Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Köpek saldırısı

Motovento
    REKLAM ALANI
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En korkunç fotoğrafın bu muydu? Sindirdin mi karşındakini? Ne yapalım ben de Jandarma Komando fotoğrafımı mı atayım? Ama eskidi onlar, belki korkutmaz seni...

Neden özel mesaj yazayım. Burada atışıyoruz tatlı tatlı demi. Ben gelsem, sen gelsen, vuruşsak, birimiz kazansak, diğeri kaybetse...ne değişecek ülkede. Sosyal medya fenomeni de değiliz ki Savaş Cebeci ile Kaan Kazgan gibi. Sonra savcı karşısında takım elbise ile "niyetim öyle değildi efendim" diye kekeleceğiz birimiz. Tek atımlık kurşunumu da sana harcayamam.

Bak bir daha yazayım tane tane...yukarıda da anlattık uzun uzun. Sen daha dünyada yokken ben köpek besliyordum. Bana böyle hava atamazsın. Köpekleri de çok severim. Dedim ama okumadın besbelli, Aksaray Malaklısı peşindeyim. Hayvan düşmanı da değiliz. Çocuk ve kadın haklarına da senden çok kafa yormuşluğum vardır.

Ama bu işin çözümü de sokaklarda pislik içinde kedi köpek beslemek değil. Sayı arttıkça ötenaziden başka çözüm kalmayacak diye yırtınıyoruz senelerdir. Bizi başta dinleselerdi iş buralara varmayacaktı. Şimdi günlük çözümlerle geçiştirilen mesele, ileride daha büyük toplumsal yarılmalara ve ayrışmalara yol açacak diyoruz. Şu küçücük forumda bile tartışma sonunda gövde gösterisine dayanıyorsa, bütün ülke sathında nereye varacak düşünün...
    Dediğim gibi varsa sorunun çözeriz her türlü, düzgün konuşursan, yok gerekeni yaparız filan ben de ona göre cevap veririm sana ok ?
    Şimdi kardeşim ortada sokak hayvanı popülasyonu ile ilgili bir sorun var baştan beri bunu söyledik zaten. Çözümü de önerdik kısırlaştırma ve sahiplenme, agresif hayvanlar için rehabilitasyon ve gözetim. Ama ben öldürürüm gerekeni yaparım filan nereye yapıyorsun ? Siz ekşi sözlükteki bir avuç tipe bakarak popüler vandallığa yeltenmeyin, sokakta bu düşüncelerin karşılığı yok. Orada duracaksın. Bunun ötesi gereksiz ve boş muhabbettir.
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim iş yerinde iki köpeği olan arkadaşada sordum senin fikrin ne diye.Kız ben öldürülmesini istemem kısırlaştırılsın diyor.
    Şimdi bu bir çözüm önerisi.Gerçekten bu yapılabilir bişeymi bunu oturup konuşmak lazım.Kısırlaştırma yapılacaksa yılda toplam kaç hayvan yapılabilir maliyeti nedir şartları nedir.
    Yada yamtereroğlunun dediği gibi hayvan severler bu hayvanları sahiplenmelimi.Şu an barınaklarda sahiplenilme sayıları kaç bu şekilde bu sorun çözülebilirmi.

Bu iş birazda sokak ropörtajında suriyeliler gelsin din kardeşiyiz diyen amcaya burda evsiz bir suriyeli var verelim sana dediğinde yan çizmesi gibi geliyor.

Çözüm önerileri ne ben onu çok merak ediyorum.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    köpekli foto atmış, hey allaam

cehalet ne güzel şey la! kahretsin bi cahil olamadık, bu saatten sonra istesem de olamam, tüh.
    xtrafrozen bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpekli foto atmış, hey allaam

