Üstün japon teknolojisi patladı :) Yamaha nmax sorunlu kontak anahtarı
Reklamlar
-
25 Aralık 2017, 13:39
Reklamlar
-
25 Aralık 2017, 16:32
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
daha sert bir malzeme
otomobilde daha sert bir malzeme olanından yaptırdım
kapıyı açtı, kontağa girmedi. manyetik şifre varmış. malzeme sert değil özel miş
-
25 Aralık 2017, 17:35
Dostum, kontağı çeviren, şifreli bölümün üstünde kalan etli kısımdır. Adı üzerinde"şifreli kısım"da şifreyi çözmek içindir. İnsanlık hali sabah erken saatte ya da akşam karanlığında kontağa tam sokulmadan çevrilmiş olabilir. Sizin söyleminiz de doğru olabilir elbette. Burada birbirini kırıp rencide etmek isteyen değil aksine birbirine destek olmak isteyenler katılımda bulunuyor çoğunlukla. Hiç kimse üzülmesin ve birbirimizi kırmayalım. katılanlar fikirlerini paylaşmış, Yamaha Servisi de sizi davet etmiş sorunla ilgili. Tesbit ve sonucu paylaşmanızı da bekliyoruz. Herkesin kazasız belasız kullanmasını dilerim.
-
25 Aralık 2017, 18:09
ee yamaha fan boylar olay neye bağlandı , nmax ını satan varmı
bundan sonra anahtarı eğilen nmax olarak anıcam :D
-
25 Aralık 2017, 18:26
öuhahaha istanbu-gezg
-
25 Aralık 2017, 18:59
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
ee yamaha fan boylar olay neye bağlandı , nmax ını satan varmı
bundan sonra anahtarı eğilen nmax olarak anıcam :D
Vallahi ben yamahaya düşmanlık etmekle suçlandım ama tam aksine fanıyım Bu anahtar problemi haricinde fevkalade memnunum. Rodaj sürecinde titreşim fazlaydı ve aynadan arkayı görmede sorun yaşıyordum ama 1000 bakımdan sonra bayağı azaldı. Bi süre sonra tamamen azalacağını düşünüyorum. Konforsuz, amortisörleri sert diyenler çoğunlukta oysa ben gayet memnunum. Virajlarda sert amortisör farkını hissettiriyor. Daha önceki motorlarımda far gidondaydı. Farkında değildim bayağı kötüymüş bu durum aslında. Nmax geçince hidrolik direksiyonlu araca geçmiş gibi hissettim, bayağı rahatlık oldu. Kısa mesafede özellikle soğukta biraz fazla yakıyor ama uzun mesafede hiç yakmıyor diyebilirim. Sonuç olarak bi sonraki motorum olsa olsa xmax olur. Ki oda yamaha... Kısacası yamahadan vazgeçmem...
-
25 Aralık 2017, 19:36
bence yamahdan vaz geçme ama çok kan aktı bu konuda först blood oldu konu artık nmax dan vazgeçmenin vakti geldi geçiyor
bak anahtarı eğri genede 6500 param var subahanallah ne mübarek para
ne biliyim olmadı kardeş olmadı bu iş baksana 4 sayfa küfür kıyamet bak istop eden bajaj bu kadar konu olmadı xmax al tmax al
hayırlı uğurlu olsun
-
25 Aralık 2017, 19:50
Hocam hiç uğraşma bu forumdaki kullanıcıların çoğu öyle ki japon motora laf söyleyeni 9 köyden kovuyorlar . japonlara böyle yapa yapa japonların tekeline verdiler bu işi sonra piyasa ortada. yanlış üretim olabilirtabii ki neden bunu kabullenmek zor geliyorki ? insan neden böyle bir sorun olmasa tutup kendi motorunun anahtarını zorla kanırtıp bu hale getirip uğraşsın ki ama yoook japon da sorun olamaz olsa bile kullanıcı bok atmak için kendi yapmıştır .
tövbee haşaa zinhar japonda sorun olur mu olmaaaz.
-
25 Aralık 2017, 21:10
can arslan adlı üyeden alıntı
Hocam hiç uğraşma bu forumdaki kullanıcıların çoğu öyle ki japon motora laf söyleyeni 9 köyden kovuyorlar . japonlara böyle yapa yapa japonların tekeline verdiler bu işi sonra piyasa ortada. yanlış üretim olabilirtabii ki neden bunu kabullenmek zor geliyorki ? insan neden böyle bir sorun olmasa tutup kendi motorunun anahtarını zorla kanırtıp bu hale getirip uğraşsın ki ama yoook japon da sorun olamaz olsa bile kullanıcı bok atmak için kendi yapmıştır .
tövbee haşaa zinhar japonda sorun olur mu olmaaaz.
Öyle tabii. Yukarıda da yazmıştım zaten, kul yapısı bunlar. Gökten inmediler ya... Hata illaki olacak mühim olan malının arkasında durmaktır. Bakınız dünyanın en büyük otomobil üreticileri de hata yapıyor ve araçlarını geri çağırıyor. Neden, bu küçük detay farkedilememiş olamaz mı?
Üstelik bu konuyu açmadan 1 ay önce yamaha Türkiye’ye bildirdim ama dönüş yapmadılar. Bunun üzerine burada konu açtım ve aynı gün çağrı merkezlerini arayıp ilgilenmedikleri için sitem ettim. Bu sabah aradılar ama ben bu konuyu açtım diye mi aradılar yoksa çağrı merkezlerini aradım diye mi dönüş yaptılar bilemiyorum.
