Arkadaşlar biraz acil bir sorum var,yaklaşık 50 km/h girdiğim çukur neticesinde ön jant yamuldu kullanmanın sıkıntısı olur mu ne yapmak lazım?Lastikte havasında vs. problem yok.Motor Cbr 650f
Arkadaşlar biraz acil bir sorum var,yaklaşık 50 km/h girdiğim çukur neticesinde ön jant yamuldu kullanmanın sıkıntısı olur mu ne yapmak lazım?Lastikte havasında vs. problem yok.Motor Cbr 650f
düzelttir bir virajda aniden havası boşalır yeri boylama geçmiş olsun
Saniyede düzeltirler problem olmaz.
Jantçı yada egzozculara bak.
Yavaş şekilde geri götüreyim o zaman ,yarın yaptırırım bir şekilde.Teşekkürler cevaplarınız için.
oncelikle gecmis olsun,
Arkadaslar ogrenmek istedigim bir konu var,iyi denk geldi.
Simdi bu arkadasimiz karayollarinin bir kusuru neticesinde jantini yamultuyor,trafige gidip rapor tuttursa ve mahkemeye verse zararini karsilamak zorunda degiller mi ?
Allah korusun bu cukura girip kaza yapsa nolucakti ?
hakkinizi arayin derim..
çok kolay bir şekilde düzeltilir sıkma canını
Geçmiş olsun. Ben de yeni jant değiştirdim bu yüzden(1500 TL tuttu). Düzeltme işine güvenemedim. Sonuçta onun üzerinde gidiyoruz. Fakat, sizinki kolay bir işlemle hallolur gibi duruyor. Kolay düzelecek şekilde yamultmuşsunuz. Yine de sıfır jant fiyatına bir bakın derim. Çok pahalı değilse değiştirmek daha güvenli.
O ufak yamulma motorun balansını bozar. Ben de ön jantımı yamultmuştum. Gözle görülmeyecek kadar ufak bir çıkıntıydı. Teker dönerken elini sürtünce hissediliyordu. Buna rağmen motorun dengesi bozuldu mecburen değiştirdim ön jantı yaklaşık 300 liraya.
Cevap yazan,geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese teşekkürler.Dönüşte herhangi bir sorun olmadı oto lastikçiye sordum en yakında orası vardı dediğiniz gibi hava boşalması olabilir yaptırmak lazım, bir motosiklet lastikçisinin hemen halledeceğini söyledi o da.
Eve getirince tekrar baktım herhangi bir hasar, balon vs. gözükmüyor , disklerde de görebildiğim bir yamukluk yok.
Teşekkür ederim şu an bende bu konuyu araştırıyorum, fotoğraflarla birlikte şikayette bulunacağım azından üstünü kapatsınlar aylardır yolun ortasında duruyor, normalde biliyordum çukurun olduğunu ama önde araç olunca kestiremedim.
Dönüşte gelirken fotoğrafını çekebildim sağ tarafın derinliği ve sivriliği az çok anlaşılıyor herhalde kara delik gibi tam o noktadan girdim.Sorumsuzluk,işgüzarlık birilerinin canı yanmadan umursanmıyor kesinlikle.
Ben de 1 kere çukura girdim tesadüfen 2 gün önce motoru yıkarken fark ettim. Fotoları çekerken bulamadım bi türlü yamulmayı mesela, 650f bu arada benim motor da. Lastikte tam 58 yazan yerde milimetrik yamulma var ya da ben öyle sanıyorum boş vakit bulursam baktırcam bi lastikçiye inşallah. Şimdi yeni üstünden indim herhangi bi sıkıntı yok motorun dengesi vs. Önerisi vs olan var mı sıkıntı yaratır mı acaba?
valla motor jantları fiyatlarını bilmiyorum ama pahalı olucağını sanmıyorum.canından değerli değil heleki 600 küsür cclik bir motor için tamire bile verme derim.direk yeni ön jant al derim eskinide bir yerde okut tamir idi rot balanstı vs hiç o işe girme bence
https://www.bikebandit.com/oem-parts...57881sch946590
6 numaralı parça jant ve rulmanlarını gösteriyor. Fiyatı da 275$. Vergi + işçilik derken 2000TL'ye gelir.
Burada alaşım jantları düzeltmiyorlar, direk değiştiriyorlar. Çelik jantlar düzeltilebiliyor ama.
En iyi ihtimalle deli gibi balans yapar o egim. En kisa surede bir jantciya duzelttir baba, 100-150den fazla tutmaz. En kotu ihtimalle cok fena seyler olur, ilk cukurda ani hava bosalmasi, yuksek hizda gidon tokatlama ve yapisma gibi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)