Ağustos ayı sonlarında bayiden sıfır yamaha nmax 155 satın aldım. 3 aylık kullanımımda ne kadar dikkat etsem de kontak anahtarı yamuluyor. Şöyle ki direksiyonu kitlerken azami özen gösteriyorum. Cebimde taşımıyorum, düşürmüyorum. Buna rağmen anlamsızca yamulma eğiliminde anahtar.
sorunu benden başka yaşayan var mı öğrenmek için facebook Nmax grubuna sordum. Yaşayan da vardı yaşamayan da. Ama yaşayanların sayısı hiç te azımsanacak sayıda değildi. Neyse yamulan ve yamulmayan anahtarları yanyana koyup karşılaştırdım. Fotoğraftada görebileceğiniz üzere yamulan anahtarlarda tam dişlerin başladığı nokta en olarak ince, yamulmayanlar da ise daha kalın. Anahtarda traktör anahtarı gibi uzun olunca haliyle o ince kısımdan yamuluyor. Konuyu messenger üzerinden fotoğraf ile anlatım yaparak 28 kasımda Yamaha Türkiye'ye bildirdim, dönüş yapacaklarını söylediler lakin 1 ay oldu dönmediler. Bu sabah çağrı merkezlerini aradım şikayetimi tekrarladım. Aynı şekilde yine fotoğrafla anlatım yaparak info adreslerine mail attım.
Bu süreç içerisinde motorumu 1000 km için bakıma götürdüğümde servis sorumlusuna durumu aktardım. Kendisi bana kendi anahtarının da sürekli yamulduğunu, düzelterek kullandığını ama asla kırılıp kontak içinde kalıp beni yolda bırakmayacağını söyledi (nasıl bir çözümse artık)
Neyse ben yine bu süre zarfında hergün ama hergün yamulan anahtarımı el ile düzelterek kullanıyordum. Lakin bu sabah kontağa girerken zorlandı. Sağ/sol oynatarak zorla soktum işe geldim. Muhtemelen bi süre daha böyle davranmaya devam etsem kontağıda kaybedeceğim. Umarım garanti dahilinde değil demezler çünkü zaten bir ay önce problemimi aksetmişim ama ilgilenmemişler. Fotoğraf birazdan eklemeye çalışacağım.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Not: Benimle aynı sorunu yaşayan bi arkadaş servis gitmiş servis kontağa sprey sıkmış göndermiş. Arkadaş diyor ki anahtarım hala yamuluyor ama şimdi kontağa daha rahat giriyor.
https://hizliresim.org/images/2017/1..._E02211.md.jpg