Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ALMANYADA MOTOR KİRALAMA

REKLAM ALANI

Öncelikle herkeze merhaba;

Almanyaya gitme gibi bir planım var 1 hafta kalmayı düşünüyorum ve motor kiralamak istiyorum çünki akrabalarım farklı yerlerde ve mesafeler biraz var ve heralde küçük araştırmama göre yeni ehliyetler yurtdışında da hiç bi işlem gerektirmeden geçerli oluyo ama şöyle bi sorum varki önceden gidenler ve orda motor kiralayanlar varmı fiyatlar ne ve nerdeler artı olarak yeni ehliyetler sıkıntısız olarak ordada geçerlimi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Merhabalar,

Kendi bildiğim kısmı sizinle paylaşayım. Diğer konularda tecrübeleri olan arkadaşlar yazarlar.
    Evet doğrudur güncel yeni çıkan ehliyetler Almanya'da geçerlidir. Herhangi bir işlem yaptırmadan burada sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

Almanya'da yaşamak gibi bir düşüncesi olan arkadaşlar için extra bir bilgi: Türkiye'den alınmış ehliyetler burada 6 ay geçerlidir. Sonrasında bir sürücü kursuna başvurup belirlenen adımları (yazılı ve direksiyon sınavları gibi) sırası ile geçip ehliyetinizi yaklaşık 2 ay içerisinde alabiliyorsunuz.

Burada motosiklet hiç kiralamadım prosedürü de maalesef bilmiyorum.
    Ancak söylemem gereken esas konu, burada hava sürekli soğuk, kapalı ve yağışlı. Bunu da lütfen göz önünde bulundurunuz.

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim yağışlı ve soğuk olduğunu biliyorum ama malesef araba kullanmayı çok az biliyorum acemiyim ve sadece motor ehliyetim var araba ehliyetinin sınavı daha başlamadı onun için motoru tercih ediyorum

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Almanya için net bilgi veremeyeceğim daha doğrusu güncel bilgi desem daha doğru olur.
    Fakat avrupanın bir çok yerinde aynı uygulama oluyor bu nedenle temel bir kaç şey yazayım.

Kiralayacağınız motosiklet ve süreye göre fiyat değişecektir.
    En uygunu bir hafta kiralamak.
    Genellikle en az 21 yaş ve 2 yıl tecrübe isteniyor.
    Ehliyetiniz avrupa ehliyeti değilse tecrübe süresine ek ya da ülkenizde bir motosiklet kullandığınıza dair (sigorta kayıtları gibi) belge isteyebilirler.
    1500-2500 euro arasında bir depozit istenir. Almanya'yı bilmiyorum ama Fransa çek kabul ediyor. Nakit ve ya kart kullanabilirsiniz.
    Şartnameleri iyi okuyun. Bazılarında sigorta full olmayabiliyor.
    Kıyafet de kiralayabilirsiniz fiyatları bilmiyorum.
    Almanya'yı bilmiyorsan mutlaka gps kirala daha önce 4 sefer gittiğim yerde bile her seferinde yolu şaşırmayı başarıyorum. Muhtemelen benim kadar salak değilsindir ama yine de önlemini al.
    Almanya dünyanın en iyi otoban bağlantılarına sahip. Adamlar yan yol bağlantılarında resmen mühendislik harikası yaratmışlar fakat çıkışa dalıp birden bire bir kaç çıkış daha görmek gibi alışık değil ve hızlıysan sapıtabileceğin küçük sürprizleri var.Kendini bambaşka bir şehre giderken bulabilirsin.
    Bir kaç farklı şehirde bürosu olan bir yerden kiralarsan motosikleti aldığın yere bırakma zorunluluğun olmaz.
    Shrieker bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almanya için net bilgi veremeyeceğim daha doğrusu güncel bilgi desem daha doğru olur.
    Fakat avrupanın bir çok yerinde aynı uygulama oluyor bu nedenle temel bir kaç şey yazayım.

Ehliyetiniz avrupa ehliyeti değilse tecrübe süresine ek ya da ülkenizde bir motosiklet kullandığınıza dair (sigorta kayıtları gibi) belge isteyebilirler.
    1500-2500 euro arasında bir depozit istenir. Almanya'yı bilmiyorum ama Fransa çek kabul ediyor. Nakit ve ya kart kullanabilirsiniz.
    Almanya'yı bilmiyorsan mutlaka gps kirala daha önce 4 sefer gittiğim yerde bile her seferinde yolu şaşırmayı başarıyorum. Muhtemelen benim kadar salak değilsindir ama yine de önlemini al.
    Almanya dünyanın en iyi otoban bağlantılarına sahip. Adamlar yan yol bağlantılarında resmen mühendislik harikası yaratmışlar fakat çıkışa dalıp birden bire bir kaç çıkış daha görmek gibi alışık değil ve hızlıysan sapıtabileceğin küçük sürprizleri var.Kendini bambaşka bir şehre giderken bulabilirsin.
    Bir kaç farklı şehirde bürosu olan bir yerden kiralarsan motosikleti aldığın yere bırakma zorunluluğun olmaz.
    Bursa'da yaşıyorum. Burada Motosiklet sürmek iyi derecede slalom yapmayı gerektiriyor Ülkemin haline mi yanayım. Almanya'yı kıskanmama mı
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir dahaki gelişinde ben sana eskortluk yaparım hocam
    COQ bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    merhabalar,
    küçük bir google armasından sonra karşıma çıkan linki paylaşıyorum. Burda herşey yzıyor. Her tipte motor var.

http://www.rental-motorcycle.com/eur...ch_rental.html

Motosikleti
    Yamaha YBR 125 (2014)
    Alıntı dovahhkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bursa'da yaşıyorum. Burada Motosiklet sürmek iyi derecede slalom yapmayı gerektiriyor Ülkemin haline mi yanayım. Almanya'yı kıskanmama mı
    Almanya'yı kıskanma. Almanlar bizi kıskanıyor

bilgi ve link için teşekkür ederim tekrar bakcam önceden giden biri yokmu yardımcı olabilecek

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Fuat Domaniç bir altınlı gecede anlatmıştı ama bulamadım videoyu şimdi

bakıyorum hemen bende

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    her yere trenle ulaşım imkanı varken motosiklet kiralamaya bir dünya euro gömüp hiç bilmediğiniz bir ülkede bu karda kışta hayatınızı tehlikeye atmaya değecek mi? önce bunu bir düşünün. Gençlik hevesine veriyorum ama mantıklı bir iş değil.
    Ben senin yerinde olsam 1 hafta zamanım mı var, ayarlarım bir bilet bundesliga maçına giderim, ne bileyim çeşit çeşit mekanlarda bira keyfi yaparım.
    KYorulmaz bunu beğendi.

Almanya da motor kiralayarak kadar zengin misin . Bende onu merak ettim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler