Almanya için net bilgi veremeyeceğim daha doğrusu güncel bilgi desem daha doğru olur.
Fakat avrupanın bir çok yerinde aynı uygulama oluyor bu nedenle temel bir kaç şey yazayım.
Kiralayacağınız motosiklet ve süreye göre fiyat değişecektir.
En uygunu bir hafta kiralamak.
Genellikle en az 21 yaş ve 2 yıl tecrübe isteniyor.
Ehliyetiniz avrupa ehliyeti değilse tecrübe süresine ek ya da ülkenizde bir motosiklet kullandığınıza dair (sigorta kayıtları gibi) belge isteyebilirler.
1500-2500 euro arasında bir depozit istenir. Almanya'yı bilmiyorum ama Fransa çek kabul ediyor. Nakit ve ya kart kullanabilirsiniz.
Şartnameleri iyi okuyun. Bazılarında sigorta full olmayabiliyor.
Kıyafet de kiralayabilirsiniz fiyatları bilmiyorum.
Almanya'yı bilmiyorsan mutlaka gps kirala daha önce 4 sefer gittiğim yerde bile her seferinde yolu şaşırmayı başarıyorum. Muhtemelen benim kadar salak değilsindir ama yine de önlemini al.
Almanya dünyanın en iyi otoban bağlantılarına sahip. Adamlar yan yol bağlantılarında resmen mühendislik harikası yaratmışlar fakat çıkışa dalıp birden bire bir kaç çıkış daha görmek gibi alışık değil ve hızlıysan sapıtabileceğin küçük sürprizleri var.
Kendini bambaşka bir şehre giderken bulabilirsin.
Bir kaç farklı şehirde bürosu olan bir yerden kiralarsan motosikleti aldığın yere bırakma zorunluluğun olmaz.