cehalet ne güzel şey la! kahretsin bi cahil olamadık, bu saatten sonra istesem de olamam, tüh.
    Kardeş cahil oldun da insan olamadın. Ama senin ilacın bende, ben köpeği eğitmiş insanım seni de öyle veya böyle eğitirim, endişelenme canım benim.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı yamtareroglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dediğim gibi varsa sorunun çözeriz her türlü, düzgün konuşursan, yok gerekeni yaparız filan ben de ona göre cevap veririm sana ok ?
    Şimdi kardeşim ortada sokak hayvanı popülasyonu ile ilgili bir sorun var baştan beri bunu söyledik zaten. Çözümü de önerdik kısırlaştırma ve sahiplenme, agresif hayvanlar için rehabilitasyon ve gözetim. Ama ben öldürürüm gerekeni yaparım filan nereye yapıyorsun ? Siz ekşi sözlükteki bir avuç tipe bakarak popüler vandallığa yeltenmeyin, sokakta bu düşüncelerin karşılığı yok. Orada duracaksın. Bunun ötesi gereksiz ve boş muhabbettir.
    Ama sen hakkaten okuduğunu anlamıyorsun kardeşim. Seninle ne sorunum olacak. Çözeriz, ederiz, vs. bunlar varoş söylemleri. Biz burada belli bir düzeyde, ciddi bir sosyal çıkmazı gündeme getiriyoruz. Öldürürüm, gerekeni yaparım, asarım, keserim...kim diyor bunları? Ama bak hala aynı şeyi geveliyorsun. Kısırlaştırma trenini kaçırdık. Geçmiş olsun. Rehabilitasyon nasıl olacak? Bunlar eğitimli hayvanlar değil ki! Çeteleştiği an herkese her yerde saldırma potansiyeli olan yaratıklar. Öyle fotoğrafındaki gibi ari ırklar da değil. Belki öyle sanıyorsun ama bu sokak köpeklerini eğitmek mümkün değil.

Tek çözüm; masraflarını sivil toplum kuruluşlarının, hayvan severlerin, derneklerin, özel şirketlerin vs. karşılayacağı modern barınaklar kurmak. Bunu bu fakir devletin karşılaması mümkün değil çünkü. Sonra sıfır köpek politikası ile sokaklardaki bütün köpekleri istisnasız bu barınaklara yerleştirmek. Sonra çok ciddi kampanyalar ve seferberlik ile bu hayvanların sahiplendirilmesine çalışmak. Hatta bunun için devlet desteği de sağlamak. Bunu başaran ülkelerden hem teknik hem yasal destek almak. Örneğin bir AB projesi oluşturmak. Ve nihayetinde belli bir süre sahiplendirilemeyen köpekleri, agresif ve yırtıcı olanlar başta olmak üzere, en acısız ve uygar yöntemlerle uyutmak. Bunun öyle başka melankolik çözümü yok. Bu sorunu çözen ülkeler nasıl becerdiyse biz de be*****eğiz.

Hadi bir de kaynak vereyim incele. Gerçi okumuyorsun ama...Avrupa'da başıboş hayvan kontrolü için çeşitli ülkelerdeki uygulamalar;

https://www.stray-afp.org/nl/wp-content/uploads/2012/09/WSPA-RSPCA-International-stray-control-practices-in-Europe-2006-2007.pdf

Motosikleti
    Ama sen hakkaten okuduğunu anlamıyorsun kardeşim. Seninle ne sorunum olacak. Çözeriz, ederiz, vs. bunlar varoş söylemleri. Biz burada belli bir düzeyde, ciddi bir sosyal çıkmazı gündeme getiriyoruz. Öldürürüm, gerekeni yaparım, asarım, keserim...kim diyor bunları? Ama bak hala aynı şeyi geveliyorsun. Kısırlaştırma trenini kaçırdık. Geçmiş olsun. Rehabilitasyon nasıl olacak? Bunlar eğitimli hayvanlar değil ki! Çeteleştiği an herkese her yerde saldırma potansiyeli olan yaratıklar. Öyle fotoğrafındaki gibi ari ırklar da değil. Belki öyle sanıyorsun ama bu sokak köpeklerini eğitmek mümkün değil.

