ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİ KATTIM VE SONUÇ...
-
motosiklet enjeksiyonlu olduğu için denemek istedim tabikide fabrikanın onayıyla ( spada xfire200 ) würth aldım bi kutu üstünde 60 litreye bir kutu yazıyodu ben 16 litrelik depoya döktüm hepsini şuanda benzin bitmek üzere 1 ayı geçti sonuç olarak ne oldu peki hiç bi bok farketmedim yine tek marş yine bastın mı gidiyo 3123 kmdeyim tam olarak rodaj dahil basabas gidiyorum HA Bİ EGZOZ KOKUSU AZ BİŞİ DEĞİŞTİ ODA WÜRTHÜ YAKIYO DİYE
Reklamlar
-
HOPALI adlı üyeden alıntı
motosiklet enjeksiyonlu olduğu için denemek istedim tabikide fabrikanın onayıyla ( spada xfire200 ) würth aldım bi kutu üstünde 60 litreye bir kutu yazıyodu ben 16 litrelik depoya döktüm hepsini şuanda benzin bitmek üzere 1 ayı geçti sonuç olarak ne oldu peki hiç bi bok farketmedim yine tek marş yine bastın mı gidiyo 3123 kmdeyim tam olarak rodaj dahil basabas gidiyorum HA Bİ EGZOZ KOKUSU AZ BİŞİ DEĞİŞTİ ODA WÜRTHÜ YAKIYO DİYE
3123 km .... Başabaş gidiyorum demişsin bu kısmı anlamadım. Motor 3123 km ise würth gerekmez. O yüzden bi fark görmemişsin. Enjektör zaten temiz 0 motorda ne fark bekledim anlamadım. Yakıtı iyi bir firmadan alırsan enjektör temizleme malzemesine hiç gerek kalmaz, denendi.
-
Öyle şeyler zararlı. Kullanmamak lazım. Enjektörü temizlerken diğer tarafları bozar.
-
patpop adlı üyeden alıntı
Yakıtı iyi bir firmadan alırsan enjektör temizleme malzemesine hiç gerek kalmaz, denendi.
Hangi firma mesela?
-
3123 kilometrede ne pisliği birikecek de enjeksiyonu tıkayacak? Gerçekten işe yarar bir temizleyici olsa bile yeni motosiklette gereksizdir.
-
yutupta astrasına böyle şeyler yapan biri vardı o geldi aklıma her türlü testi yaptı galiba
-
Temiz enjektörlü motora koyarsan tabi ki faydasını göremezsin. Ayrıca 60 litre depo için ayarlanmış miktarı 16 litreye neden koyuyorsun ? Motora zarar görse ürünü suçlayacaksın.
-
İyi firma hangisi ? Ben shellden alıyorum çoğu zaman nasıldır
-
EthanHunt adlı üyeden alıntı
Hangi firma mesela?
Reklam yapmıyorum özelde cevap veririm.
Criminals kardeşim sende özelden cevap alabilirsin.
-
25 Aralık 2017, 12:52
benzinin iyisi kötüsü satış istasyonunun sahibinin emdiği süt ile alakalıdır, gerisi boş
-
25 Aralık 2017, 13:23
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
benzinin iyisi kötüsü satış istasyonunun sahibinin emdiği süt ile alakalıdır, gerisi boş
çok doğru. 50 metre ilerideki PO benzin istasyonu yerine 4.5 km ötedeki PO istasyonuna gidiyorum. Neden mi? Onun koyduğu benzinle diğerlerinin koyduğu benzin arasında dağlar kadar fark var. Küçük cc Motosiklette çok daha rahat farkediliyor. Gidişi, menzili katlanıyor desem yeridir. Artık diğerleri ne katıyorsa aynı firma ama bu denli fark var
-
25 Aralık 2017, 13:56
MSMorkan adlı üyeden alıntı
çok doğru. 50 metre ilerideki PO benzin istasyonu yerine 4.5 km ötedeki PO istasyonuna gidiyorum. Neden mi? Onun koyduğu benzinle diğerlerinin koyduğu benzin arasında dağlar kadar fark var. Küçük cc Motosiklette çok daha rahat farkediliyor. Gidişi, menzili katlanıyor desem yeridir. Artık diğerleri ne katıyorsa aynı firma ama bu denli fark var
Aynı firmada bu denli fark olması zor. Eskiden olsa tamam derdim ama şimdi çok zor. Denetimler çok fazla özellikle adı sanı duyulmuş belli bir potansiyel sahibi firmalar kendi denetim ekiplerini kuruyor. Sorun benzinliğin tanklarının eski olmasından, pompalardaki filtrelerin eski olmasından, sirkülasyonun az olmasından kaynaklanıyor olabilir.
