Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kazadan sonra sigorta şirketine dava açmak

REKLAM ALANI
    worldmeister - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400
    Merhaba,
    3 Aralık akşamı %100 karşı tarafın suçlu olduğu bir kaza yaptım. El bileğim kırık ve boynumda ufak kırık bulunuyor. İnternette gördüğüm kadarıyla yaralanmalı kazalarda sigorta şirketinden tazminat alabiliyormuşuz fakat yaşım 19 ve ben bir yerde çalışmıyorum ve hastane masraflarıda babamın sigortası üzerinden karşılandı. Bu şartlar altında karşı tarafın sigortasından tazminat alabilmem mümkün mü? Böyle dava açmış arkadaşlar var mı? Alabilirsem tahmini olarak ne bir tazminat alabilirim?
    Tekeriniz düz bassın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kardesim hastane masraflarini babanin sigortasi karsiladi da, senin kaza yaptigin motorda motorun trafik sigortasi var miydi hic bahsetmemissin?

Sigortan varsa ve karsi taraf sucluysa maddi ve manevi tazminat acabilirsin evet. Ben bu sekilde 60 bin liralik bir tazminat davasi kazanmak uzereyim.

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    kaza raporunda yaralandığınız ve hastaneye kaldırıldığınız yazıyor mu ? bu ara herkes aynı konuyu açıyor.

Motosikleti
    Dominar 400
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim hastane masraflarini babanin sigortasi karsiladi da, senin kaza yaptigin motorda motorun trafik sigortasi var miydi hic bahsetmemissin?

Sigortan varsa ve karsi taraf sucluysa maddi ve manevi tazminat acabilirsin evet. Ben bu sekilde 60 bin liralik bir tazminat davasi kazanmak uzereyim.
    Evet, sigortam vs. herşeyim tamdı. Çalışmadığım için ve hastane masrafımda olmadığı için alacağım tazminat ne kadar olabilir acaba tahmin yürütebiliyor musun?

Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaza raporunda yaralandığınız ve hastaneye kaldırıldığınız yazıyor mu ? bu ara herkes aynı konuyu açıyor.
    Evet, yaralı olduğum ve hastaneye kaldırıldığım yazıyor.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Valla helalinden 600.000TL falan alırsın. Bide ekstra sıfır Mercedes araba isteyebilirsin.

cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Alabiliyorsun,%100 suçlu karşıysa iyi rakam alırsın sigorta teminatlarına göre,avukat bürolarının çoğu yüzdelik komisyon alıyor,yani parayı alana kadar sizden bişey talep etmiyor.Avukat Mertcan Coşar aratırsan google'da ücretsiz danışmanlık yapar,arkadaşım.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    işin bir diğer gerçek boyutundan bakmak gerekir ise

eğer adamın tazminat ödeyebilecek bir durumu yok ise davayı kazansan bile eğer adam ödeme yapmayıp dava sonucuna rağmen oyalamak ister ise bunu rahatlıkla yapabilir. elindeki görünen bir mal varlığıda yok ise işler iyice sarpa sarar

ayrıca mahkeme art niyetli olarak çok yüksek bir miktar talep ettiğini düşünür ise dava sonucunda sana daha az bir miktar verilmesine karar kılabilir
    hatta hiç verilmemesi üzerinede karar verebilir.
    aynı şekilde dava sonucundaki tutar adamın ödeme gücüne bağlı olarak yine hakim karar veriyor oluyor biraz. hakime yüksek görünür ise tutarı düşürebilir yine.

ayrıca tazminat davasını ne için açıyor olacaksın ?
    kalıcı bir hasarın oldu mu ? iş gücünden yoksun kaldın mı ? geleceğini etkileyen başka sağlık problemleri veya çalışma hayatında bir sorun yarattı mı yaratacak mı ? manevi tazminat davası açmak isteyebilirsin fakat çok yüksek tutarlarda birşey tutturman zor olur. çok sağlam raporlarla gidebilmen gerekiyor bunun için.

birde türkiyedeki malum mahkeme dava süreçlerini düşünürsen dava açacaksın önce dilekçe vericeksin sonra hakim seni ve karşı tarafı çağıracak savunmaları dinlemek için. sonrasında mahkemeye çıkıp derdinizi anlatıcaksınız vs tek duruşmada çözülemeyecek kısaca her bir adım bir süreç olacak ve uzun bir süreye tabii olacak buda.

dava açma demiyorum. ama elinde yeterinden fazlası ile sağlam kanıtlar ve yukarıda saydığım neden/kanıtlar doğrultusunda abartı olmayacak şekilde bir dava açabilirsin. bu senin hem fazladan gereksiz zamanını öldürmez hem de daha sağlıklı sonuçlar elde edersin.

bu arada çok geçmiş olsun. çok can sıkıcı durumlar. umarım ciddi bir durumun yoktur ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun
    ve lütfen yazdıklarımı sert/tersleme/aksi gibi algılama. sadece durumunu tam olarak bilmediğimden ötürü biraz seçenekli ucu açık bırakmak zorunda kaldım ve bu şekilde yazabildim en sade.

kendine dikkat et
    worldmeister bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı worldmeister adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet, sigortam vs. herşeyim tamdı. Çalışmadığım için ve hastane masrafımda olmadığı için alacağım tazminat ne kadar olabilir acaba tahmin yürütebiliyor musun?

