Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Köpek saldırısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #801
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Türkiye'de köpekler hangi ekosisteme zarar verecek ki? Sonuçta doğada değil, şehirde yaşıyorlar, çünkü yemek orada var.

    İstanbuldaki kediler de öyle. Hangi ekosisteme zarar verecekler? Ama buradaki başıboş kediler, doğal kuş populasyonunun baş düşmanı.

    Benzerlik şu açıdan: Sahip olduğu hayvanı sokağa ya da doğaya terketmek hayvanseverlik değil.

    Açıkçası sokakta hayvan beslemek te hayvanseverlik değil. Evcil hayvanın yeri evdir. Yukarıda videosu paylaşılan veteriner de, evrim ağacının videosunda da dile getirildi bu. Kısırlaştırılmamış sokak köpeği
    geçici süre yemek bulunca çiftleşmeyi tercih ediyor, normalde yapmayacakken...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

    Bu arada Miami'de hiç ummayacağınız bir sokak hayvanı vardı. Hayır, geyik ve sincap değil. Sokakta zibil gibi başıboş tavuk ve horoz vardı. Tavuk ve üç yavrusu hızla caddeden karşı karşıya geçiyorlar falan... Komedi resmen. Hatta kaldığımız evin bahçesinde dört tane yumurta gördüm. Sabahın köründe horoz sesiyle uyandım, gökdelenlerle dolu şehir merkezine 15 dakika mesafedeki bir evde!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #802

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    E tamam ben de onu söyledim zaten canım, Türkiye'de sokak köpekleri ekosisteme zarar verecek dengesini bozacak bir tehdit değil diye.
    Şehirde yaşarken şehirdeki kedi popülasyonuna zarar verebilirler mesela potansiyel olarak, böyle bir durum yok. Sen piton örneğini verince o yüzden böyle bir tehdit mi oluşturuyorlar diye onu sormuştum.

  3. #803

    Üyelik
    25 Haziran 2024
    Köpekler hücum ettikleri anda panik yapmadan ve hızınızı kesmeden devam edin merak etmeyin ısırmıyorlar. Korkmayın sakin kalın.

  4. #804
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Şehir
    Giritli
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Eveett, tatil bitti, dükkana döndük...

    Yaklaşık 1 aylık ara iyi geldi, enerjim yenilendi. Eee tabii, rahat battı, forumun en netameli konusundan başlayayım dedim Aslında şaşırdım, burada yine kan gövdeyi götürmüştür diye girdim ama baktım ses seda yok.

    Daha önce yazdığım gibi, Meclis tatile girmeden Kanun değişikliğini onayladı, 7527 Sayılı "HAYVANLARI KORUMA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN" 2 Ağustos 2024 ve 32620 Sayılı Resmi Gazetede yayınlandı ve böylece 5199 Sayılı "HAYVANLARI KORUMA KANUNU" resmen değiştirilmiş oldu.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240802-5.htm

    Yeni Kanun'daki en önemli değişiklik Madde 6'da yapılmış.

    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5199&MevzuatTur=1&MevzuatTertip= 5

    Değişik 5199'a göre artık "topla, aşıla (meçhul), kısırlaştır (meçhul),rehabilite et (nasıl oluyorsa), aldığın yere bırak" uygulaması yerine "topla, aşıla (meçhul), kısırlaştır (meçhul),rehabilite et (nasıl oluyorsa), sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde bak" yöntemine geçiliyor. Yani öyle artık belediyeler sözde toplayıp sözde rehabilite ettikleri köpekleri sağa sola bırakamayacaklar. Yasa koyucu bunu önceki Kanun'daki flu ifadelerin yerine net olarak belirtmiş. Ayrıca yine Kanun'un Geçici Madde 4 – (Ek:9/7/2021-7332/16 md.) (Değişik: 30/7/2024-7527/14 md.) ile Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan belediyelere 31/12/2028 tarihine kadar bakımevleri kurmak veya mevcut bakımevlerini iyileştirmek için süre verilmiş...

    "Eee tamam o zaman, biz yine kulağımızın üzerine yatalım 2028'e kadar, toplamayalım, veya toplayıp yine sokağa salalım, sonrası Allah Kerim" diyebiliyor mu belediyeler? Ne kadar sündürseler de yok kardeşim, diyemiyorlar. Kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren toplayıp barınağa götürmek yasal zorunluluk. Peki yapmazlarsa ne olur? Onu da Kanun Ek Madde 1 – (Ek:9/7/2021-7332/13 md.) de yazmış:

    "(Değişik: 30/7/2024-7527/13 md.) Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan belediyeler bakımından, geçici 4 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen kaynağı ayırmayan belediye başkanı ve meclis üyeleri ile ayrılan kaynağı hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları toplamak, rehabilite etmek veya sahiplendirilinceye kadar bakmak için sarf etmeyen ya da bu kaynağı başka amaçlar için sarf eden belediye başkanı ve belediye yetkililerine altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir."

