Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Orta bütçe ile kask önerisi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Yani burda herkes kendi kullandığı kask ile ilgili yorum yapar ama her kafaya her kask olmaz yani özetle kendi kaskını burdaki yorumlara göre seçme. Git bayilere dene dokun gör incele. Kendi kullandığım kask ile ilgili yorumlarım
    Nolan N86
    - Kafama tam uydu 2 yıldır kullanıyorum çok az büyüme yaptı ilk aldığımdaki sıkılık yok tabi,(bundan yana bir şikayetim yok aksine konforundan çok memnunum)
    - Güneş vizörü biraz kısa kalıyor belki N87 de bunu düzeltmişlerdir bilemiyorum
    - Pinlock başarılı, ancak iyi takılması gerektiğini sonradan anladım az kalsın ben de çıkarıp yenisini alacaktım ama şu an ilk takılmış gibi sıfır buğu. Silikonları da bozulmadı hiç. Yeni iken üzerinde bir koruyucu tabaka oluyor zamanla bu bozuluyor komple temizleyip saç kurutma makinesi ile vizörü ısıtarak takıyorsunuz kenarındaki vidaları da döndürerek sıkıştırıyorsunuz teknik bu. Microfiber cam bezi ve LCD ekran temizleyici sprey kullanıyorum.
    - Rüzgar gürültüsü bayağı var özellikle 100km/h'den sonra fena, uzun yolda uzun süre gidecekseniz kulak tıkacı tavsiye ederim. Çok muzdarip değilim ama HJC nin CS14 model kaskı bundan sessiz.
    - Alt çene pedi çok kötü değil boyunluk kullanırsanız ordan rüzgar almazsınız.
    - Yarım açılma pozisyonu 1cm'den çok az birkaç mm aralık kalabiliyor.
    - Çene kayışı microlock kilidin yeri güzel, hjcninki kayışı boğazıma dayanıyor o yüzden sevmedim.

Bunu neden aldım
    1-Denediğim kasklar içinde kafama tam uyduğu için,
    2-Güneş vizörü olduğu için
    3-Pinlocku standart olduğu için.
    4-Desenini beğendiğim için (düz renk değil)
    5-Bütçeme uyduğu için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yoqhtır...
    İstanbuldaysan yamaha kardeşler motora koş bak bi. Agv k3 sv dediklerini pinlock dışında karşılıyor ama 2 handikapı var. İlki pinlock hazır değil. Vizörü ve onu sonradan alman lazım ama 1 tık şehir içi için açılıyor o da buğuyu nispeten önlüyor. 2. handikap 120-130km den sonra kaskın içinde fırtınalar kopuyor. Kulaklıkla müzik dinleyeceksin ya da kulaklık takıp gidecen müziksiz versiyonla 562₺ ye geliyor agv k3 sv düz renginde. 1500₺ lere çıkarım diyorsan shoei bak belki bedeni kalmıştır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Zaten en kral kask bile 80 km/h üzerinde ki süratlerde , doğrudan gelen darbelere karşı koruyamayabiliyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım...

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Suomy Halo?

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    ben mt blade kullaniyorum ve aradigin ozelliklerin bir cogu var. bir incele istersen.

Motosikleti
    Ktm Duke 390 2017,Honda NC 750X 2019
    Sevgili Souverng,kesinlikle Shoei QWest almalısın. Ben çokça araştırıp bu kaskta karar kılmıştım ve çok çok memnunum;şiddetle tavsiye ederim.Aradığın tüm özellikleri bulabilirsin.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    bütçem 700-800TL demiş 1500TL lık kask öneriyorsunuz.

twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    S boy kullanıyorsanız linkteki kaskı 500 liraya size bırakabilirim. Hiç kullanılmadı. Hatta ön vizörü söküp renkli takmıştık. Ön vizörün naylonu bile üstünde duruyor. Oğlum için geçen ay yamaha bayiinden sıfır aldım ama annesi motora binmesine müsade etmiyor, dolayısıylada kullanılmıyor.

http://www.feyizoglu.com/FF323-Replica-Yonny-Hernandez-Kapali-Kask_50035.html?gclid=EAIaIQobChMI2s2sqLKd2AIVbjPT Ch0nZgD0EAkYAyABEgKPZfD_BwE

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı souverng adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevap için teşekkür ederim, Nolan için 3-4 olumsuz yorum daha var bu nedenle listeden çıkarıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Cevap için teşekkür ederim. Aslında LS2 markasına antipatim var. Nedeni de çok dandik kasklarının üstüne sharptan 4 yıldız almış kasklarının ismini yazıp piyasaya sürmesiydi. Ama kullanıp da memnunsanız iş değişir tabi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

Cevap için teşekkür ederim. Arror hakkında biraz araştırma yaptım da dar ve uzun şekilli kafalar için uygunmuş yani adından da anlaşılacağı gibi arrow, yuvarlak kafalara çok tavsiye etmiyorlar, deneyip görmek lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