-
25 Aralık 2017, 14:57
Bu tür yakıt destekleyicileri subab kafalarına zarar veriyor. Ayrıca yeni alınan ve düşük km deki araçlar icin değil, motoru köfte olmus araçlar icin kullanılır.
-
25 Aralık 2017, 16:08
iyi yağ, benzin kullanıyorsan gerek yok böyle şeylere. bakım aralığınıda daha sık tuttumu, makinayı red line sınırında kullanmadı mı, bir de japonsa motor kolay kolay bişey olmaz.
engine fush, enjektör temizlemeye gerek yok. yani yapılacaksa motor en az 50 bin km görsün. fakat kötü benzin, kötü yağ kullanıyorsan yapılabilir.
-
25 Aralık 2017, 17:31
Enjektör temizleyiciyi,aracın eski ve dizel ise kullanırsın.veya uzun zamandır yatıracaksındır bazen enjektör uçlarında kalan benzinde reçineleşme oluşur bu sebeple kullanırsın.bi de motorda kompresyon kaybı vardır ve mevcut sıkıştırma benzini patlatmakta zorlanıyordur yine kullanırsın. ama bunun dışında sağlıklı çalışan bir benzinli araçta kullanmaya hiç gereği olmayan bir üründür.
-
26 Aralık 2017, 14:08
Motosikletinize gidon topuzu taktirin ama en agirlarindan. Eminim ki sorununuz cozulecektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:07 ----------
Pardon yanlis konuya yazmisim
-
O benzin enjektöre gelene kadar çok sayıda filtreden geçiyor benzinciden başlayıp taa motorunun deposundan içeri kadar...
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Öyle şeyler zararlı. Kullanmamak lazım. Enjektörü temizlerken diğer tarafları bozar.
miktarında koyarsanız zarar vermez kardeşim bahsettiğin konu miktarını mesela bir tüpü motorun deposuna dökmemek lazım motor içinde 4 de 1 5 de 1 dökersen cidden fark ediyor
ayrıca kartel yıkama kadar iyi bulduğum bir üürn yok
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
miktarında koyarsanız zarar vermez kardeşim bahsettiğin konu miktarını mesela bir tüpü motorun deposuna dökmemek lazım motor içinde 4 de 1 5 de 1 dökersen cidden fark ediyor
Yeni motor için o ürüne gerek var mı? Tam olarak 4000 km bile yapmamış motor için bi faydasını görmemek normal. Belli bir km yapmış(15k dan fazla) motorda fayda görebilir. Ama sadece 3000 küsur km motorda fayda görmesi zor. Ayrıca araba için üretilmiş bişi ise kattığı( marka reklamı yapmadığım için isim yazmıyorum) motora 1/5 ini katsa yeterli fazlası zararlı.
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
Kamyonda temizlesin diye kattım. Hatta tavsiye edilen miktardan az katmıştım. Çok geçmeden kamyonun pompa bozuldu.
Ustanın ilk sorduğu ne yaktın oldu. (Eskiden 10 numara yağ yakardım ondan dolayı şüphelenmiş) Kaliteli mazot diye cevap verince ikinci sorusu "temizleyici mi kattın?" oldu. Birçok kişide olan bi durummuş.
Mesela önce depoyu temizliyormuş. Depodaki kiri pası söküp motora veriyormuş. Sonrada pompa enjektör mahvoluyor tabi.
Bu bir örnekti. Çoğu araçta zararlı bu maddeler. Kaliteli yakıt kullanıp böyle şeyleri bulaştırmamak lazım.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler