Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aynı Gün İçinde İki Kere Motosiklet ve Cep Telefonu Hırsızlığından Yakalandı..

REKLAM ALANI
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı GLADiUSS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adaletin olmadığı yerde insanlıkta olmaz. Bunun suçlusu halktır. Halk buna izin vermeseydi bunların hiçbiri olmazdı. Cahillik dünyadaki en kötü şeydir. Okuyun sürekli okuyun Allah’ın ilk emrini yerine getirin okuyun sonra eleştirin. Niye böyle oluyor diye. O zaman herşey düzelmeye başlar. Biliyor musunuz cahil olmak sizin elinizde kimse size okumayın demiyor.
    Apo'da okumuş, neresine okuduysa... Kendi kanından binlerce canın yitip gitmesine sebep oldu ve olmakta. Hamur cıvıksa biraz un katıp kıvamı tuttururum, ekşidiyse benim elimden bir şey gelmez artık.. Bunların savunulacak bir yanları yok. "Oku" diyorsun, Yaradan da aynı şeyi diyor ama kul hakkıyla geleni affetmiyor, biz neden affedelim? Ben o kadar yüce değilim. Eminim hırsızlığa, haksızlığa uğrayan arkadaşlarımda benim gibi düşüneceklerdir. Dara düşen arkadaşım için motosikletimi satmaya bile karar verdim zamanında, bir daha alınır veya alınmaz, sorun değil. Sorun alın teriyle elde edilen malın haksız gaspı. Bunu da kimse savunamaz.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Yıllar önce Libya da çalışırken yaptığım bir gözlemdir.

Birbiri ile tartışan iki Libyalı asla birbirlerine vurmuyorlardı. Tamam şimdi arbede başlayacak seyrederken çitleriz diye aldığım çekirdekler hep elimde kaldı.

Bunu onlara sorduğumda bana bir kavga olduğunda polisin yaptığı uygulamayı anlattılar.

Polis gelir kavgaya karışan kim varsa haklı - haksız soruşturmadan hepsini alır cezaevine hatta aynı koğuşa tıkarmış. Cezaevindeki sistem ise şu;

Haftada bir kere ,bir el arabası dolusu haşlanmış makarnayı getirip koğuşun ortasına döker , bir bidon da su verip çıkıp gider bir hafta daha uğramazlarmış. Bunun dışında o koğuşta (tuvalet de dahil) her ihtiyacını karşılamak zorundaymışsın.

Belli bir süre sonra polisin aklına gelirse içerdekileri çıkarıp , kim haklı kim haksız ona bakarlarmış.

Uygulama böyle olunca kimse kavga etmeye cesaret edemiyormuş.

Darısı güzel ülkemin başına...
    YERUÇAĞI ve aquarist4 bunu beğendiler.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim bir arkadaşım bir kot firmasının deposunda bekçi olarak çalışırken 1.5 ay içerisinde aynı adamı 3 kez gece depoyu soymaya(komple boşaltmaya) çalışırken yakaladı ve adam 3.seferde arkadaşıma anlaşalım bak senide görürüz demiş

Ben olsam yukarıdaki arkadaş da demiş
    Bu tarz şuçları işleyenleri (hırsızlık,büyük kabahat suçu,alkollü araç kullanan,adam yaralayan,ufak yolsuzluk)vb
    Ayağına elektronik pranga takar bölge belediyelerinin belirlediği anagarya işlerde günlük olarak çalışmaya (polis yada jandarma) nezdinde çalışmaya gönderirim mesela (Ormanlık alan yol kenarları ısısız yerlerde çöp toplama,köylerde köylüye işlerinde yardım etmede,odun kesme,taş toplama,askerde herkezin nefret ettiği ot yolma)vs işlerde çalışmaya gönderirdim dava sonucunda aldıkları cezayıda çalıştıkları süreden düşerdim

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıllar önce Libya da çalışırken yaptığım bir gözlemdir.

Birbiri ile tartışan iki Libyalı asla birbirlerine vurmuyorlardı. Tamam şimdi arbede başlayacak seyrederken çitleriz diye aldığım çekirdekler hep elimde kaldı.

Bunu onlara sorduğumda bana bir kavga olduğunda polisin yaptığı uygulamayı anlattılar.

Polis gelir kavgaya karışan kim varsa haklı - haksız soruşturmadan hepsini alır cezaevine hatta aynı koğuşa tıkarmış. Cezaevindeki sistem ise şu;

Haftada bir kere ,bir el arabası dolusu haşlanmış makarnayı getirip koğuşun ortasına döker , bir bidon da su verip çıkıp gider bir hafta daha uğramazlarmış. Bunun dışında o koğuşta (tuvalet de dahil) her ihtiyacını karşılamak zorundaymışsın.

Belli bir süre sonra polisin aklına gelirse içerdekileri çıkarıp , kim haklı kim haksız ona bakarlarmış.

Uygulama böyle olunca kimse kavga etmeye cesaret edemiyormuş.

Darısı güzel ülkemin başına...
    vay be. harika. bizim sistem de böyle olmalı. cezaevinde hayvan muamelesi yapacaksın ki bir daha cesaret edemesinler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Beyler olmadı sado mazo yapalım hani oymayalim adamları

_chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    yok artık ya. adamı hırsızlıktan yakalıyorlar hemen bırakıyorlar, sonra tekrar yakalanıyor tekrar bırakılıyor, hem de aynı gün. yok artık ya. iyice suyu çıktı bu işin.

yani ben niye vergi veriyorum ki? devletin kolluk kuvveti yakalıyor, savcı bırakıyor, o zaman niye yakalanıyor?

hırsızlık serbest mi bu ülkede?

dedim de bi gülme tuttu beni..sinirim bozuldu iyice
    nereye dönersen dön popon arkanda kalir..

Hepiniz ne görürseniz çalın. Nasıl olsa serbest burakacaklar gibi bişey olmuş.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)