honda motosiklet bakım aralıkları
Reklamlar
-
herkese merhaba arkadaşlar
bugün sabah servise gittim 8000 km bakımı için işlemler bittik den sonra servis bana 10000 de geliceksin dedi yanlışınız var bakım aralıkları 4 bin deyince hayır yine değişti 2binde bir yağ değişecek dediler tabii sinirlendim kitapcıkda ne yazıyorsa o dedim 2 binde felan gelemem diye çıkıştım bu nedir böyle 5 binden 4 bine çekdiler şimdide 2 bin diyorlar hiç binmeyelim o zaman bırakalım servise hergün yağ değiştirsinler iyice b...nu çıkardılar
Reklamlar
-
Sanki bu sorunu tüketici hakem heyetine bildirirseniz ve sonucu bimer ile paylaşırsanız. Bu yaptırımın önüne geçebilirsiniz gibime geliyor.
-
250 Rally'nin yağ değişimi 4000'de 1. 2000 km'de 1 yağ değişimi motorun yararına olan bir şey tabi ama gerekli olsa kılavuzda yazardı. Hangi bayi isim verebilir misiniz?
-
Fr.Sante adlı üyeden alıntı
250 Rally'nin yağ değişimi 4000'de 1. 2000 km'de 1 yağ değişimi motorun yararına olan bir şey tabi ama gerekli olsa kılavuzda yazardı. Hangi bayi isim verebilir misiniz?
pendik güngör
-
bakımları tamirciye yaptırsak daha ucuza gelecek gibi servise hiç bulaşmasak daha mı iyi ne dersiniz
-
Kendiniz yapsaniz tabi en hesaplisi ve zevklisi olur. Ancak honda servisleri bildigim kadariyla diger servislere oranla daha hesapli yapiyor
-
honda yamahanın yanında melek diye duydum
-
Bende bugün aynı olay icin uğradım.CBR250R var 12bin bakimina girmistim baktim bir sonraki bakım 2000 km sonra yaziyor.Bu ne gercekten yaa hergun uğrayalım isterlerse.
-
markalar mı kazıklıyo yoksa servisler mi kazıklıyo anlamadım
-
30 Aralık 2017, 22:09
murat 60 adlı üyeden alıntı
herkese merhaba arkadaşlar
bugün sabah servise gittim 8000 km bakımı için işlemler bittik den sonra servis bana 10000 de geliceksin dedi yanlışınız var bakım aralıkları 4 bin deyince hayır yine değişti 2binde bir yağ değişecek dediler tabii sinirlendim kitapcıkda ne yazıyorsa o dedim 2 binde felan gelemem diye çıkıştım bu nedir böyle 5 binden 4 bine çekdiler şimdide 2 bin diyorlar hiç binmeyelim o zaman bırakalım servise hergün yağ değiştirsinler iyice b...nu çıkardılar
Internetten kullanma kilavuzunu indirin (bkz.Owner's Manuel) ihtiyaciniz olan herseye bakin.
-
30 Aralık 2017, 22:16
Süper Moderatör
Garanti ve servis bakım kitapcığındaki bakım km ne yazıyorsa o km'de gidin bakımı yaptırıp kaşeletin.
Bakım kitapcığı satın alırken yaptığınız sözleşme gibidir.
-
30 Aralık 2017, 23:56
honda hayat onda
5 yıl önce 1 lt yağ için 85 tl aldılar ve o gün 0 km motor almaya tövbe ettim
honda benim gözümü açtı tşk
-
31 Aralık 2017, 01:09
çinli gibi olmuş resmen au soğutma ya soğutmalı motorun yağı o kadar çabuk yanıp eskimez ki ne bu 2000 km
-
31 Aralık 2017, 03:01
Bu işte bir yanlışlık var ben Almanya’da yaşıyorum motorumu almadan önce honda cbr500r a sarmıştım test sürüşü yaptıktan sonra sordum “ilk rodaj bakımı bin km de sonraki bakımlar her on bin km yada senede bir defa”hangisi önce gelirse dediler, aynısı burda yamaha mt 03 ve benim motor için de geçerli test ettiğim her motor için bizzat yetkili bayiye sormuştum.
-
31 Aralık 2017, 03:31
Hondada saatlik 80-90 lira bi işçilik var, o saat içerisinde motorda yapılması gereken herşeyi yapıyolar.
Normalde 6000 de bir oluyor bazı modelleri 4000 de bir yapmışlar sanırım. Yurtdışında bunlar 6000 mil felan yani 9-10 bin km civarında.
Bizim insanımız motorun canını çıkarmayı sevdiği için Japonlar da böyle uygun görmüş olsa gerek
-
31 Aralık 2017, 08:50
2015 yılında sıfır km alıp da henüz 450 km'de iken 4 günlüğüne çıktığım Ankara-Samsun-Ordu-Trabzon-Ayder,Trabzon-Ordu-Ünye-Niksar-Tokat-Kırıkkle-Ankara turunda kullandığım CBF150 motorumun 1000 km rodaj bakımı için Samsundaki, dönüşte de 5000 devir civarındaki titreşimi kontrol ettirmek ve zincir yağlatmak için Trabzondaki yetkili servise işim düşmüştü. CBF150'deki performanslı kullanımda yağ yakma olayı için tüm 250 cc altı Honda motosikletlerin bakım aralığını 4000 km'den 2000 km'ye çektiklerini çıtlattı çalışanlar. Ama bu sadece CBF150 için uygulandı bildiğim kadarıyla zira diğer motorum Wave 110i için hiç böyle birşey söylenmedi. Gerçi zaten garantisi bitmişti o motorumun ama hep yetkili servise götürdüğüm için yine de bu durumun sadece CBF için olduğunu vurguladılar. Bu arada bende de Rally var ve 1000 ve 4000 bakımlarından sonra henüz 8000 bakımına götürmedim. Yeni yılda Efe Honda'ya bir uğrayacağım. Durum neymiş bir sorarım. Selamlar.
-
31 Aralık 2017, 09:25
Ben size soyliyim cbr125 250 motorunu sjrekli devir mesicide surup yagi erken bitirp sonrada vay 15 bin km de honda blok kirdi vs iste hep bu durumlarin cevaplari
Yoksa korkmayin avrupada yine ayni
-
31 Aralık 2017, 11:41
Arkadaşlar yabancı sitelerde araştırın bize 4000 km de bir bakım dedikleri CRF 250 Rally 8000 mil yani 12000 km'de bir yağ bakımı. Çok şeyapmamak lazım ülkemizin müşteriye bir güzelliği ?*???
-
31 Aralık 2017, 12:00
Crf yağ bakımı benim bildiğim 12 bin km diye biliyorum.
Ne kadar sağlıklı olur bilemem max 4 binde değişirim.
Kitapçık 4bin km diyor.
-
31 Aralık 2017, 12:10
12 binde bir bakım 6 binde bir de kontrol var. Manuel de yazmaz ama uyanık servis her 6 binde bir yağ değiştiriyor. Türkiye şartlarıymış :-P
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)