son sürat geliyolar üzerime, kaçmadığımı görünce yanımda durup birbirlerine bakıyolar ve gidiyolar
son sürat geliyolar üzerime, kaçmadığımı görünce yanımda durup birbirlerine bakıyolar ve gidiyolar
Bir zaman eve gidiyorum yürüyerek , böyle 5-6 tanesi daire şeklinde çevremi sardı cadde de aha dedim sıçtık , biraz sessizlikten bakıştıktan sonra birisini sevdim aralarında diğerleride üstüme attı patilerini yol boyu peşime takıldı hepsi ve yol boyunca bir oyunlar bir oyunlar eve kadar takip ettiler artık eve girdim bahçenin kapısını kapattım üstlerine baktım kapıyı açmaya çalışıyorlar..Biraz daha sevdim çıktım eve hepsi arkamdan kafalarını eğmiş bakıyordu.. :D
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
haciko
ilgilenmemişsin
telaşı dostları içindi
http://www.haberturk.com/canakkale-d...agirdi-1775034
Aaa yakın olsa ilgilenmem mi..Allah razı olsun ne güzel insanmış..
Ama yakınımda olanların peşinde koştum : https://forum.donanimhaber.com/uyuya...rum--116108374
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Çok ilginç bir konu... Daha once hic rastlamadim. Genç bir arkadasimiz, insanın en iyi dostunun, motosikletin düşmanı olmasından yakınıp, güvenliğini sağlama adına çözüm önerileri istemiş. Forum uyelerinin, bu siradisi ve dramatik hadise hakkindaki yorumlarini cok merak ediyorum. Sahsen cevap vermeden önce bi kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha once boyle bir konunun benzeri acilmis mi diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
Kesin belediye başkanını tanıyorlardir, veya partiyle bağlantıları vardir...
Güzel işte sizi yavaşlatmaya ve dikkatli olmaya teşvik ediyorlar. Çok yavaş geçin bakalım saldıracaklar mı ..
Yavas ya da hizli gecmekle ilgisi yok. Yanlarindan gecerken egzoztan rahatsiz olmasinlar diye debriyaji sıkarak geciyorum yine saldiriyorlar. Bin kere yemek verdim su verdim ama pacaya yapisiyorlar. Daha bu yaz koluma saldirdi kanatti ugrasip durduk sonra.
Ac desen ac degiller hepsi camis gibi dertleri ne anlamiyorum. Belediyeyi arayip sikayet edenlere hep saydirdim bu zamana kadar su hayvanlarin ne zarari var size diye ama insanlarda bir noktada hakli sikayette.
köpeklerden korkarsanız köpeklerde size saldırır bu kadar büyütmeyin Allah aşkına kimin motorunun üzerine atlamışta parçalamış bi köpek havlar yanına koşa koşa gelir bi anda abs kitler :D ve geri döner
Benim taktiğim bu
Ne idüğü belirsiz sokak köpeklerini durup sevmeye cesaret edebilecekler; Krokodil Dandi tarzında bunu denemeye devam edebilirler.
Kıyısından kenarından kaçıp uzaklaşmak isteyenler ise şunu dikkate almalılar:
Köpek çok uzaktaysa, doğrudan üstünüze doğru gelmiyor; sizin hızınıza ve yolunuza göre "ilerde bir yerde yolunuzu kesmek üzere" yay çizerek koşuyor. (Bek oyuncusunun hücum oyuncusuna doğru değil de topa doğru koştuğunu düşünün). Böyle de akıllı hayvanlar .
Bu durumda, köpeği görür görmez "sabit hızda" devam ederseniz, muhtemelen yakalanma ihtimaliniz artar...
Köpeği kandırmak için yapılabilecek bir numara muhtemel "kesişme noktanıza" hızınızı bir süre düşürerek yaklaşıp, "burdan sonra daha bana yetişemez" dediğiniz noktada seri bir şekilde topuklayıp hızlanmak...
Muhtemelen sizinle yeni kesişme koordinatlarını anında hesaplayıp yolunu değiştirecek olmakla birlikte, küsür saniyede 50 km/h hıza çıkan makine karşısında saatte 48 km/h yapabilen köpeğin çok bir şansı olmayacaktır.
Peşinizden saatte 120 km/h yapabilen çita kovalamıyorsa, yırttınız sayılır
Not: Sayın Orhan hocanın köpeklerle ve diğer belli başlı aklınıza gelebilecek hayvanlarla karşılaşma durumunda yapılabilecekler üzerine incelemesi vardı, bu forumda bir yerlerde; hayvanların hızlarına, tabiatlarına ve sese karşı tepkilerine dair... Örneğin yolunuza manda çıkmışsa, kornanın hiç bir şekilde faydası yok, boşuna basıp da siz gelesiye yoldan çekileceğini ummayın, gibisinden... Bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim.
Ömrüm köpeklerle haşır neşir geçti. Ben hiç bilmediğim bi pitbulla bile sakince yaklaşa biliyorum. Ağızlarında kemik, yemek yok ise sakince hallolacak bişey. Buda biraz cesaret işi ama korkulacak hiç bişey yok. He durdun el kol yaptın hepsi duracak diye bi kaidede yok, gelir ısırır şaşırırsın.
Bu arada cesaret işi falan derken köpek korkanlar hakaret gibi algılamasın, bende hamam böceğinden, çekirgeden falan kaçarım
Temkinli yaklaşmak lazım ne idüğü belirsiz köpeğe. Yolda tekinsiz bir sokak köpeği görürsem ya taş alırım elime, ya da tekmemi hazırlarım. Motosiklet üzerinde n'apılması gerektiğini daha önce yazdım. Burada bir arkadaşın da başına geldi. O da aşı olmak zorunda kaldı. Şahsen bir daha kuduz aşısı olmaya niyetim yok.
hayatımda bir köpek ısırdı oda traktöre binerken kedi kadar bir şey paçamdan kaptı salladım düştü hiç aşı filanda olmadım demekki sağlıklıymış motosiklette kovalıyorlar bende hızlanıyorum daha biri yakalamadı yakalamasında
Alışmış kudurmuştan beterdir derler kemiği verse peşini bırakmazlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
bana zarar vereceğini bilsem ağzına tekmeyi atarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
bu yaşlı ve sağır köpeklerde işe yaramıyoruş elektrikli cop en iyisi gibi köpeği öldürür mü bilemem
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)