Tek çözüm; masraflarını sivil toplum kuruluşlarının, hayvan severlerin, derneklerin, özel şirketlerin vs. karşılayacağı modern barınaklar kurmak. Bunu bu fakir devletin karşılaması mümkün değil çünkü. Sonra sıfır köpek politikası ile sokaklardaki bütün köpekleri istisnasız bu barınaklara yerleştirmek. Sonra çok ciddi kampanyalar ve seferberlik ile bu hayvanların sahiplendirilmesine çalışmak. Hatta bunun için devlet desteği de sağlamak. Bunu başaran ülkelerden hem teknik hem yasal destek almak. Örneğin bir AB projesi oluşturmak. Ve nihayetinde belli bir süre sahiplendirilemeyen köpekleri, agresif ve yırtıcı olanlar başta olmak üzere, en acısız ve uygar yöntemlerle uyutmak. Bunun öyle başka melankolik çözümü yok. Bu sorunu çözen ülkeler nasıl becerdiyse biz de be*****eğiz.

Hadi bir de kaynak vereyim incele. Gerçi okumuyorsun ama...Avrupa'da başıboş hayvan kontrolü için çeşitli ülkelerdeki uygulamalar;

https://www.stray-afp.org/nl/wp-cont...-2006-2007.pdf
    Arkadaşım örnek verdiğin ülkeler 50 yıl önce senin gibi insanları gaz odalarında yakıyorlardı, senin çözüm fikrinle aynı yani. Varoş demişsin de ben de aynısını senin için düşünüyorum. Köpekler kötü ibsanları sezerler sezgisi güçlü hayvanlardır, benim bulunduğum yerde o larxa köpek var bir kişiye saldırmamış çünkü medeni ve kültürlü insanlar, geçerken başını okşar akşam yemek verirler tek olay olmamıştır bu türden. Sen paranoyaksın diye ne diye bizim mahallemizin hayvanlarına kin kusuyorsun ? Çok ciddi olaylar olur bak ben size söyleyeyim, kendinizce boş duyar kasıyorsunuz, toplumu fişkelemeyin devamlı gündem yaratacağım diye. Okuduğunu anlamayan sensin. Elli defa yazdık, bu konu için adım atıldı diyoruz hala demogoji yapıyorsun.
    Ahlak ve şerefin temeli vicdan üzerine kuruludur

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Arkadaşım örnek verdiğin ülkeler 50 yıl önce senin gibi insanları gaz odalarında yakıyorlardı, senin çözüm fikrinle aynı yani. Varoş demişsin de ben de aynısını senin için düşünüyorum. Okuduğunu anlamayan sensin. Elli defa yazdık, bu konu için adım atıldı diyoruz hala demogoji yapıyorsun.
    Bak yine sulandırıyorsun. Konumuz Nazizm mi? Şu anda fırsat bulsa kapağı Avrupa'ya, Almanya'ya, Amerika'ya atmaya can atan adamlar, söz konusu köpek olunca birden demagog kesiliyorlar. Ne yapalım yani, bir yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Biz de adam asıyorduk 30 yıl önce. Her durum, kendi dönemiyle ilişkilendirilir.

Motosikleti
    Bak yine sulandırıyorsun. Konumuz Nazizm mi? Şu anda fırsat bulsa kapağı Avrupa'ya, Almanya'ya, Amerika'ya atmaya can atan adamlar, söz konusu köpek olunca birden demagog kesiliyorlar. Ne yapalım yani, bir yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Biz de adam asıyorduk 30 yıl önce. Her durum, kendi dönemiyle ilişkilendirilir.
    Valla fırsat bulsa kapağı oraya atmaya çalışacak kişiler genelde sizin tayfa oluyor kardeşim, yine olmadı. Hayvanları katletmek bir çözüm değil, bunu aklınızdan çıkarın bir defa, bu olmayacak. Zaten yetkililer açıklama yapmış gerisi boş laf.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Demek ki baştan beri söylediğim gibi sizin niyetiniz insani ve vicdani bir çözüm değil, Kayseri'de köpek saldıran tanımadığınız kişinin çocuğu filan değil hayvanları topluca öldürmek yanlış mı anlamışım ?
    Hem de nasıl. Çok açık ve net bir soru sordum, siz ise onu cevaplamak yerine niyetimi okumaya kalktınız...