    Yani öyle kağıttan kahramanlık bir yere kadar. Şimdi henüz değişiklik taze, Anayasa Mahkemesine falan gidilecek, yönetmelik henüz çıkmadı, Belediyelere resmi tebligat ulaşmadı falan da, öyle "biz Kanun'u uygulamayacağız" diyorlar, üç gün sonra belediye görevlilerine Cumhuriyet Savcılıklarından tebligatlar ulaşmaya başlayınca onları kim savunacak, kim arkalarında duracak merak ediyorum. Şimdilik şov ve popülizmlerini yapsınlar ama hiçbir memur bu riske girmez/giremez.

    E iyi ama bu bir katliam yasası, ötenazi falan diyor, aslında öldürülecek sokak canları falan, barınaklar ölüm kampı, bıdı, bıdı, bıdı...yine aynı nakaratlar, yine aynı ajitasyonlar...

    Katliam nerede, ötenazi nerede? Yok öyle bir şey. Şu var;

    Hayvanların ötanazisi (Değişik başlık: 30/7/2024-7527/5 md.)

    Madde 13- (Ek: 30/7/2024-7527/5 md.) Bakımevine alınan köpeklerden; insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlara 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır.

    Nedir bu 5996 Sayılı Kanun'un içeriği? Şudur;

    MADDE 9- (1) Hayvan sahipleri veya bakımından sorumlu kişiler, hayvan refahının sağlanması amacıyla, hayvanların barınma, bakım, beslenme, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak, sorumluluklarındaki hayvanların insan, hayvan ve çevre sağlığı üzerinde oluşturabilecekleri olumsuz etkilere karşı gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

    (3) Hayvanlara ötenazi yapmak yasaktır. Ancak,

    a) Hayvanlara acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında,

    b) Akut bulaşıcı bir hayvan hastalığının önlenmesi ya da eradikasyonu amacıyla veya insan sağlığı için risk oluşturan durumlarda,

    c) Davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda,

    veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilir. Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılır.

    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5996&MevzuatTur=1&MevzuatTertip= 5

    Evet, bas bas bağırılan katliam, ötenazi hikayesi bu...diyor ki 5996; "Davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilir."

    Bak, ötenazi yapılmasına karar verilir DEMİYOR, karar verilebilir DİYOR...

    Bunun neresi katliam, bunun neresi vicdansızlık, bunun neresi canilik?

    Ha ama siz bu maddeyi bahane edip bütün köpekleri öldüreceksiniz? Yok ya, nereden biliyorsunuz? Siz de önceki Kanun'daki maddeyi bahane edip, saldırgan da olsa hiçbir köpeğin toplanmasına rıza göstermiyordunuz. Köpeklerin üreme hakkını engelliyorsunuz diye kısırlaştırmaya da karşıydınız, barınaklar ölüm kampı jargonuyla görevlileri inim inim inlettiniz. Küfürbaz ve şirret dilinizi her itiraz edene akıttınız. Daha 2 hafta önce 5199'u uygulayın diye bağırıyordunuz, şimdi uygulamayın diye bağırıyorsunuz Kanun lehinize iken iyiydi değil mi?

    Ama öyle bir atmosfer yaratılıyor ki, sokaktan toplanan her köpek öldürülecek algısı yaratılıyor. Bu madde bütün uygar dünyanın kabul ettiği bir önlem. Barınakta kalmasın istiyorsanız onun da yolu açık. Sahipleneceksin, kayıt ettireceksin, tüm ihtiyaçlarını karşılayacaksın, tüm önlemleri alacaksın, çocuğun gibi ömür boyu bakacaksın. Yok öyle sokakta yemek artığını dökerek vicdan mastürbasyonu yapıp, en hayvansever benim edalarıyla racon kesmek. Seviyorsan sorumluluk alacaksın!