HJC'ye sıcak bakıyorum çok güzel yorumlar almış. Ses olayına çok takılmıyorum sağlam olsun, dediğim özellikler olsun yeter. Mt Revenge almak istiyorum ama 1 yıl önce 270 liraya satılan kaskı şimdi 480 liraya satıyorlar o nedenle boykot ediyorum (raflarında kalsın çöp olsun o aç gözlü satıcıların)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Bak bu çok iyi oldu. Shoei QWest hakkında ne düşünüyorsunuz ? Gayet güzel indirim yapmışlar.
    mevzuda eksik bilinen bir bilgiyle ilgili eşimin ff351 kaskındaki problem ( sharp testi ) nedeniyle merkezleri ispanyadaki ls2 ile görüşmem sonucundaki bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. FF350 modelleri sharptan 4 yıldız almış bir model. Ls2 üretim fabrikasındaki bir değişiklik nedeniyle hammadde aldığı tedarikçiyi değiştirerek Yeni modellerine FF351 Olarak satışa sunmuş. Kasklar aynı olduğu için otomatikman firma üzerine 4 yıldız etiketini yapıştırmış.Firma çok hızlı ve çok adetli üretime başladığı için Hammaddeden kaynaklı farkı başta anlamamış ve kendileride firma olarak çok madur olmuşlar. Çünkü çok adetli kask üretip çoktan dünyaya dağıtmışlar. Olay farkedilip sorun bulunduktan sonra FF351 in üretimi durdurup güncel olan FF352 Modelinin satışına yönelmişler. FF352 modelide zaten 4 yıldız olarak tekrar güncellenmiş. Ls2 Çok büyük bir firma ve çok adetli kask üretiyorlar böyle bir yola başvuracak olsalar şu an piyasada olan tüm modellerine 4 yada 5 yıldız etiketi basıp satmaya çalışırlardı diye düşünüyorum.

Motosikleti
    2017 Pulsar NS 200
    Shoei QWest kullanıyorum. tavsiye ederim. yamaha kardeşlerde ki fiyatı da çok iyi bence.

Motosikleti
    xmax 250 abs
    arkadaşlar merhaba,

bende bu bütçe seviyelerinde kask bakıyorum. Yamaha kardeşlerin web sayfasında qwest üründe pinlock olmadığı yazıyor. Ben MT Matrix almaya karar verdim, ancak onu da istediğim bedende bulamıyorum, ayrıca önceden bir gidip denemek istiyorum.

1000tl-1500tl aralığında önerebileceğiniz başka hangi kasklar var?

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı otchill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba,

bende bu bütçe seviyelerinde kask bakıyorum. Yamaha kardeşlerin web sayfasında qwest üründe pinlock olmadığı yazıyor. Ben MT Matrix almaya karar verdim, ancak onu da istediğim bedende bulamıyorum, ayrıca önceden bir gidip denemek istiyorum.

1000tl-1500tl aralığında önerebileceğiniz başka hangi kasklar var?
    qwest modelinde pinlock olmasa ne olur harici alırsınız pinlock. karşılaştırdığınız kaskların biri MT biri SHOEI

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Şu başlığı görüp görüp param olsada çaksam bi arai diyorum :D ahh ulan ahh

Motosikleti
    CBR 500R-CB650F
    LS2 kaskları fena değil. MT revenge de güzeldir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------

Alıntı souverng adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlar için teşekkür ederim,

LS2 FF323 Arrow
    Nolan N87
    HJC IS 17

LS2 ve Nolan tavsiye eden arkadaşlara soruyorum acaba kullanıp memnun kaldınız mı yoksa sadece internetten bakıp mı söylüyorsunuz?
    Kendilerini memnuniyetle kullanıyorum (Ls2 ff323. Tam kafaya oturan bir yapısı var. Ama sakın denemeden alma. Beden konusunda riskli bir kask

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Bir kez daha anlamış bulunmaktayım ki PINLOCK takılmayan kask alma!!! Şu istanbul yağmurlarında ne etsem 5 para etmiyor. Pinlcoksuz kask takmak demek güvenliksiz sürüş demek. Kararını verirken ona göre ver derim.

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir kez daha anlamış bulunmaktayım ki PINLOCK takılmayan kask alma!!! Şu istanbul yağmurlarında ne etsem 5 para etmiyor. Pinlcoksuz kask takmak demek güvenliksiz sürüş demek. Kararını verirken ona göre ver derim.
    Pinlock takılmayan kask diye bir şey yok. Kaskın kendi markasının pinlock'u ve pinlock delikleri olabilir.
    Delikli olmasının avantajı, sökülüp takılabilir olması. Ama birkaç söküşten sonra çöp oluyor.

Bkz: Raleri universal pinlock

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)