Habire medeniyetten ve insanlıktan dem vuruyorsunuz ama medeni bir insan bir meseleyi böyle tartışmaz.

Motosikleti
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hem de nasıl. Çok açık ve net bir soru sordum, siz ise onu cevaplamak yerine niyetimi okumaya kalktınız...

Habire medeniyetten ve insanlıktan dem vuruyorsunuz ama medeni bir insan bir meseleyi böyle tartışmaz.
    Dedim ya arkadaşım bizde her başa göre tarak bulunur. Hasnet kardeş senin yıllardır insanlara sataştığını ve kavga çıkardığı görüyorum bu forumda, beni ilgilendirmez ama ben o kişilerden biri değilim. Motosiklet dışındaki konulara sizin gibi tiplerin tıynetini ve yazılarını gözlemlediğim için müdahil olmuyorum ama bu başka. Bunlar bizim can dostlarımız, canımızla oynayan diş bileyen sonuçlarına katlanır.
    Siz bir mesele filan tartışmak istemiyorsunuz sadece toplu katliam istiyoruz çığlığı atıyorsunuz. Ortada bir tartışma ya da uzlaşacak bir durum görünmüyor. İnsanlara hakaret edip terbiyesizlik yapıp cevabı yiyince ağlayamazsınız. Sayfalar önce insan gibi gerekli izahatı yaptık, baktık ki konuyu kişiselleştirip saygıyı aştınız o zaman şimdi mağduru oynamayacaksınız.

Biz yaşamı siz katliamı ve ölümü savunuyorsunuz bu kadar basit.
    Benim size laf yetiştirecek zamanım yok işimiz gücümüz var. merak ediyorsanız yukarıda yazılanları okursunuz analiz eder bir fikre ulaşırsınız. Temcit pilavı gibi aynı şeyleri anlstıp duruyoruz devamlı.

Motosikleti
    SD 1290R
    @yamtareroglu, bu meseleye "yetkililerin" yaklaşımları diğer her konuya yaklaştıkları gibi olacaktır. Yaşadığı ülkenin insanları bile umurlarında olmayanların, sokak hayvanları hiiiç umurlarında olmaz.

Hangi yaklaşım çıkarlarına gelirse onu yapacaklardır, doğru-yanlış-ahlak-etik hak getire. İcabında saçmasapan bir yasayla ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirdikleri gibi bu meseleyi de burada olduğu gibi öyle yaparlar.

Lakin bu meselenin çözümü ne kadar ertelenirse, sonunda o kadar çok masum hayvan eziyet çekecek, açlıktan ölecek, araç altında ezilecek, hayvan nefretine maruz kalıp katledilecek, mesele iyice kabına sığmadığı zaman da devlet eliyle öldürülmek zorunda kalınacak. Çünkü farkındaysan o kadar laf dalaşı yapılmış, lakin gerçekçi başka bir çözüm önerisi sen dahil kimse getirememiş. Gelişmiş ülkeler bile eninde sonunda bu yola başvurmak zorunda kalmışlar. İstediğin kadar insanları vicdansız, ölüm yanlısı, canavar, psikopat ilan et, netice değişmeyecek. Keşke başka bir çözüm olsa.

Motosikleti
    Çözümü yukarıda yazmıştım. Sahiplenme , kısırlaştırma ve gözetim altına alma bu kadar basit.

Motosikleti
    SD 1290R
    Çözümü yukarıda yazmıştım. Sahiplenme , kısırlaştırma ve gözetim altına alma bu kadar basit.
    Evet, makul bir popülasyon için geçerli bir çözüm bu. Ama milyonlarca başıboş hayvan için geçerli değil malesef. Beş milyon hayvanın kısırlaştırma, barınak, mama, ve ilgilenecek personel masrafını toplayın, çalışan nüfus başına bölün, aylık bu kadar keseceğiz maaşınızdan deyin. Nüfusun yüzde kaçı destekler sizce? Hadi o zaman bu meblağı sizin gibi bu çözümde ısrarlı gönüllülerin sayısına bölüp onlara ödetelim o zaman. O yüzden aşağıdaki soruyu sormuştum size:

