tuzladan bahçelievlere motosikletle gelinir mi?
-
18 Aralık 2017, 21:35
efemontana adlı üyeden alıntı
Motorun sahibi motoru getirsin bahçene bıraksın, sana yakın olan notere gidip satışı yapın. Adama da fazladan 50-100 bir şeyler verirsin.
Bencede en mantıklısı bu.Sabreden derviş muradına ermiş misali şahsen ben yerınde olsam bu kadar acele etmez önce ehlıyet alırdım.etrafımda bir motorlu arkdasım yoksa burdan bırısıne onceden haber versen birgün onceden değil tabiki emınım yardımcı olbılecek cıkabılırdı.Servise falan goster bence.Hayırlısı olsun Allah kaza bela gostermesn.
Reklamlar
-
18 Aralık 2017, 21:36
Ehliyetin yok, deneyimli biri için iki adımlık mesafe sayılacak bir yeri gözüne kestiremiyorsun. Birde bu yolu yağmurlu ve soğuk havada mı döneceksin.
Bela arama kendine 300 500 neyse ver getirt motorunu.
-
18 Aralık 2017, 21:57
MotoAsist , Bora Bey le görüşün. İşini düzgün yapan biri. 2 kere motor nakliyemi yapti,,profosyoneldir kendi ve ekibi.
Siz getirmeyin,kaza yapma ihtimaliniz çok yüksek. Sonra pişman olmayın.
-
18 Aralık 2017, 23:09
Dostum, birkaç hafta önce İstanbul'dan 2. el motorumu aldım, Bursa'ya getirdim. Hiç vitesli motosiklet tecrübem olmadığı için, ya kısmet diyip çıktım yola. Gidip motoru aldıktan sonra, çevredeki kuryelerin yanına gittim, gidiş dönüş ve ücreti mukabilinde beni Yenikapı'ya bırakacak birisi var mı diye sordum, sağolsun birisi yardımcı oldu. Kendisine motorun yeni olduğunu 7000 deviri geçmemesini de rica ettim, sağolsun gayet dikkatle geldik. Pendikten Yenikapı'ya geldik beraber, vapurdan sonra da bir başka arkadaşıma rica ettim, ne canımı tehlikeye attım ne de motosikletimi.
Gayet güzel de bir dost kazandım, numarasını aldım, gideceğim, yol boyunca da 2 kere polisle karşılaştık, 1600 TL az bir ceza değil, o paraya gider mont, eldiven alırsın en kralından. Eğer çevrende kimse yoksa motora bakmaya gittiğinde, çevredeki büyük yemek dükkanların kuryeleri ile görüş, genelde vardiyalı çalışıyorlar, vardiyası bitene kadar beklersin, seni de arkasına alır gidersiniz beraber. Hem de güzel bir tecrübe olur senin için, sürmeden artçısı olursun motorunun, şahsen ben yol boyunca çok eğlenmiştim, süren arkadaş da gayet nazik kullandığı için motorumun tepkilerini, nasıl kullanılmasına gerektiğine dair de bir ön-fikir sahibi olmuştum
Aman diyeyim, ehliyetsiz motora binme, hele E5 gibi trafiğin yüksek hızla aktığı bir yere 125 CC hiç bilmediğin bir motorla hiç girme, başına birşey gelmesi işten bile değil, acele giden ecele gider. Bak motorum 20 gündür yatıyor, aküsü bitmesin diye hafta sonu 1 gün mahalle içinde turlamak dışında kullanmıyorum, bu iş sabır işi, ölmektense beklemeyi tercih ederim, sana da tavsiyem aynısıdır.
-
18 Aralık 2017, 23:50
Motobulans mı mototransfer mı ne öyle firmalar var kilometre başı 1 lira yada 1.5 lira falandı en son . Neyse parası ver sapasağlam gelsin motorun sen de şoförle muhabbet ede ede gelmiş olursun .
Muhabbetin iyidir insallah .
-
18 Aralık 2017, 23:50
işim olmasaydı ben seve seve gelirdim motoru getirmeye.
-
18 Aralık 2017, 23:53
Acele etme kardeşim. Sonra al motoru. Bir ustaya göster. Bir tanıdık bul. Geçen konu açtın, tecrübesizsin motor pert çıkmasın. Dikkat et. Bu devirde kimseye güvenme. Ben ettim sen etme. En yakınındakiler bile kazıklayabilir seni! Motora başlamadan motordan soğuma!
-
24 Aralık 2017, 09:20
BatuhanB adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motor üzerinde çok tecrübem yok tecrübem olsa basar gelirim ama işte biraz endişeliyim, yarın makineyi almaya gidiyorum ama geri dönüşü nasıl yapabilirim? arabalı vapur var mı? bu arada ehliyetim ay sonunda elimde olacağı için direk evime getirip bahçeye koyacağım fakat işte nasıl getireceğime karar verebilmiş değilim.
sonuç ne oldu hacı abi bi haber vereydin....
-
24 Aralık 2017, 11:26
Motosikleti ehliyetsiz kullanmanın bahanesi olamaz. Kendine mecburiyet yaratıp fakir edebiyatı yapma 400-500 dedilerse paşa paşa öde getirt motorunu. Bu karda kışta ehliyetsiz ve sıfır tecrübe ile olmaz o iş. Ama sen kafaya koymuşsun almış getirmişsindir Allaha emanet artık.
-
24 Aralık 2017, 15:40
Yazmışım konuya ama arkadaşın ehliyetide yokmuş.
Foruma yaza yaza bitiremedik, kanunsuz,kuralsız iş yapmak noktasında sıfır tolerans. Tecrübesizlik ayrı, kanunsuzluk ayrı mevzular.
Sizin sorunuzda 2 side bulunuyormus. Ehliyetsiz araç kullanmak diye birşey söz konusu olmasın lütfen. Genc arkadaşlar, bir abiniz olarak yazdım defalarca ve tekrar tekrar yazacağım. Sakın sakın , bu tarz işlere girişmeyin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)