    E tabii belediyeler 20 yıldır kolayını bulmuş, hiçbir yatırım yapmadan sokağa mamamatik koyup, bütçelerini saçma sapan işlere harcayıp, barınak yapmadıkları için, şimdi zor geliyor onlara da sorumluluk almak. Eee işte yazdık, çizdik yıllardır; bu iş böyle gitmez, bu popülasyon kontrol edilemez, sonunda duvara toslayacaksınız dedik, tosladılar...

    Ayrıca şunu kabul etmek gerek...bu bir siyasal manevra mıydı? Kesinlikle evet. Yıllardır aksiyon almayan belediyeler el değiştirince, onları zayıf halkalarından yakalayan önemli bir taktiksel manevra. E ama siz de bu fırsatı vermeyeceksiniz kardeşim. 20 yıldır hiçbir yasal yükümlülüğünü yerine getirme, barınak yapma, kısırlaştırma, sahiplendirme, eee sonra? Bu kadar köpeği nereye koyayım? Nereye koyarsan koy kardeşim, onu da ben mi düşüneceğim vatandaş olarak? Ben vergimi veriyorum, vatandaş olarak yükümlülüklerimi yerine getiriyorum, gerisi sana kalmış...

    Bakın şunu da ekleyeyim. Kimsenin hayvan haklarını, köpeklerin canını, kedilerin keyfini vs. umursadığı yok. Bu bir siyasal çekişmenin halka uzanan ajitatif yansımaları. Bugün bu değişiklik prim yapar alkışlarsınız, yarın diğeri yapar onu alkışlarsınız. Olan hem hayvana, hem de uygar bir ülkede insanca yaşamaya çalışana olur. Bakalım göreceğiz sahadaki sonuçları...

    Şimdi kahvemi alıp, yiyeceğim linçleri okumaya başlayayım...

  5. #805
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    yazdıgın sadece ilk ve son satırı okudum , fark ettim ki dediklerinin doğru yanlış olması fark etmez.

    konu sessizliğe düştükçe buraya yazarak gerginlik çıkması, birbirinize laf atmanız, hakaretimsi cümleler kurulması hoşuna gidiyor ki sürekli konuyu hortlatıyorsun.


    "şimdi kahvemi, alıp yiyeceğim linçleri okumayaya başlayayım" kısmından zaten belli.


    Beklediğin gibi eleştirim konu ile ilgili görüşüne olmadı üzgünüm, direk kişiliğine eleştirim. Ve cidden iyi bir psikoloji değil bu, tedavi gerektiriyor.
    yamtareroglu, uakdem ve selsa bunu beğendiler.

  6. #806
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Şehir
    Giritli
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazdıgın sadece ilk ve son satırı okudum , fark ettim ki dediklerinin doğru yanlış olması fark etmez.

    konu sessizliğe düştükçe buraya yazarak gerginlik çıkması, birbirinize laf atmanız, hakaretimsi cümleler kurulması hoşuna gidiyor ki sürekli konuyu hortlatıyorsun.


    "şimdi kahvemi, alıp yiyeceğim linçleri okumayaya başlayayım" kısmından zaten belli.


    Beklediğin gibi eleştirim konu ile ilgili görüşüne olmadı üzgünüm, direk kişiliğine eleştirim. Ve cidden iyi bir psikoloji değil bu, tedavi gerektiriyor.
    Ne sessizliği yahu? Günlerdir ortalık çınlıyor...

    Derdim tartışmadan beslenmek değil, bütün ülkeyi ilgilendiren GÜNCEL bir meselede objektif bakış açısı sağlamak.

    Okumadan yazdığın için ne dediğimi de bilmiyorsun tabii. Bence asıl problem tam da bu. Öyle bir kamplaşma var ki, karşı cenahtan yazılan her şeyi tu kaka kabul ederek ön yargılarla başlıyoruz tartışmaya. Kimsenin meselenin özüne odaklandığı yok. Benim taraftarım beni desteklesin yeter.

  7. #807
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne sessizliği yahu? Günlerdir ortalık çınlıyor...

    Derdim tartışmadan beslenmek değil, bütün ülkeyi ilgilendiren GÜNCEL bir meselede objektif bakış açısı sağlamak.

    Okumadan yazdığın için ne dediğimi de bilmiyorsun tabii. Bence asıl problem tam da bu. Öyle bir kamplaşma var ki, karşı cenahtan yazılan her şeyi tu kaka kabul ederek ön yargılarla başlıyoruz tartışmaya. Kimsenin meselenin özüne odaklandığı yok. Benim taraftarım beni desteklesin yeter.

    Forumdan bahsediyorum. Sonuçta linçlenme beklentisi ile 1 ay sonra konuyu hortlattıgını kendin belirtmişsin.

