işin bir diğer gerçek boyutundan bakmak gerekir ise
eğer adamın tazminat ödeyebilecek bir durumu yok ise davayı kazansan bile eğer adam ödeme yapmayıp dava sonucuna rağmen oyalamak ister ise bunu rahatlıkla yapabilir. elindeki görünen bir mal varlığıda yok ise işler iyice sarpa sarar
ayrıca mahkeme art niyetli olarak çok yüksek bir miktar talep ettiğini düşünür ise dava sonucunda sana daha az bir miktar verilmesine karar kılabilir
hatta hiç verilmemesi üzerinede karar verebilir.
aynı şekilde dava sonucundaki tutar adamın ödeme gücüne bağlı olarak yine hakim karar veriyor oluyor biraz. hakime yüksek görünür ise tutarı düşürebilir yine.
ayrıca tazminat davasını ne için açıyor olacaksın ?
kalıcı bir hasarın oldu mu ? iş gücünden yoksun kaldın mı ? geleceğini etkileyen başka sağlık problemleri veya çalışma hayatında bir sorun yarattı mı yaratacak mı ? manevi tazminat davası açmak isteyebilirsin fakat çok yüksek tutarlarda birşey tutturman zor olur. çok sağlam raporlarla gidebilmen gerekiyor bunun için.
birde türkiyedeki malum mahkeme dava süreçlerini düşünürsen dava açacaksın önce dilekçe vericeksin sonra hakim seni ve karşı tarafı çağıracak savunmaları dinlemek için. sonrasında mahkemeye çıkıp derdinizi anlatıcaksınız vs tek duruşmada çözülemeyecek kısaca her bir adım bir süreç olacak ve uzun bir süreye tabii olacak buda.
dava açma demiyorum. ama elinde yeterinden fazlası ile sağlam kanıtlar ve yukarıda saydığım neden/kanıtlar doğrultusunda abartı olmayacak şekilde bir dava açabilirsin. bu senin hem fazladan gereksiz zamanını öldürmez hem de daha sağlıklı sonuçlar elde edersin.
bu arada çok geçmiş olsun. çok can sıkıcı durumlar. umarım ciddi bir durumun yoktur ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun
ve lütfen yazdıklarımı sert/tersleme/aksi gibi algılama. sadece durumunu tam olarak bilmediğimden ötürü biraz seçenekli ucu açık bırakmak zorunda kaldım ve bu şekilde yazabildim en sade.
kendine dikkat et