Elimizi taşın altına koyarız diyorsunuz. Ne kadar koyarsınız mesela? Vaktiniz ve kazancınızın ne kadarı alındıktan sonra bazı kedi ve köpeklerin ötenazisine katlanmak durumunda kalırsınız?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

Bunu yazarken bile içimden insanlığımı kaybettiğimi hissediyorum. Çünkü vicdanlı kimsenin kolay kolay kabullenemeyeceği, hatta bence prensip olarak ta kabullenilmemesi gereken bir gerçek: hayat=para. Etik olarak değil ama işleyişte malesef böyle. İnsan için bile bu böyle. Çok sevdiğiniz yakınınıza, kedinize, köpeğinize kim nasıl fiyat biçebilir? Siz biçemezsiniz. Ama sizi tanımayan 1000km ötedeki bir yurttaşınız biçecektir. Acı olan, eninde sonunda siz de biçmek zorunda kalırsınız. Çünkü siz de herkes gibi yemek, içmek ve barınmak zorundasınız.

Motosikleti
    Evet, makul bir popülasyon için geçerli bir çözüm bu. Ama milyonlarca başıboş hayvan için geçerli değil malesef. Beş milyon hayvanın kısırlaştırma, barınak, mama, ve ilgilenecek personel masrafını toplayın, çalışan nüfus başına bölün, aylık bu kadar keseceğiz maaşınızdan deyin. Nüfusun yüzde kaçı destekler sizce? Hadi o zaman bu meblağı sizin gibi bu çözümde ısrarlı gönüllülerin sayısına bölüp onlara ödetelim o zaman. O yüzden aşağıdaki soruyu sormuştum size:
    Biz zaten hayvanlar için her tür yardımı yapıyoruz. Barınklara yardım yapıyoruz sokağımızda yaşayan canları bir avuç varoş hamşosu ve krosuna rağmen koruyup gözetiyoruz. Bir söz vardır Bir yerde mutlu ve sakin hayvanlar varsa orada iyi insanlar yaşıyordur. Yaşanan sorunlar aslında belediyelerin üzerilerine düşen görevi yapmamasından ksynaklanıyor. Belediyelerin sokak hayvanlarının iaşesi, barınması ve tedavileri için ciddi ödenekleri var fakat çoğu bu ödeneği farklı işlere kullanıyor ya da kullanılmış gibi yapıyor. Veterinerlik hizmetlerini, kısırlaştırmayı bile doğru düzgün vermiyorlar.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Beş milyon hayvanın kısırlaştırma, barınak, mama, ve ilgilenecek personel masrafını toplayın, çalışan nüfus başına bölün, aylık bu kadar keseceğiz maaşınızdan deyin. Nüfusun yüzde kaçı destekler sizce?
    Cami dikerken suyunu karşılarken sormuyorlar, burada mı soracaklar?
    Bu yaptığım makul bir münazara yaklaşımı değil, oraya girmeyelim lütfen, ama söylediğimin doğru olduğunu değiştirmiyor. Bir işin doğrusunu tespit edeceksek kaç kişi buna razı olur gibi bir yaklaşımın anlamı yok yani, onun için belirtiyorum sadece, verdiğim örneğin sivriliğinin de farkındayım. Hele de Türkiye gibi bir toplumda kaç kişi neyin maliyetine razı olur argümanı anlamsız kalıyor. Maliyeti çıkartıp bu maliyet mantıklı mı diye sorulabilir tabi.