    Neyse tartışmaya ya da okumaya gerek yok; iyi forumlar.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  8. #808
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Şehir
    Giritli
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumdan bahsediyorum. Sonuçta linçlenme beklentisi ile 1 ay sonra konuyu hortlattıgını kendin belirtmişsin.

    Neyse tartışmaya ya da okumaya gerek yok; iyi forumlar.
    Yahu arkadaşım, Kanun değişikliği yapılıncaya kadar tartışmaya katılmayacağım demişim. Çünkü ortada net bir karar yok iken yapılan sadece demagoji olurdu. Kanun değişti ve bu bütün toplumun yaşamını etkileyecek bir sonuç. Ne zaman konuşacağız?

    Neyse, okuma sen boşver...(gizli gizli okuyacağını bilerek yazıyorum )

  9. #809
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    19 Temmuz 2024
    CHP nin ve sözde muhalif medyanın köpek konusunda takındığı tavır resmen kepazelik.

    Ülke ülke değil tam bir sirk.Behzat c yi gördünüz değil mi? Zeka küpü adam.

    Allah belamızı zaten vermiş bizim.milyonlarca köpekle yasamaya devam..bu millete yakışır ama.
    Punctum bunu beğendi.

  10. #810
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Bazı kesimin neden bu kadar düşkün ve korumacı olduğu ile alakalı. Gerçekleri tenzih ederim.
    Bu arada para miktarı dudak uçuklatıcı.

    https://www.haberler.com/yerel/siliv...762143-haberi/

  11. #811

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı kesimin neden bu kadar düşkün ve korumacı olduğu ile alakalı. Gerçekleri tenzih ederim.
    Bu arada para miktarı dudak uçuklatıcı.

    https://www.haberler.com/yerel/siliv...762143-haberi/
    Senin paylaştığın haberin konumuzla ne alakası var?

    Memleketin her yerinden kara para fışkırıyor. Birileri de sokak hayvanlarının ismini kullanarak olayı istismar etmiş.

    Olay bundan ibaret. Bazı kesim diyerek genellemenin bir anlamı yok.
    espresso bunu beğendi.

  12. #812

    Üyelik
    11 Ağustos 2024
    Şehir
    Samsun
    Sokaklarda başıboş sahipsiz köpeklerin olmaması gerekiyor.

    Bi kere onlara da çok yazık.

    Ayrıca, başıboş köpeklerin canlı ekosistemine verdiği zararlar bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

    Zamanında Avrupa devletlerinden de büyük sorundu bu onlar şöyle çözmüşler. Örneğin, Almanya'da başıboş köpekleri ve kedileri bir eyalet dışında kanun dahilinde vurup öldürüyorlar.

    Diğer ülkelerin bir çoğunda barınaklara alınıp, bir süre sonra sahiplenilmeyenleri öldürüyorlar.

    Bizde de tam tersi hatta, belediyeler sokaktaki köpekleri beslemek için milyonlarca TL'yi harcıyorlar.

    Daha tehlikelisi, sokaktaki kimi köpeklerin saldırgan olması. Türkiye'de 2023 yılında toplam 430 000 kuduz riskli teması olmuş, son 2 yılda toplam 107 ölüm vakası var, bunların 50 tanesi çocuk.

    Köpek saldırısından ölümler bunlar. Bu sistemin devamını isteyenlerde iyi niyet olduğunu sanmıyorum yada bir mama fabrikası sahibidir.

  13. #813
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı thalese adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sokaklarda başıboş sahipsiz köpeklerin olmaması gerekiyor.

    Bi kere onlara da çok yazık.

    Ayrıca, başıboş köpeklerin canlı ekosistemine verdiği zararlar bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

    Zamanında Avrupa devletlerinden de büyük sorundu bu onlar şöyle çözmüşler. Örneğin, Almanya'da başıboş köpekleri ve kedileri bir eyalet dışında kanun dahilinde vurup öldürüyorlar.

    Diğer ülkelerin bir çoğunda barınaklara alınıp, bir süre sonra sahiplenilmeyenleri öldürüyorlar.

    Bizde de tam tersi hatta, belediyeler sokaktaki köpekleri beslemek için milyonlarca TL'yi harcıyorlar.

    Daha tehlikelisi, sokaktaki kimi köpeklerin saldırgan olması. Türkiye'de 2023 yılında toplam 430 000 kuduz riskli teması olmuş, son 2 yılda toplam 107 ölüm vakası var, bunların 50 tanesi çocuk.

