olmasa iyi olur
patent için başvurmuştur, gelecekte alacaktadır
Mümkün değil, en dandik çin malı scooter kontağında bile kontağın metal aksamı plastikle ayrılmıştır, aksi halde kısa devre yapar ve tesisat yanar.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
Daha kolayı var. Hırsızlık filan değilde motora elektirik tesisatı çekerken öğrendim.
evet çok kolayı var bir sokete bakar
hahah şu hint fake videolar öldürüyor beni
bunu deneyip kontağı eline alan yoktur inşallah
pili bağlamasa yine dicem inandırıcı olmuş ama pil ne abi?
Mümkün olmadığını söylemek çok zor.
mucizeye muhtaç olan varsa
kendisini tanırım
Benim anladığım kadarı ile kontağı bozulmuş sanırım bu şekilde çalıştırıp anahtara gerek yok diyip atıyor güya fakat kafama takılan şu daha kolayı tabiki elbette var ama düz kontakla uğrasmak yada düz kontok yaparken sigorta attırmak genelde mecbur kalınmadıkça hırsızların yaptığı yöntem bu be hırsızlar bu sistemi yapsa önceden mekanızmayı hazırlasa çok kısa sürede işlerini halledebilirler ve bu durumda üzücü olabilir
kesinlikle saçma sanki bir şey yapıyormuş izlenimi vermiş pil falan.
care HARE KRISHNA
Kontağın tipine göre mümkün. Eğer kontak marş motorunu tetikleyen roleyi tetikliyorsa, kontağı kapatmak motoru çalıştıracaktır. Devreyi kapatmak icin içine kurşun kalem ucu döküyor, ilk elektriği vermek için 9 volt pil kullanıyor ve pilin şaşesi ile motorun şesesini birleştiriyor anladığım kadarıyla. Ben tatmin oldum.
Kontak izole sistemdir. Eğer gerçekten böyle bir şey mümkünse gerek yok anahtara. Bir tane buton koysunlar açalım çalıştıralım motoru. O soktuğu iki kablonun kontağın daralan fiziksel yapısı itibariyle kısa devre olmaması bir mucize olur. En iyi ihtimalle kısa devre olmaz kurşun kalem tozuna elektrik verir pil ile. Toz parçacıkları ısınır, kontağı eritip kısa devre yapar.
Daha kolay ve işe yarayanı var elbet, hem de tek kablo ile. Ama bu yöntem saçma. En iyi ihtimalle kontağı bozar.
Videonun sahte olduğu bariz belli.
1:33'ten sonraki görüntüye bakarsanız anlarsınız.
Bahsettiğim kısımda pil ile birlikte anahtarı da bantladığı bariz belli.
Yani motoru yine kendi anahtarıyla çalıştırıyor. Sadece pil ve bant ile kamufle ettiğini sanıyor.
Sakın denemeye kalkmayın. Kontağın içine edersiniz.
Bir tane buton koysalar herkes çalıştırır motoru, anahtar şifreli olduğu için sadece sahibi çalıştırır.
Kışın benim motorumun kontağı donuyor bazı geceler. Bu yüzden kontaktan çıkan kablo soketine aliexpressten aldığım uzaktan kumandalı on-off aç-kapa taktım ben. Düğmeye bastığım an tüm elektrik geliyor. basit motosiklet kontakları sadece aç-kapa düğme görevi görüyor. Gidip R1 kontağı yada otomobil kontağı ile kıyaslamamak gerek.
Ayrıca kontaktan gerilim ölçümü yaptığım zaman 1.5 volt ölçüyorum. Kendisinin tam olarak bir role tetikleyici olduğunu düşünüyorum.
You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
The older I get, the faster I was.
Yapılan yorumlar sayesinde forumun zeka yaşı ortaya çıkıyor Yürümeyi bile youtube üzerinden öğrenen bir nesilden daha fazlası beklenemez Bravo
Valla üstad bilmiyorum, benim de kafam karıştı. Vatandaş kurşun kalem ucunu 9v ile eritmekten bahsediyor. Şimdi desem ki, eline bir al, kes yanlamasına maket bıçağı ile, çıkar içindeki ucu sok pirize bakalım ne olucak...uç mu eriycek sen mi diye... yazamıyorum korkuyorum. Yok savcıya da anlatamazsın bunu.. Yapar mapar neme lazım..
Bak denemeyin ha, çarpılırsınız. Kurşunkalem ucu karbon yapıdadır, karbon ise en az drenç gösteren iletkenler sınıfında yer alır. Ergime ısısı yoktur, sıvı hale geçmez. Yanma ısısı vardır, gaz haline geçer.
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Karbon iletkendir ama direnci de vardır. Aynı ampuldeki tungstern gibi. V=IR formülüne göre voltajı sabit bir sistemde direnç ne kadar küçükse akım o kadar fazla oluyor. W=IV formulünden yola çıkarsak sabit voltajlı sistemde maksimum güç elde etmek için maksimum akım ve dolayısıyla minimum direnç kullanmak lazım. Yani pilin iki ucuna ne kadar ufak bir direnç koyarsak o kadar fazla ısı açığa çıkacak. Yani özetle 0.5 kalem ucunun iki ucundan elektrik verirsek ampul gibi yanacaktır.
Videodaki elemanın yaptığını iddia ettiği şey de 9 voltluk pilin ucuna düşük bir direnç takarak ısı açığı çıkartıp kontağı ısıtarak kısa devre yaptırmak. Bana pek mantıklı gelmedi. Eğer bu işe yararsa kontağa çakmakla ateş vermek de işe yarayacaktır.
Google'a yazdım bu video çıktı.
https://youtu.be/jydeWNbKx7Q?t=19s
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)