@yamtareroglu'na ilk sorduğun soruyla ilgili olarak da, doğru bir soru bu arada bir itirazım yok, maalesef bir noktada çizgiyi çekmek gerekecektir buna da katılıyorum. Gelmek istediğim nokta, bu sorunun da yine diğer bir tarafı olduğu. Can alma hakkımızda çizeceğimiz çizgi nerede? Kişisel bir tartışmaya girmek değil amacım, senin söylemlerinle ilgili bir problem bulma arayışında da değilim, gerçekten samimi bir şekilde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yazıyorum. Yarın iklim değiştiğinde başka bir canlı türü bambaşka bir tehlike oluşturursa onları da yok etmeli miyiz mesela? Evet abartıyorum tabii ki, teorik bir fikir alış verişinde bulunmak için yaklaşımın abartılmış uçlarını da düşünmek gerektiğine inandığım için. Mesela yarın kaynaklar insanlar için de gerçekten yetersiz hale gelirse insan sayısını da bu şekilde azaltabilmeli miyiz? Düşük zekaya sahip bireyler de bizim modern yaşamımıza engel oluşturacaklar bir süre sonra. Bu yola girersek bizi Mengele'den ayıracak çizgi nerede? ya da ayrılabilecek miyiz? Ya da mesela insan burada çizgidir, insan dışındaki canlılarda bunu yapabiliriz mi olmalı çizgimiz? Ben bu noktada tıkanıyorum çünkü.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    SD 1290R
    @killingroad, cami olayında katılıyorum. Zaten seküler bir devlette bir din bu şekilde desteklenmemeli. Ama amaç zaten destek değil, amaç kontrol. Çok ayrıntılı düşünmüş değilim ama bana mantıklı gelen, tarihi öneme sahip kültür mirasları dışında, extra dini binaların, imam ve muezzinlerin maaşları dahil, cemaat destekli olması. Kilise, havra vs. için de böyle.

Can alma hakkımızda çizeceğimiz çizgi nerede? Malesef çok bilgi sahibi değilim. Çok kafa yormuş ta değilim, çünkü çok rahatsız edici bir konu. Tahminim etik yönü tartışılmaya devam etse de, pratik yönü çokça çalışılmış, aklımızdaki sorular kısmen cevaplanmıştır. Özellikle sigorta ve hukuk firma ve şirketleri tarafından

Konu ile ilgili aklıma gelen ilginç bir örneği paylaşayım: Ford firması hakkında. Bir araçta ölüme yol açacak bir kusur farkediyorlar, ama küçük bir ihtimal, yine de ihtimal pozitif. Yüzbinlerce araç satılacak, eli mahkum ölümler olacak. Herifler oturup hesaplıyor: Tahmini gerçekleşecek ölüm sayısına bağlı ödenecek tazminat mı fazla, yoksa problemli araçları geri çağırıp problemi düzeltmek mi. Birincisi daha ucuz çıkıyor ve öyle bırakıyorlar.

Şimdi buna insanlar karar verdi. Tamam, bu insanlar birinci derece katil değil, ama suçlu değiller mi? Yoksa asıl sorun bu hesabı olanaklı kılan ceza hukuku mu? Sırf bu yüzden Ford'tan uzak duruyorum şahsen. Ama bıçak kemiğe dayandığında hangi şirket farklı? GM, Toyota ve Japon Takata rezillikleri ortada.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düşük zekaya sahip bireyler de bizim modern yaşamımıza engel oluşturacaklar bir süre sonra. Bu yola girersek bizi Mengele'den ayıracak çizgi nerede? ya da ayrılabilecek miyiz? Ya da mesela insan burada çizgidir, insan dışındaki canlılarda bunu yapabiliriz mi olmalı çizgimiz? Ben bu noktada tıkanıyorum çünkü.
    Çizgi zaten öyle sanki. Bir sürü hayvanı çoğaltıp, büyütüp, öldürüp, doğrayıp yiyoruz. Çünkü et yemeyi seviyoruz. Dahası n'olsun?

Zeka olayına gelince, orası çok çabuk vahşet ve toplu katliama yol açabilecek bir konu sanki. Zeka demek doğru karar verebilme yetisi demek değil. Zeka, isabetli karar verebilme yeteneğine katkı sunduğu kadar, sistemi manipule edip herkesin zararına olsa da şahsi çıkarına hizmet etme yeteneğine de katkı sunmakta. Velhasıl demokrasi o yüzden böyle işliyor. O yüzden artistin dağdaki çobanla oyu bir.
    killingroad bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    bu sözde çözümlerin hepsi hikaye. topla, aşıla, barındır, sahiplendir falan fıstık; boş iş bunlar. daha o sahiplendirme aşamasına gelene kadar astronomik bi bütçe gerekecek. küçücük bir kasabada bile en az 2 tane barınak açmak demek. ee açtın; eleman, mama, veteriner, elektrik, su... bi o kadar da bunların masrafı var. bunların parası nereden gelecek? baştan beri köpeği istemeyenlere ekstra vergi yükü.