    Köpek saldırısından ölümler bunlar. Bu sistemin devamını isteyenlerde iyi niyet olduğunu sanmıyorum yada bir mama fabrikası sahibidir.
    Değerli arkadaşım şimdi siz 430.000 sayısını Google'da ufak bir araştırmayla otomatik olarak bulmuşsunuz. Ben düzelteyim, doğrusu 437.000 , lakin siz alt metni ve konunun devamını araştırma gereği duymamışsınız. Aşağıya okumanız için bir link bırakıyorum.

    https://anlatilaninotesi.com.tr/2024...nı%20belirtti.

    Linki açıp okumaya üşenenler için mealen konuyla ilgili 437.000 sayısı kabul ediliyor ama 2023'de kuduz vakasının yılda 1-2 görüldüğü anlatılıyor. İtlafın çözüm olmadığını çünkü itlaf edilen köpeklerin aşılı ve kısırlaştırılmış köpekler olduğu yazıyor. Aynı zamanda Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de itlafın kuduz kontrolünde etkili olmadığını, aşılama programlarının daha başarılı olduğunu söylüyor.

    Yani zamanında da birileri itlafı denemiş, bir mok olmamış. Belediyelerin sokak köpeklerini beslemesi için milyonlar harcaması zorunuza gidiyor olabilir, haklı da olabilirsiniz. Lakin kamu harcamaları konusundaki hassasiyetinizi umarım bir Samsunlu olarak Samsun'da yaşanan milyonluk yolsuzlukta da göstermiş olduğunuzu ve tepkinizi koyduğunuzu var sayıyoruz.

    https://www.sozcu.com.tr/akpli-beled...ildi-wp7327363

    Velhasılı kelam evet bir çözüm bulunsun ama bu çözüm toplayıp öldürmek olmasın. Milyonlar hamasetine girmeyelim, devletimiz büyük, devletimiz kudretli, devletimiz laps diye milyarlık vergi borcunu silebiliyor, devletimiz küt diye fik fik dini vakıflara para ayırabiliyor. Yüreğiniz yetiyor mu devlete itiraza? Hayır, o zaman ite köpeğe harcanan parayı da görmezden gelin bir zahmet.
    espresso ve selsa bunu beğendiler.

  14. #814
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin paylaştığın haberin konumuzla ne alakası var?

    Memleketin her yerinden kara para fışkırıyor. Birileri de sokak hayvanlarının ismini kullanarak olayı istismar etmiş.

    Olay bundan ibaret. Bazı kesim diyerek genellemenin bir anlamı yok.
    Bu olayın konuyla alakası hunharca bu durumu savunanların nedeni. İnsanı niye hayvanlara tercih ettiklerinin sebebi.
    37 milyar 300 küsür milyon sadece Silivri,'de toplandıysa olayı çözememenin sebebi para değil demek ki. Bu para kadar her şehirde toplandıysa ortada barınakta olmayan hayvan olmaması lazım.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  15. #815
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İtlafın çözüm olmadığını çünkü itlaf edilen köpeklerin aşılı ve kısırlaştırılmış köpekler olduğu yazıyor. Aynı zamanda Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de itlafın kuduz kontrolünde etkili olmadığını, aşılama programlarının daha başarılı olduğunu söylüyor.

    Yani zamanında da birileri itlafı denemiş, bir mok olmamış.
    İtlaf tabii ki tek başına çözüm değil. Ancak bizimki gibi milyonlar boyutunda sokak köpeği sorunu olup ta bunu itlaf kullanmadan çözebilen bir ülke örneği de yok.

  16. #816

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de köpekler hangi ekosisteme zarar verecek ki? Sonuçta doğada değil, şehirde yaşıyorlar, çünkü yemek orada var.

    İstanbuldaki kediler de öyle. Hangi ekosisteme zarar verecekler? Ama buradaki başıboş kediler, doğal kuş populasyonunun baş düşmanı.

    Benzerlik şu açıdan: Sahip olduğu hayvanı sokağa ya da doğaya terketmek hayvanseverlik değil.

