenginlerden biri yine ihya olacak herhalde.
Bu arada, madem bu yasayla ithalatçılar ürünleri daha ucuza ithal edecek, bu maliyet düşüşü fiyatlara yansıyacak mı? Pek sanmıyorum açıkçası.
Reklamlar
-
Yerli üreticiyi korumak için motosiklete ilave gümrük vergisi getirmemişler miydi? Teknoloji ve otomotiv alanında kaldırılan gümrük vergisi kimi korumak için yapılmış acaba?
-
artemis99 adlı üyeden alıntı
Amazon vergi vs için ayrıca sizden ücret alır o da yaklaşık %18-20'dir. Amerikadan geliyorsa %20+shipping Avrupa'dan geliyorsa %18+shipping eklenir. 1050Ti Türkiye satışı 220USD+kdv falan. Yani çok ucuza mal etmiyorsunuz. Bilgisayar ürünleri çok hesaplı olmuyor.
Bak vatanda daha ucuz bile
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ran-karti.html 845TL kdv dahil.
Sağ olasın abi,ben 500-600 liraya falan getirtebilirsem karlı olur diye düşünmüştüm.
-
Birde şu pttdeki insanların tavrı değişse güzel olacak. Çok alışveriş yapıyorum diye pttden almaya gidiyorum. Sanki borç para isteme gitmişim gibi 11.30da öğle tatiline çıkarlar. Off ne çok şey alıyorsun çok zor oluyor bize tavırları vs insana la havle çektiriyor.Şu sıralar birde artık ptt bu tarz gönderileri almayacak demeye başladılar.
-
zengini daha da zengin etmek için yapılmış bi indirim olmuş bu elektronik parça ticareti yapan yaşadı
-
Bu durum aslinda kanundan once de yururlukte olmasa da yuruyordu. Ben 2 senedir elektronik, plastik, delrin, civata vb tum ihtiyaclarimda yurtidisindan getirdigim urunler icin vergi odemedim.
-
Thracian adlı üyeden alıntı
Bence hiç heveslenmeyin bu olay ithalatçı firmalar içindir.Fiyatlar ucuzlayacak diye de sevinmeyin firmalar aradaki farkı fark ettirmeden cep eder.
Beyaz eşyada KDV'yi %8'e indirmiştir devlet ama etiketlerde indirimi görmemiştik.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)