Evet, yaralı olduğum ve hastaneye kaldırıldığım yazıyor.
    Senin sigotan ile bu durumun alakası yok. karşı tarafın trafik sigortasından bahsediyor.
    worldmeister bunu beğendi.

Motosikleti
    Dominar 400
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işin bir diğer gerçek boyutundan bakmak gerekir ise

eğer adamın tazminat ödeyebilecek bir durumu yok ise davayı kazansan bile eğer adam ödeme yapmayıp dava sonucuna rağmen oyalamak ister ise bunu rahatlıkla yapabilir. elindeki görünen bir mal varlığıda yok ise işler iyice sarpa sarar

ayrıca mahkeme art niyetli olarak çok yüksek bir miktar talep ettiğini düşünür ise dava sonucunda sana daha az bir miktar verilmesine karar kılabilir
    hatta hiç verilmemesi üzerinede karar verebilir.
    aynı şekilde dava sonucundaki tutar adamın ödeme gücüne bağlı olarak yine hakim karar veriyor oluyor biraz. hakime yüksek görünür ise tutarı düşürebilir yine.

ayrıca tazminat davasını ne için açıyor olacaksın ?
    kalıcı bir hasarın oldu mu ? iş gücünden yoksun kaldın mı ? geleceğini etkileyen başka sağlık problemleri veya çalışma hayatında bir sorun yarattı mı yaratacak mı ? manevi tazminat davası açmak isteyebilirsin fakat çok yüksek tutarlarda birşey tutturman zor olur. çok sağlam raporlarla gidebilmen gerekiyor bunun için.

birde türkiyedeki malum mahkeme dava süreçlerini düşünürsen dava açacaksın önce dilekçe vericeksin sonra hakim seni ve karşı tarafı çağıracak savunmaları dinlemek için. sonrasında mahkemeye çıkıp derdinizi anlatıcaksınız vs tek duruşmada çözülemeyecek kısaca her bir adım bir süreç olacak ve uzun bir süreye tabii olacak buda.

dava açma demiyorum. ama elinde yeterinden fazlası ile sağlam kanıtlar ve yukarıda saydığım neden/kanıtlar doğrultusunda abartı olmayacak şekilde bir dava açabilirsin. bu senin hem fazladan gereksiz zamanını öldürmez hem de daha sağlıklı sonuçlar elde edersin.

bu arada çok geçmiş olsun. çok can sıkıcı durumlar. umarım ciddi bir durumun yoktur ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun
    ve lütfen yazdıklarımı sert/tersleme/aksi gibi algılama. sadece durumunu tam olarak bilmediğimden ötürü biraz seçenekli ucu açık bırakmak zorunda kaldım ve bu şekilde yazabildim en sade.

kendine dikkat et
    Taksinin sürücüsünden şikayetçi olmayacağım, aracın sigortasına dava açıp sigortadan tazminat alma şansımız varmış.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı worldmeister adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Taksinin sürücüsünden şikayetçi olmayacağım, aracın sigortasına dava açıp sigortadan tazminat alma şansımız varmış.
    Yahu geçende yazdım aynı konuya ama dinleyen olmadı galiba.

Benim bildiğim kaza sonucu vücut bütünlüğünde oluşan yetersizlik, kısıtlılık, azalma durumu varsa alabilirsin diye biliyorum ama diğer türlü zor.

Yanlışım varsa düzeltin.

Geçmiş olsun..

Motosikleti
    falcon flash 100
    Aracındaki zararı karşı tarafın sigortası ödemiştir. Sağlık harcamalarını da babanın sigortası ödemiş. Çalışmıyorsun iş kaybında yok geriye ne kalıyor. Aracında oluşan değer kaybı, sen de oluşan (varsa) kalıcı hasar maddi olarak, manevi olarak ta çok korktum hakim bey deyip bu korkunun sende oluşturduğu manevi hasarı (bunu da adli tıptan) ispatlaman lazım. Sonuç sence çok ciddi bir şey yoksa attığın taş ürküttüğün kurbağa değmez. Yok taşı bile atamazsan karşı tarafın avukat ve mahkeme harçları akıl parası olarak yanına kar kalır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)