    Açıkçası sokakta hayvan beslemek te hayvanseverlik değil. Evcil hayvanın yeri evdir. Yukarıda videosu paylaşılan veteriner de, evrim ağacının videosunda da dile getirildi bu. Kısırlaştırılmamış sokak köpeği
    geçici süre yemek bulunca çiftleşmeyi tercih ediyor, normalde yapmayacakken...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

    Bu arada Miami'de hiç ummayacağınız bir sokak hayvanı vardı. Hayır, geyik ve sincap değil. Sokakta zibil gibi başıboş tavuk ve horoz vardı. Tavuk ve üç yavrusu hızla caddeden karşı karşıya geçiyorlar falan... Komedi resmen. Hatta kaldığımız evin bahçesinde dört tane yumurta gördüm. Sabahın köründe horoz sesiyle uyandım, gökdelenlerle dolu şehir merkezine 15 dakika mesafedeki bir evde!
    Evrimağacı politik doğrucu sjw propagandasından başka bir şey yapmıyor, çektiği videosu komedi, kendi kendiyle çelişiyor video başında söyledikleriyle 180 derecelik dönüş yapıyor, adam tam bi sjw, gerçekten bilimle falan alakası yok, sırf kötü niyet.
    Ben eko meko sistem mistem anlamam bunlar saldırıyo, ciddi saldırıyo hem de sürü halinde geziniyor, Türkiye'ye gelecek olan Turistlere bile uyarılar yapılıyor başıboş itlere dikkat edin diye. Kimse boşa hayvan severlik sıkmasın, bende de kopek var gittim sokaktan aldım yavruyken, parasını verip aşıları yaptırıyorum, mamasını alıp yediriyorum bakıyorum, olağan üstü vicdana sahip it severler alsın bi tanesini soksun evine parasını da cebinden versin. Yok kanka kafalarına kuru poğaça fırlatmak daha iyi, duygu osbiri daha kolay. Tamamı uyutulmalı tek seferde.
    Weak are prey

  17. #817
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İtlaf tabii ki tek başına çözüm değil. Ancak bizimki gibi milyonlar boyutunda sokak köpeği sorunu olup ta bunu itlaf kullanmadan çözebilen bir ülke örneği de yok.
    Geçmişte bu toplu itlafı denemişiz de çare olmamış diye okumuştum. Tam emin değilim bir araştırayım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

    Önceki mesajlarımda yazdığımı tekrarlayayım, dötünüz yiyorsa hadi gelin hepsini bir seferde uyutun.

  18. #818

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmişte bu toplu itlafı denemişiz de çare olmamış diye okumuştum. Tam emin değilim bir araştırayım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

    Önceki mesajlarımda yazdığımı tekrarlayayım, dötünüz yiyorsa hadi gelin hepsini bir seferde uyutun.
    Niye babuş, mesela nolur uyutulursa naparsın yani şahsi olarak ne gibi aksiyon alırsın çok merak ediyorum.
    Weak are prey

  19. #819
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmişte bu toplu itlafı denemişiz de çare olmamış diye okumuştum. Tam emin değilim bir araştırayım.
    Daha önce konuştuk bu başlık altında:

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorun büyükken öldürmek zorunda kalmış Almanya da. Evrim ağacı'nın videosunu izleyin.

    Tüm dünyadaki yaşanmış örneklerdeki ortak iki nokta şu: 1. Hayvan itlafı tek başına çözüm değil, Romanya örneğinde olduğu gibi. 2. Sahipsiz sokak köpeği sayısı milyonlar boyutundaysa ötenazi istisnasız çözümün bir parçası olmak zorunda olmuş.

    Olacağı daha önce yazdım. Hayvanseverler gerçeği reddetmek yerine kabullenip acıyı minimize etmeye odaklanmalı. Sahiplenme, gönüllü olarak güvenilir hayvansever grup ve STK'lara hizmet etme ve maddi destek çıkma. Bu noktada sorunu reddetme, gövde gösterisi, gözdağı, tehdit, yıldırma vs. çözüm değil, bilakis çözümü geciktirip, sorunu ve eninde sonunda çekilecek acının boyutunu arttıracak yaklaşımlar.

    Lakin başlık iğrenç bir hal aldı. İnsan gibi tartışmak iyice zorlaştı. Barınaktan dört hayvan edinip bakmış ve hâlâ iki hayvana bakmakta olan biriyim, an itibariyle iki hayvana aylık minimum $200 harcıyorum, ama şu başlıkta yemediğim laf kalmadı.

  20. #820
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye babuş, mesela nolur uyutulursa naparsın yani şahsi olarak ne gibi aksiyon alırsın çok merak ediyorum.
    Açıkçası seni pek tanımıyorum, kuvvetle muhtemel senin de böyle bir şey yapmaya yüreğin yetmez benim de sana beddua etmekten başka yapabileceğim fazla bir şey yok. Yine de senin kalbinin yumuşaması için dua etmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)