Güvenli süreyim derken kendini geliştirememek
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar şahsım adına başlıkta belirttiğim durumu yaşıyorum.
Yalan söylecek değilim,yolda en ufak bir risk almak istemiyorum,güzel bir viraj mı var..hızımı düşürüp çok az yatarak virajı alıyorum.
Önümdeki motorcu kafayı bi sağa ceviriyor,bağlantı yolundan ana yola ordan da eminiyet şeridine fırt diye geciveriyor..benim ise emniyet şeridine geçmem 500 metre sürüyor :(
Bazen bakıyorum,virajı yılan gibi dönenleri görüyorum.. biraz hüzün çöküyor.İşin en kotu yanı ise zor bir durumda kalırsam
acaba gerekli hareketi yapabilecek miyim kuşkusu,bu kuşku olunca da ulan dur başıma bi sey gelmesin diye heyecansız sürüşler yapıyorum.
Var mı aranızda bu konudan muzdarip olanlar
Not:34 yaşında ehliyet aldım ve ilk trafiğe çıkışım motosikletle oldu,65000 km lik tecrube var şu an.
Reklamlar
-
Ben lastiklerime güvenmediğim için öyle hareketlere kalkışmıyorum genelde :D Lastikler IRC malum...
-
-
Aslında şöyle bi durum var, motoru güvenli ve sakin kullananla agresif ve hızlı kullanan arasında mesafeler arası ulaşım süresini yan yana koysan güvenli süren daha kısa sürede ulaşır. Tabi bunu sıkışık şehir trafiğini baz alarak söylüyorum.
Agresif kullanmak sürekli gaz-fren gaz-fren totalde bakmışsın 1 karış yol gitmiş.
Şehir içinde çok risk almamak gerektiğini düşünüyorum. Ama şehirler arası serbes virajlı yollarda kendi limitlerini test ederek korkularından uzaklaşabilirsin.
İmkanın varsa eğitim al. Apaçi gibi sürenlerin özenilecek bi tarafı yok bence. Eveli günü bi kurye arkadaşın arkasına bindim. Benimde motor sürdüğümü biliyor. Nedendir bilinmez ybr 125'le öyle bir basıyor ki en ufak aksi durumda kaçış manevrası yok. Motorda zaten fren yok durmuyor. Bana mı artislik yapıyodu genel sürüşü böylemiydi bilmiyorum öyle motor kullanılmaz. Geberip gidersin.
-
65000 km? kabaca dünyanın çevresini 1.5 kez dolaşmış oluyorsun.
Eğer 6500 değilse motor ile aranızda ciddi bir aşinalık oluşmuş olmalı.
Elbette riskli kullan demiyorum ama bazı beceriler zamanla gelişmiş olmalı.
Korkuyu yenmek için eğitim almak işe yarar.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Konuyu görünce demek ki yalnız değilim diye az biraz mutlu oldum .Bende aynı durumdan şikayetçiyim birazda korkum motosikleti 2. el aldığım için aldığım kişi biraz apaçi teker yakmaya çalışmış tekerler çok kötü ,virajlara gireceğimde çok yavaşlıyorum normal bir şekilde dönüyorum yatmıyorum geçen gün güzel bir viraj vardı hızımı az kestim ve yattım çok güzel viraj aldım gaza geldim hızlı hızlı gidiyorum ve o gaz fazla sürmedi zaten yanlışlıkla arabanın aynasını vurdum araya alıyorlardı beni ondan sonra tekrar tıfıl moda döndüm :D
-
Forumun sevilen trollerinden Makinen yine polemik olsun diye bir konu açmış.Komiklikler şakalar
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Forumun sevilen trollerinden Makinen yine polemik olsun diye bir konu açmış.Komiklikler şakalar
vallahi trol yok,sıkıntıdayım arkadaş yazdığım sey de ne komiklik var ne de şaka
her yazdığım seyin altına neden ısrarla trol diyorsun ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
65000 km? kabaca dünyanın çevresini 1.5 kez dolaşmış oluyorsun.
Eğer 6500 değilse motor ile aranızda ciddi bir aşinalık oluşmuş olmalı.
Elbette riskli kullan demiyorum ama bazı beceriler zamanla gelişmiş olmalı.
Korkuyu yenmek için eğitim almak işe yarar.
evet evet 65000 km yanlış yok.
Şunu belirtmem lazım,surusumu izleyen biri acemi olarak değerlendirmez herhalde, sacma sapan işler yapmıyorum,bugune kadar tek bir kazam olmadı(henuz 500 km lik tecrubem varken lowside olmuştum onu saymıyorum) ama iş virajlara gelince hele ki bu virajın sağında ya da solunda bariyer varsa...yok ya yatmak istemiyorumm ya arka lastik bırakırsa bariyere girersem korkusu var,35 yaşından sonra platinlerle tanışmak istemiyorum ama zevkli bir kullanımda olmuyor bu şekilde..
-
Motosiklet üzerinde kazadan yavaş veya aşırı defansif sürerek kaçınamazsın. Değişken yol şartlarında değişken tavır sergilemektir doğru olanı... Hatta aşırı defansif sürersen -bahsettiğin gibi- sık sık trafiğin baskısına ve kazaya davetiye çıkarırsın. Asfaltın kaliteli, herhangi bir riskin olmadığı yerde normal-ofansif sürmenin hiç bir sakıncası yok. Motosiklet üzerinde trafik akışından bir tık ileride olmak güven sağlar, o seviyede sürmek makuldür. Ek olarak öznel bir düşünce olsa da, motosikletin keyfi ofansif sürerek ortaya çıkıyor.
-
22 Aralık 2017, 21:46
ya kendinize yada motorunuza güveniniz yok anladığım kadarıyla. yumuşak hamurlu pahalı bir lastiğe parayı kıymanız gerekiyor ki motorunuz size güven verebilsin. şahsen benim motosiklette en zevk aldığım şey virajlar. o virajları diz dirsek deydirerek dönmek nekadar zevkli anlatamam.
lastiğiniz nedir
-
22 Aralık 2017, 21:51
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
ya kendinize yada motorunuza güveniniz yok anladığım kadarıyla. yumuşak hamurlu pahalı bir lastiğe parayı kıymanız gerekiyor ki motorunuz size güven verebilsin. şahsen benim motosiklette en zevk aldığım şey virajlar. o virajları diz dirsek deydirerek dönmek nekadar zevkli anlatamam.
lastiğiniz nedir
yaa şimdi ayıptır soylemesi benim Africa da hala stock lar var Dunlop Trail Max mi ole bişey,
şu an bu lastikler 25000 km de fakat hala değiştirmiyorum neden ? çünkü zaten viraj yapan bi adam değilsin olm Plissken diyorum kendime :(
bi 5000 km daha goturur sanırım.
-
22 Aralık 2017, 22:05
Arkadaş canı sıkılınca 65000km lik troll olmuş. 65000km sen o motorun dönüş açısını kavrayamadan gittiysen zaten daha sana sorun yok. Kızıldeniz ortadan ikiye bölünür yol açar sana. Sen efsunlu ve korunmuş bir trollsün. Melekler seni kanatlarının altına almış. Herkeşler şenin mertebene erişebilşin der ve saygı duyarım
-
22 Aralık 2017, 22:42
Angrypower adlı üyeden alıntı
Arkadaş canı sıkılınca 65000km lik troll olmuş. 65000km sen o motorun dönüş açısını kavrayamadan gittiysen zaten daha sana sorun yok. Kızıldeniz ortadan ikiye bölünür yol açar sana. Sen efsunlu ve korunmuş bir trollsün. Melekler seni kanatlarının altına almış. Herkeşler şenin mertebene erişebilşin der ve saygı duyarım
alla alla bi sıkıntımı anlatayım ,benim gibi fıtı fıtı kullananlar var mı sorayım dedik,troll olduk.
-
22 Aralık 2017, 22:57
Plissken adlı üyeden alıntı
yaa şimdi ayıptır soylemesi benim Africa da hala stock lar var Dunlop Trail Max mi ole bişey,
şu an bu lastikler 25000 km de fakat hala değiştirmiyorum neden ? çünkü zaten viraj yapan bi adam değilsin olm Plissken diyorum kendime :(
bi 5000 km daha goturur sanırım.