-
25 Aralık 2017, 22:57
Anahtarinizi (saglam olanini) solidworks gibi programlardan cizim yaptirin ve hassas dokum yapan bir yere gidip resmi verin ve aluminyum bronz alasiminda yaptirin sorun cozulecektir alasim kodu ha25
-
25 Aralık 2017, 23:04
twisten adlı üyeden alıntı
Öyle tabii. Yukarıda da yazmıştım zaten, kul yapısı bunlar. Gökten inmediler ya... Hata illaki olacak mühim olan malının arkasında durmaktır. Bakınız dünyanın en büyük otomobil üreticileri de hata yapıyor ve araçlarını geri çağırıyor. Neden, bu küçük detay farkedilememiş olamaz mı?
Üstelik bu konuyu açmadan 1 ay önce yamaha Türkiye’ye bildirdim ama dönüş yapmadılar. Bunun üzerine burada konu açtım ve aynı gün çağrı merkezlerini arayıp ilgilenmedikleri için sitem ettim. Bu sabah aradılar ama ben bu konuyu açtım diye mi aradılar yoksa çağrı merkezlerini aradım diye mi dönüş yaptılar bilemiyorum.
Bence yamaha seni takibe aldi cia mossad kgb takipte gittin her yere seni izliyorlar buyuk ihtimal 51. Bolgede onlar
Buyuk resmi gormelisin yamaha motoruna kusur buldun fanboy lar seni her yerde ispitler
-
Merhaba.. yamaha nmax imin iki anahtarindan birini kaybettim. Digeri ise biraz yamuldu. Anahtar biraz ince ve zayif.. hadi anahtarin yamulmasi benim hatam olsun. Ama kaybettigim anahtarin yenisini cogalttirmak icin servise basvurdugumda bana nmax lerde yedek anahtar basımı olmadigini kontagin komple degistirmem gerektigini soylediler.. sebebini sorunca guvenlik nedeniyleymis.... istersen anahtarcilara sor belki yaparlar dediler servisten.. bende neredeyse butun istanbuldaki anahtarcilari arastirmama ragmen bu anahtardan elinde olan anahtarci bulamadim.. hepsi sen getir abi yapariz.. demelerine ragmen sonraki cevap abi bu anahtarda bizde yok oldu.. yanlis anlasilmasin anahtarin metal kismini hepsi yapiyor ama asil olan miknatisli kismini yapamiyorlar.. yani anliyacaginiz nmaxlerde anahtar cogaltimi diye birsey yok..bilen varsa bana anlatsin.. demem o ki nmaxiniz varsa ya anahtarinizi arkadasin dedigi gibi boynunuza asin.. yada kaybeder veya kirarsaniz servise bolca para bayilip yeni kontakla degistirin....
-
Son bir ihtimal daha var.Çift kademeli yani elektriği kesmek ilk hareket kilitlemek 2.hareket eğerki iki üç mm basarak çevirmeye çalışılırsa kesinlikle dönmüyor anahtar birde buna dikkat edin.
Kudretsiz beyinler, zayıf gözler gerçeği kolayca göremezler. M.KEMAL ATATÜRK.
-
5000 e satan varsa alirim ne sikintili malmis oda sizi kurtarmak icin
Suraya mezar birakiyorum
-
hani sonuca bağlanınca açıklayacaktı bu adam ? :D aradan 1 ay geçti hala sonuç çıkmamış mı ?
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
hani sonuca bağlanınca açıklayacaktı bu adam ? :D aradan 1 ay geçti hala sonuç çıkmamış mı ?
mahmut abi dur şimdi mal kıymete biner mezar atıyorum verirse alırım
-
boş adam dolu bence. bu kadar ciddiyetsiz yorumlar... sanırsan seda sayan programı...
-
Yenisini yaptır geç. Milimetrk hatayı kontak anlamaz
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
mahmut abi dur şimdi mal kıymete biner mezar atıyorum verirse alırım
ya yok okadar adam adam konuştu girip yazdı etti bu tip hani nerde sonucu ... Her yazdığı mesajda sonucu söyliyecem dedi yok aradan kaç ay geçti. Bu tip sadece sorunu olunca yazan sorunu çözülünce yazamayan karakterleri sevmiyorum.
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
ya yok okadar adam adam konuştu girip yazdı etti bu tip hani nerde sonucu ... Her yazdığı mesajda sonucu söyliyecem dedi yok aradan kaç ay geçti. Bu tip sadece sorunu olunca yazan sorunu çözülünce yazamayan karakterleri sevmiyorum.
Sonuca bağlanmadı. Yamaha servisi çağırmıştı incelemek için ama ben gitmedim. Sürekli yamulan anahtarı yedek olarak kullanıyorum. Yedek olanı da asıl anahtar yapıp pamuklara sararak kullanıyorum. Gitmedim işte, üşendim gitmedim yada olumsuz yanıt alacağımı düşündüğüm için gitmedim. Sonuçta problem çözülmedi. Çözülseydi buraya yazardım. Ayrıca benim gibi karakteri sevmek zorunda değilsiniz ki zaten hislerimiz karşılıklı emin olun ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)