ee hadi o da oldu, kaç kişi köpek sahiplenecek? 20000 haneyi geçerse gelin yüzüme tükürün. 20000 köpek eder; ama milyonlarca köpek var? ne oldu şimdi? ideal çözümde bile en az 90%'ı öldürülecek zaten.

o vakit çıkıp da "sadece hayvanseverlerden alacağız bu paraları" deseler, kıyameti koparırlar bu sefer.

işin sonunda bi mermi ya da 50gr zehir, bi köpeğin yaşam masraflarından çok daha ucuza gelecek. ve eninde sonunda ülke çapında bu yol seçilecek. hatta buna gelene kadar, yakındır, bu köpek saldırılarından millet galeyana gelip eline silahını alan bunları vurup öldürecek.

Motosikleti
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu sözde çözümlerin hepsi hikaye. topla, aşıla, barındır, sahiplendir falan fıstık; boş iş bunlar. daha o sahiplendirme aşamasına gelene kadar astronomik bi bütçe gerekecek. küçücük bir kasabada bile en az 2 tane barınak açmak demek. ee açtın; eleman, mama, veteriner, elektrik, su... bi o kadar da bunların masrafı var. bunların parası nereden gelecek? baştan beri köpeği istemeyenlere ekstra vergi yükü.

ee hadi o da oldu, kaç kişi köpek sahiplenecek? 20000 haneyi geçerse gelin yüzüme tükürün. 20000 köpek eder; ama milyonlarca köpek var? ne oldu şimdi? ideal çözümde bile en az 90%'ı öldürülecek zaten.

o vakit çıkıp da "sadece hayvanseverlerden alacağız bu paraları" deseler, kıyameti koparırlar bu sefer.

işin sonunda bi mermi ya da 50gr zehir, bi köpeğin yaşam masraflarından çok daha ucuza gelecek. ve eninde sonunda ülke çapında bu yol seçilecek. hatta buna gelene kadar, yakındır, bu köpek saldırılarından millet galeyana gelip eline silahını alan bunları vurup öldürecek.
    Bir mahallede toplasan iki tane kedi köpek düşmanı çıkar, onlar da genelde toplumun alt kademesinden gelen cühele veya psikolojik sorunları olan tiplerdir. siz ekşi sözlükte gündem yaratmaya çalışan zırtoları toplumsal kamuoyu zannediyorsunuz. Tüfekle köpek öldürmeye çıkarsan biri de aşağıya iner tüfekle beynini dağıtır. Kedi köpek yüzünden ziyan olur gidersiniz benden demesi. Öyle tüfek alıp sokağa inmek kolay değil kardeş, siz fazla film seyretmişsiniz.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bu sorun artık tartışarak çözülecek raddeyi aştı; aksiyon lazım...

Motosikleti
    SD 1290R
    Kötü niyetli biri çok kolay mama ve zehri karıştırıp, belli yerlere bırakıp, onlarca sokak hayvanını öldürebilir. Kimsenin de ruhu duymaz. Bu noktada sokak hayvanları çok savunmasız malesef.

Normalde kimse bu vicdansızlığı tasvip etmez. Ama rahatsızlık ve şikayet arttığı oranda, göz yuman insan sayısı da artar. Muhtemelen de işte o noktada yönetim "tamamdır, minimum oy kaybıyla meseleyi halletmenin zamanı gelmiştir" deyip "Bakın kötü niyetli insanlar genç, yaşlı, evcil, değil demeden zehirliyor. Biz en azından şikayetlere göre değerlendiriyoruz, seçiyoruz, bir kısmını barınaklara aktarıyoruz. Hem yeni bir sahiplenme programı başlattık, zart, zurt" diyerek sistematik toplu katliama girişi.

REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)