Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kurşunsuz Benzin..

REKLAM ALANI
    ahmetakgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MH Drift MİNÖR
    Merhaba,

kurşunsuz 95 oktan 97/98 oktan gibi seçenekler var bunlar fark ediyor mu ben benzinlige gittigimde personel veriyo ama hangisini veriyor hic bakmiyorum bu arada kullanici kitapcigimda su yaziyor..

Yakıt: Motosikletiniz için en az 90 oktanlık kurşunsuz benzin kullanmanız önerilir. Kalitesiz RQ seviyeli benzin kullanımı sırasında
    motorunuzda bazı sesler gelebilir, kullandığınız benzini değiştirmeniz gerekmektedir. Kurşunsuz benzin kullanımı aynı zamanda
    buji performansını da etkiler

-
    - AHMET AKGÜN

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CBF 150
    oktan yükseldikçe yanma özelliğide yükseliyor diye okumuştum. bence kullandığınız benzinde sıkıntı yok. türkiyede genellikle zaten 95 oktan var

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı ahmetakgun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

kurşunsuz 95 oktan 97/98 oktan gibi seçenekler var bunlar fark ediyor mu ben benzinlige gittigimde personel veriyo ama hangisini veriyor hic bakmiyorum bu arada kullanici kitapcigimda su yaziyor..

Yakıt: Motosikletiniz için en az 90 oktanlık kurşunsuz benzin kullanmanız önerilir. Kalitesiz RQ seviyeli benzin kullanımı sırasında
    motorunuzda bazı sesler gelebilir, kullandığınız benzini değiştirmeniz gerekmektedir. Kurşunsuz benzin kullanımı aynı zamanda
    buji performansını da etkiler

-
    Bak şimdi benzin öyle alınmaz hocam..

Forumda trilyar tane başlık var ..

sadcvascefrasrfgc
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Bende ahmet ne zaman konu açacak bu gün gelmedi diye merakta kalmıştım.

Birazcık arama çubuğunu kullansan

şu linke ulaşacaksın http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ndirmayin.html

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    oktan yanmayı geciktirici katkıdır.. yüksek sıkıştırmalı motorlarda buji ateşlemesinden önce yakıt kendi kendine tutuşup avans vurmasın diye yüksek oktanlı benzin kullanılır.. benzindeki kurşun ise önceleri benzinde bulunurdu.. hem kayganlaştırıcı özelliği de vardı ama zehirli atığı yüzünden vazgeçildi.. ayrıca katalitik konvertrde sorun çıkartır zaten yeni tasarım motorlarda kurşunun yağlayıcılığına ihtiyaç duyulmamaktadır

Motosikleti
    Mondial MH Drift MİNÖR
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende ahmet ne zaman konu açacak bu gün gelmedi diye merakta kalmıştım.

Birazcık arama çubuğunu kullansan

şu linke ulaşacaksın http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ndirmayin.html
    Ne kadar konu açtığım kimseyi ilgilendirmez, madem rahatsız oluyosun cevap yazma o halde.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Sorularını buraya her gün konu açarak soracağına google arama motoruna yazsan çok daha hızlı bir şekilde daha fazla bilgi edinebilirsin. Yine de işsiz olduğum için aşağıda cevaplıyorum.

Kurşun benzine koyulan ve motor ömrünü uzatan bir katkıdır. Sürtünmeyi azaltır ve motor parçalarını korur. İnsan sağlığına zarar verdiği için yıllar önce kampanyalar yapılarak yasaklandı.

Oktan benzinin ne kadar zor yandığını gösteren ölçüdür. Mesela 98 oktan benzin 95 oktandan daha zor yanar. Eğer oktan motor için istenen minimum değerinden düşük olursa sıkıştırma esnasında kendiliğinden patlayarak vuruntu yapar. Senin motosikletinde zaten öyle çok yüksek bir sıkıştırma oranı olmadığı için oktan meselesini kafaya takmana gerek yok. Kirli olmadığı sürece istediğin benzini kullan aralarında pek bir fark yok. Hepsi aynı rafineriden çıkıyor ve içine koyulan katkılar çok da farklı değil.

Motosikleti
    Mondial MH Drift MİNÖR
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorularını buraya her gün konu açarak soracağına google arama motoruna yazsan çok daha hızlı bir şekilde daha fazla bilgi edinebilirsin. Yine de işsiz olduğum için aşağıda cevaplıyorum.

Kurşun benzine koyulan ve motor ömrünü uzatan bir katkıdır. Sürtünmeyi azaltır ve motor parçalarını korur. İnsan sağlığına zarar verdiği için yıllar önce kampanyalar yapılarak yasaklandı.

