Güzel kardeşim (yaşça büyük olduğum için yazıyorum),
Tamamını okumadan hiç bir yazıya yanıt vermem. 1932'de alınan kararın gerekçesinin bugüne hiçbir yararı yok diyorum kısaca. Keşke Cumhuriyetimizin ilk yıllarında alınan tüm kararları günümüze uyarlayabilsek. İnan 100 yıl geriye gitsek, 200 yıl ilerlemiş gibi olacağız ama nafile...neyse bu ayrı tartışma...
O gün de sahipsiz başıboş köpekleri önüne geçilemez bir sorunmuş, bugün de önüne geçilemez bir sorun. Ama bugünkü sorun son 20 yılın eseri. 2004 yılında önü arkası düşünülmeden çıkarılan bir yasa, görevini savsaklayan kurumlar, görevini yapmasını engelleyen çakma hayvan severler, rant, reklam, popülizm, oportünizm, vs. vs. Bunları bin defa yazdık, artık midem bulandı tekrarlamaktan.
Diyoruz ki, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alamazsınız! Bunun nesi anlaşılmıyor hayret ediyorum. 20 yıldır bu sorun Hollanda'da mı yaşanıyordu ve biz şimdi mi fark ettik? 20 yıldır mevcut yöntemle sorunu çözemeyen bir aygıttan, 2 sene içinde bütün sorunu sıfırlamayı beklemek hayalcilik ve melankolizm. Bu kadar net!
Daha ne kadar açık yazmak gerekiyor...
Almanya değil?
Yapma hasmet, sana yakışmıyor böyle bir argüman öne sürmek.
Nüfusu az ülkelerin iyi yaptığı işlerle ilgili her meselede yok el kadar, yok nüfusları az. Nüfusu az ise kaynağı da az o ülkenin.
Devlet dediğimiz şey site yönetiminin ölçekli versiyonu, bir şeyi az insana yapabiliyorsan çok insana da yaparsın. Yapılacak iş fazlaysa kaynağın da fazla.
https://x.com/bosunatiklama/status/1800141798649827745
Kuduz köpekleri başka illere kaçıran insan tutuklandı!
Hahahaha bunlar bir de bütün köpekleri kurtaracaklar hahahaha
https://x.com/haskologlu/status/1800...c-qxH7RM0Y0FJA
İnanılmaz bir akıl tutulması yaşıyoruz…
Köpeklerdeki tuhaflığı fark ederek durumu ihbar eden muhtara yaptıklarına bakın. Ve bu insanlar kendini hayvan sever olarak tanımlıyor. Bırak hayvanı, bu tiplerin herhangi bir canlıyı sevmesi tesadüf olur.
Bu arada muhtarın ihbar ettiği köpekler de kuduz çıkmış!
Siz nasıl bu kadar kötü insanlar oldunuz ?
Canlıların ölmesi ve öldürülmesi durumunda kahkahkahalar atacak kadar nasıl acımasızlaştınız ? Çocukken istismara mı uğradınız, travmanız ne olabilir ? Filistinli çocukların, kadınların hayvanların üzerine bombalar yağarken de böyle kahkahalar atıyor musunuz ?
Tedavi ve destek alabilmeniz için:
https://ozlemkocozden.com/
Yamter kıvırma. Sen önce #358 mesajda sorduğum soruya yanıt ver...boşver gevelemeyi...
(cevap verene kadar devam)
Buradaki sorun artık sokak köpekleri sorununu aştı, sizin psikolojik sorunlarınız haline geldi. Siz utanmayın, biz yerinize utanırız.
https://x.com/aykiricomtr/status/179...c-qxH7RM0Y0FJA
Koca koca adamlar köpekten korkmuşlar yahu Ne kadar ayıp…
Halbuki köpeğe yüzlerini dönüp sabit durmaları, olmadı ağaç olmaları, onu da beceremedilerse cenin pozisyonuna girmeleri gerekiyordu. Paraları da yokmuş heralde Dazer II de alamamışlar
O değil de, aracın masrafını kim ödeyecek? Tavan falan çöktü
Yamter kıvırma. Sen önce #358 mesajda sorduğum soruya yanıt ver...boşver gevelemeyi...
İşi iyice soytarılığa çevirdiler. Yazık, kimlerin çocuklarıysa.
Allah herkese vicdanı ve ameliyle muamele etsin.
Eee işi soytarılığa çevirmeden önce düşünecektin. İtinayla polemik iade edilir. Hatta kampanya yaptık, ilk iade ücretsiz
Onu bırak da;
Sen önce #358 mesajda sorduğum soruya yanıt ver...boşver gevelemeyi...
Teşekkür ederim. Biz bize güveneni, dostlarımızı, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayız, ne pahasına olursa olsun yanında oluruz. Çünkü birilerinin aksine aileden böyle eğitildik.
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz (lanet) ediniz" denmiş hadislerde. Elimizden geldiğince, nefesimiz yettiğince, vakarımızı bozmadan adilane, vicdani, merhamet ekseninde bu konunun çözümünü istiyoruz.
Saygı ve muhabbetle.
Ahlak ve şerefin temeli vicdan üzerine kuruludur
Nedir # 358 de sorulan soru diye baktım.
13 Haziran 1932 te resmi gazete de yayınlanan T.B.M.M. Tamimini gösterip 10 Haziran 2024 te ki şartları kıyaslıyor.
Hakikatten cevap yazmak bile abesle iştigal.
Emice o zaman memlekette veteriner mi var? İlaç mı var? Barınak mı var? para mı var? senin gibi ağah kaç kişi var?
Bırak emice bırak o zamanın şartları ile bu günün şartları bir mi neyi, neyle kıyaslayıp nasıl bir sonuç çıkaralım.
Dersen ki o zamanda para çok, her taraf veteriner, ilaç desen bayram şekeri gibi bol, dört yıldızlı hayvan barınağı özeli resmisi, hava yolları olmuş halkın yolları ama yine de hayvanları zehirlediler o zaman bize de susmak düşer.
E tabii ki degil. Almanya ve Fransa kat kat daha buyuk ulkeler Hollanda'dan.
Kaynagimiz da daha fazla degil. Konya kadar Hollanda tum Turkiye'den on kat daha fazla tarım ürünü ithal ediyor, ve GDP'si Turiye'den yuksek.
Lakin ulkenin kuduz olmasi noktana tamamen katiliyorum. Saldirganlik hat safhada.
Ben de zannettim kadin kopekleri toplayip Ankara'ya saliyor. Ama klinige girislerini yapip, kisirlastirip, tedavilerini yapacagiz diyor. Eger oyleyse niye tutuklanmis ki? Eger kopeklere kuduz bulasmissa zaten oleceklerdir, cunku tedavisi yok.
Acikcasi esas olmasi gereken bu kadinin yaptigi. Helal olsun kadina. Direk kendi zaman ve butcesinden fedakarlik yapip sokak hayvanlarina yardim ediyor. Daha n'olsun?
==========
Edit. Pardon... Kopeklerde kuduz testi yokmus. Daha dogrusu var ama hayvanin oldurulmesi gerekiyormus test icin. Velhasil kopeklerin 10 gun karantina altinda gozetilmeleri gerekiyormus kuduz olmadiklarindan emin olmak icin.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)