Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

honda motosiklet bakım aralıkları

REKLAM ALANI
    murat 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda crf 250l rally
    herkese merhaba arkadaşlar

bugün sabah servise gittim 8000 km bakımı için işlemler bittik den sonra servis bana 10000 de geliceksin dedi yanlışınız var bakım aralıkları 4 bin deyince hayır yine değişti 2binde bir yağ değişecek dediler tabii sinirlendim kitapcıkda ne yazıyorsa o dedim 2 binde felan gelemem diye çıkıştım bu nedir böyle 5 binden 4 bine çekdiler şimdide 2 bin diyorlar hiç binmeyelim o zaman bırakalım servise hergün yağ değiştirsinler iyice b...nu çıkardılar
    birbilent bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Sanki bu sorunu tüketici hakem heyetine bildirirseniz ve sonucu bimer ile paylaşırsanız. Bu yaptırımın önüne geçebilirsiniz gibime geliyor.

Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Jet X
    250 Rally'nin yağ değişimi 4000'de 1. 2000 km'de 1 yağ değişimi motorun yararına olan bir şey tabi ama gerekli olsa kılavuzda yazardı. Hangi bayi isim verebilir misiniz?

murat 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda crf 250l rally
    Alıntı Fr.Sante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 Rally'nin yağ değişimi 4000'de 1. 2000 km'de 1 yağ değişimi motorun yararına olan bir şey tabi ama gerekli olsa kılavuzda yazardı. Hangi bayi isim verebilir misiniz?
    pendik güngör

bakımları tamirciye yaptırsak daha ucuza gelecek gibi servise hiç bulaşmasak daha mı iyi ne dersiniz

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    Kendiniz yapsaniz tabi en hesaplisi ve zevklisi olur. Ancak honda servisleri bildigim kadariyla diger servislere oranla daha hesapli yapiyor

honda yamahanın yanında melek diye duydum

Troilem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Honda CBR250R Neon Sarı
    Bende bugün aynı olay icin uğradım.CBR250R var 12bin bakimina girmistim baktim bir sonraki bakım 2000 km sonra yaziyor.Bu ne gercekten yaa hergun uğrayalım isterlerse.

markalar mı kazıklıyo yoksa servisler mi kazıklıyo anlamadım

Motosikleti
    Peugeot 103
    Alıntı murat 60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba arkadaşlar

bugün sabah servise gittim 8000 km bakımı için işlemler bittik den sonra servis bana 10000 de geliceksin dedi yanlışınız var bakım aralıkları 4 bin deyince hayır yine değişti 2binde bir yağ değişecek dediler tabii sinirlendim kitapcıkda ne yazıyorsa o dedim 2 binde felan gelemem diye çıkıştım bu nedir böyle 5 binden 4 bine çekdiler şimdide 2 bin diyorlar hiç binmeyelim o zaman bırakalım servise hergün yağ değiştirsinler iyice b...nu çıkardılar
    Internetten kullanma kilavuzunu indirin (bkz.Owner's Manuel) ihtiyaciniz olan herseye bakin.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Garanti ve servis bakım kitapcığındaki bakım km ne yazıyorsa o km'de gidin bakımı yaptırıp kaşeletin.

Bakım kitapcığı satın alırken yaptığınız sözleşme gibidir.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    honda hayat onda
    5 yıl önce 1 lt yağ için 85 tl aldılar ve o gün 0 km motor almaya tövbe ettim
    honda benim gözümü açtı tşk

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    çinli gibi olmuş resmen au soğutma ya soğutmalı motorun yağı o kadar çabuk yanıp eskimez ki ne bu 2000 km

Motosikleti
    BMW g310r
    Bu işte bir yanlışlık var ben Almanya’da yaşıyorum motorumu almadan önce honda cbr500r a sarmıştım test sürüşü yaptıktan sonra sordum “ilk rodaj bakımı bin km de sonraki bakımlar her on bin km yada senede bir defa”hangisi önce gelirse dediler, aynısı burda yamaha mt 03 ve benim motor için de geçerli test ettiğim her motor için bizzat yetkili bayiye sormuştum.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Hondada saatlik 80-90 lira bi işçilik var, o saat içerisinde motorda yapılması gereken herşeyi yapıyolar.
    Normalde 6000 de bir oluyor bazı modelleri 4000 de bir yapmışlar sanırım. Yurtdışında bunlar 6000 mil felan yani 9-10 bin km civarında.
    Bizim insanımız motorun canını çıkarmayı sevdiği için Japonlar da böyle uygun görmüş olsa gerek

haluk23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF250 Rally-Wave 110i-Crypton S-CB125F-Monkey
    2015 yılında sıfır km alıp da henüz 450 km'de iken 4 günlüğüne çıktığım Ankara-Samsun-Ordu-Trabzon-Ayder,Trabzon-Ordu-Ünye-Niksar-Tokat-Kırıkkle-Ankara turunda kullandığım CBF150 motorumun 1000 km rodaj bakımı için Samsundaki, dönüşte de 5000 devir civarındaki titreşimi kontrol ettirmek ve zincir yağlatmak için Trabzondaki yetkili servise işim düşmüştü. CBF150'deki performanslı kullanımda yağ yakma olayı için tüm 250 cc altı Honda motosikletlerin bakım aralığını 4000 km'den 2000 km'ye çektiklerini çıtlattı çalışanlar. Ama bu sadece CBF150 için uygulandı bildiğim kadarıyla zira diğer motorum Wave 110i için hiç böyle birşey söylenmedi. Gerçi zaten garantisi bitmişti o motorumun ama hep yetkili servise götürdüğüm için yine de bu durumun sadece CBF için olduğunu vurguladılar. Bu arada bende de Rally var ve 1000 ve 4000 bakımlarından sonra henüz 8000 bakımına götürmedim. Yeni yılda Efe Honda'ya bir uğrayacağım. Durum neymiş bir sorarım. Selamlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Ben size soyliyim cbr125 250 motorunu sjrekli devir mesicide surup yagi erken bitirp sonrada vay 15 bin km de honda blok kirdi vs iste hep bu durumlarin cevaplari

Yoksa korkmayin avrupada yine ayni

Motosikleti
    CRF 250
    Arkadaşlar yabancı sitelerde araştırın bize 4000 km de bir bakım dedikleri CRF 250 Rally 8000 mil yani 12000 km'de bir yağ bakımı. Çok şeyapmamak lazım ülkemizin müşteriye bir güzelliği ?*???

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Crf yağ bakımı benim bildiğim 12 bin km diye biliyorum.
    Ne kadar sağlıklı olur bilemem max 4 binde değişirim.
    Kitapçık 4bin km diyor.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    12 binde bir bakım 6 binde bir de kontrol var. Manuel de yazmaz ama uyanık servis her 6 binde bir yağ değiştiriyor. Türkiye şartlarıymış :-P

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)