Birsey sormak istiyorum sana sen bu afrika ile viraj yapmadan nasil viraj dønuyorsun,yazilari okudum kucuk motosikletin var sanmistim ama afrikadan bahsediyorsun.Bak dostum sen viraja o motosikletle duz giremezsin girdigin an zaten bariyerlerle kardes olursun,yani salmasi olmayan bir tekne gibi olursun..(hizin dusuk olsada otobanda motosikleti yatirmadan viraj dønemezsin)
-
22 Aralık 2017, 23:07
Viraj korkunuzu kapalı ve güzel asfaltta kendinizi deneyerek,zamanla daha çok yatırarak bu korkuyu yenebilirsiniz belki. Tabi kapalı ve güvenli bir yerde ve/veya zeminde ki gibi şehir içinde kullanmamak en akıllıca olanı bence. Ama en azında viraj içerisinde acil bir durumda kapalı alanda edindiğiniz tecrübe yardımcı olabilir.Aynı zamanda Ortalama 90 ile girilebilecek bir viraja Sürüş hızınız da ortalama 90 civarında iken viraja geldiğinizde 60km hıza düşüp viraj sonrasında tekrardan ortalama sürüş hızına çıkmak yerine ortalama hızınız ile girip daha akıcı bir sürüş gerçeklestirebilirsiniz. Gelelim sağ veya sol tarafa bakıp zart diye girmek yerine temkinli temkinli girmek hem sizin için hemde trafikte olanlar için daha saglıklı ve güvenli olacaktır. Ama tabi bunlar doğru olmayabilir şahsi görüşümdü bunlar. Belkide tamamen yanlış olabilir. En sağlıklısı Eğitim almakta.
-
22 Aralık 2017, 23:12
Danmark16 adlı üyeden alıntı
Birsey sormak istiyorum sana sen bu afrika ile viraj yapmadan nasil viraj dønuyorsun,yazilari okudum kucuk motosikletin var sanmistim ama afrikadan bahsediyorsun.Bak dostum sen viraja o motosikletle duz giremezsin girdigin an zaten bariyerlerle kardes olursun,yani salmasi olmayan bir tekne gibi olursun..(hizin dusuk olsada otobanda motosikleti yatirmadan viraj dønemezsin)
viraj yapmak bir deyimdir arkadaşım ben de çok şükür motor nasıl döner veya kontra nedir,biliyorum.
Ben viraj dönemiyorum demedim,virajı bir nebze daha zevkli hale getirecek kadar motorumu yatırmaya korkuyorum dedim.
-
22 Aralık 2017, 23:17
Dostum,daya ibreyi,ver kontrayi...
Ayrica korkmak iyidir seni bazi tehlikelerden korur.
Hadi rast gelsin..
-
22 Aralık 2017, 23:18
-
22 Aralık 2017, 23:46
Kendinizi rahat hissettiğiniz şekilde sürün. "Ben niye bunun gibi yatamıyorum" diye özenip risk alırsanız sonuçları kötü olabilir. Motosiklet, lastik, süspansiyon, tecrübe, yol şartları, asfalt kalitesi, trafik yoğunluğu gibi bir çok etken sizin rahatlıkla yatmanızı engelleyebilir. Trafikte rahat etme sınırınızın dışına çıkmanızı tavsiye etmem. Konservatif davranmak, kaza yapmaktan iyidir.
Çok tecrübeli küçük bir grupla hızlı bir sürüşte en yavaş eleman ben oldum. Bir durakta beni takip eden elemana "kusura bakma kardeş" dedim, adam gayet olgun "hiç önemli değil, sakın stress yapma, rahat edebildiğin şekilde sür. Arkanda yavaş gitmeyi, seni yolun kenarında bir çukurdan çıkarmaya tercihi ederim" dedi
-
23 Aralık 2017, 00:13
hasmet adlı üyeden alıntı
Kendinizi rahat hissettiğiniz şekilde sürün. "Ben niye bunun gibi yatamıyorum" diye özenip risk alırsanız sonuçları kötü olabilir. Motosiklet, lastik, süspansiyon, tecrübe, yol şartları, asfalt kalitesi, trafik yoğunluğu gibi bir çok etken sizin rahatlıkla yatmanızı engelleyebilir. Trafikte rahat etme sınırınızın dışına çıkmanızı tavsiye etmem. Konservatif davranmak, kaza yapmaktan iyidir.
Çok tecrübeli küçük bir grupla hızlı bir sürüşte en yavaş eleman ben oldum. Bir durakta beni takip eden elemana "kusura bakma kardeş" dedim, adam gayet olgun "hiç önemli değil, sakın stress yapma, rahat edebildiğin şekilde sür. Arkanda yavaş gitmeyi, seni yolun kenarında bir çukurdan çıkarmaya tercihi ederim" dedi
Oralarda ´´Kapişakmi bilader´´ ortami yoksa keyifte alinmaz motordan.
Veya;
Hey henry dostum, gaz koluyla aran yok sanirim bak,stretch lesene gazı..hizlanalim artik..
Ok.richard.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)