Oktan benzinin ne kadar zor yandığını gösteren ölçüdür. Mesela 98 oktan benzin 95 oktandan daha zor yanar. Eğer oktan motor için istenen minimum değerinden düşük olursa sıkıştırma esnasında kendiliğinden patlayarak vuruntu yapar. Senin motosikletinde zaten öyle çok yüksek bir sıkıştırma oranı olmadığı için oktan meselesini kafaya takmana gerek yok. Kirli olmadığı sürece istediğin benzini kullan aralarında pek bir fark yok. Hepsi aynı rafineriden çıkıyor ve içine koyulan katkılar çok da farklı değil.
    genelikle 95 oktan kullaniliyor sanirim acaba ben bu zamana kadar kac oktan benzinler aldım neyse sanirim 95 oktan kullanicaz dimi

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Ne kadar konu açtığım kimseyi ilgilendirmez, madem rahatsız oluyosun cevap yazma o halde.
    Olur mu öyle şey, zevkle bekliyorum konu açmanı. Bak güzel güzel cevapta verip yardımcı olmaya çalışıyorum. Teesüf ederim Ahmet.
    Ekarademir bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial MH Drift MİNÖR
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak şimdi benzin öyle alınmaz hocam..

Forumda trilyar tane başlık var ..

sadcvascefrasrfgc
    Başlık öyle açılmaz hocam 😊
    çok yorgunum, yazamıcam. senden önce açılmış en az 5000 başlık var bu konuda. google gir arat.

haa, sıfır çinliye o parayı verme.
    lastikti, bakımdı, servisti derken ikinci el temiz japon parası eder.
    2. el cbf 150 alacan binecen.
    olmadı 2. el bir ybr 125

bunca tecrübeme rağmen çinliyle savaşıyorum dersem yeridir.
    2500 e aldım, kuba strike. kötü mü? hayır aslanlar gibi ama dikkatli olmak lazım.
    ortalama bir gezide 100-300km arası yol yapmayı seviyorum.
    bakarsan bağ olur hesabı. ama sen henüz ustalarla tanışmamışsın sanırım.
    trilay tane konu var trilyar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olur mu öyle şey, zevkle bekliyorum konu açmanı. Bak güzel güzel cevapta verip yardımcı olmaya çalışıyorum. Teesüf ederim Ahmet.
    sayende ismimi degistiricem sahi nereden degisiyor isim forumda... en azindan farkli biri olarak devam ederim konu acmaya, kimsede cok konu aciyon demez 😁

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Başlık öyle açılmaz hocam ��
    çok yorgunum, yazamıcam. senden önce açılmış en az 5000 başlık var bu konuda. google gir arat.

haa, sıfır çinliye o parayı verme.
    lastikti, bakımdı, servisti derken ikinci el temiz japon parası eder.
    2. el cbf 150 alacan binecen.
    olmadı 2. el bir ybr 125

bunca tecrübeme rağmen çinliyle savaşıyorum dersem yeridir.
    2500 e aldım, kuba strike. kötü mü? hayır aslanlar gibi ama dikkatli olmak lazım.
    ortalama bir gezide 100-300km arası yol yapmayı seviyorum.
    bakarsan bağ olur hesabı. ama sen henüz ustalarla tanışmamışsın sanırım.
    trilay tane konu var trilyar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

sayende ismimi degistiricem sahi nereden degisiyor isim forumda... en azindan farkli biri olarak devam ederim konu acmaya, kimsede cok konu aciyon demez ��
    haklısın hasan ismini değiştir..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    Dal bir istasyona aga 50 liralık bas de yaslan geriye izle, bu kadar pimpirikli olmayın 95 mi 97 mi diye

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Ek katkı katılmış benzin alma. Yani nitroydu , V-power , ultimate falan olan şeyler alma. Normal düz benzin alacaksın 95 oktan olandan. Yani daha ucuz olan (2-5krş kadar)

Hem motorun daha stabil çalışacak, hemde km bazında biraz daha fazla yol yapacaksın.

Katkılı benzin düşük cc motorlara pek yaramıyor benden söylemesi. Shellden alacaksan fuelsave olan, BP den alacaksan kurşunsuz 95 oktan olandan alacaksın.

Senin motorun için en ideali bunlardır. Daha detaylı bilgiyi forumda bulabilirsin.
    aquarist4 bunu beğendi.

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı sadraf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dal bir istasyona aga 50 liralık bas de yaslan geriye izle, bu kadar pimpirikli olmayın 95 mi 97 mi diye
    Bence yanlış düşünüyorsun. 95 oktan dışında farklı bir benzin kullandığımda motorda vuruntu ve güç kaybı hissediyorum (daima seçtiğim ve güvendiğim bir Shell istasyonundan benzin alırım), arabada da bu konuya dikkat ederim. Bir çok istasyondan farklı ürünler (LPG) denedim, en son Lukoil'den devam ediyorum. Yakıt aldığım istasyon yoğun olarak Taksi şöförlerinin de tercih ettiği bir istasyon. Aracımın gerek performansı gerekse de yaptığı yol oldukça iyi. Herkes 95 kullanmalı da demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)