En iyi motosiklet aküsü markası sizce hangisi ?
En iyi motosiklet aküsü markası sizce hangisi ?
Yuasa Bosch
Güncel....
Daha geçen günlerde konusu açılmıştı, arattırıp bir göz at istersen.
Skyrich
Fakat aramızda kalsın kimseye söyleme.
Yoksa bininci hangi akü başlığına asla ulaşamayız.
Çok ilginc bir konu... Daha önce hic rastlamadim. Genc bir arkadasimiz, motosikletin hayati bir parçası, enerji kaynağı olan aküsü konusunda, hangi ürünün üstün olduğunu merak etmiş. Forum uyelerinin, bu siradisi ve ilginç soru hakkindaki yorumlarini çok merak ediyorum. Sahsen cevap vermeden once bi kac gun araştırmam gerekiyor. Acaba forumda daha once boyle bir konunun benzeri acilmis mi diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...
Güncel....
50tl den tut 400tl´ye kadar akü var.
Butçe ne kadar? sen onu söyle.
En iyi akü kadar fiyat/performans oranı da önemli. 1 ay önce aküyü değiştirdim. İyi olarak belirtilen akülerin fiyatları oranında fazla ömürleri oluyor mu diye sordum ama pek olumlu cevap alamadım (doğrudur yanlıştır bilemem). O nedenle gittim VLM akü aldım.
Vlm orta karar akudur,memnun kalirsin.
geçenlerde bu konuyu ben açtım, en iyi akü markası yoktur, en iyi motosiklet markası olmadığı gibi
+1 Yuasa Bosch
En iyi akü markası yoktur, akünun özellikleri üzerinde yazar.Herkesin es geçtiği bilmediği nokta, Akünün sadece Amperini hesaba katmaktır.Amperden daha önemli olan akünün tüm şartlarda şarj tutma kapasitesidir.Buna Cca(Marş akım gücü) denir.Bu değer ne kadar yüksekse, Akü o kadar kaliteli ve uzun süre hizmet verecektir.Akü alırken özellikle bu değeri karşılaştırın, bu değerle birlikte yükselir akünün fiyatları.
Bu yanlış anlaşılabilir, "şarj tutma kapasitesi", şarj olma kapasitesi gibi algılanabilir.
CCA; Aküden bir seferde çekilebilecek maksimum akım (Amper) miktarını belirler. Marş gücü - 18 °C’ de ölçülür.
Siz parantez içinde yazmışsınız zaten. (Marş akım gücü)
Ben ekleme yapayım, soğukta ilk çalıştırma gücü.
Böyle bir değere neden ihtiyaç var?
Çok soğuk bölgelerde motordaki yağın yoğunluğu çok yükseleceğinden, soğuk ilk marşda akü yeterli akımı veremez ise motor hareket edemez.
Yani CCA önemli.
cca yüksek se ömür kısadır (istisnalar olabilir)
Yuasa akü her zaman tercihim olur.
Fakat 2014'ün 7'dinci ayında pulsar aldım akü hala tık demedi üstündeki akününde markası ne bilmiyorum
cca yı yükseltmek için, plakalar daha ince, fazla yüzeyli... üretilir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)