Motosiklet devrilince neden hemen çalıştırılmamalı?
-
Hep merak ettim neden böyle mesela kaza yapılıyor motor stop ediyor veya etmiyor kontağı kapatıp bekliyorlar neden?
Reklamlar
-
yan yattığında hala çalışıyorsa sağlıklı yağlama yapamayacağı için ve hasar durumunu öğrenmek için diye olabilir
-
Buji ıslandığı için çalışmaz, benzin akar riskli
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
yan yattığında hala çalışıyorsa sağlıklı yağlama yapamayacağı için ve hasar durumunu öğrenmek için diye olabilir
Teşekkürler hocam.
-
Böyle bi kaide yok. Kontağı kapatma sebebi benzin akıpta ateş almasın diye.
Kaldır çalışıyosa çalıştır kimse elinden almaz. Ama sağını solunu kontrol etmekte yarar var.
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
Kaldır çalışıyosa çalıştır kimse elinden almaz. Ama sağını solunu kontrol etmekte yarar var.
Anladım teşekkür ederim.
-
motor devriildikten sonra çalışmaması tps sen serü ile ala kalı değilmi
-
böyle bi kural yok arkadaş
bende 660 tenere var kaç kere düştüm hemen basarım marş a çalıştırırm yok yağlamaz yok sensör tps mps hikaye
arkadaş motoru yan ayakta da çalıştırmayalım o zaman
bunun içinde yağ pompası diye bi mekanizma var motor çalıştığı anda yağı pompalar ister yatsın ister kalksın ister ters çevirin motoru bi değişiklik olmaz eğer motor çalışıyorsa o pompa yağı basar .
-
F54 adlı üyeden alıntı
böyle bi kural yok arkadaş
bende 660 tenere var kaç kere düştüm hemen basarım marş a çalıştırırm yok yağlamaz yok sensör tps mps hikaye
arkadaş motoru yan ayakta da çalıştırmayalım o zaman
bunun içinde yağ pompası diye bi mekanizma var motor çalıştığı anda yağı pompalar ister yatsın ister kalksın ister ters çevirin motoru bi değişiklik olmaz eğer motor çalışıyorsa o pompa yağı basar .
Aga motor ters dönüp karterdeki yağ silindire gidince yağ pompası neyi pompalayacak :D
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
17 Aralık 2017, 00:04
denemesi bedeva
yağ gelir fakat benzin gelmeyeceğinden çalışmaz
yoksa emin ol ben denerdim bu olayı
-
17 Aralık 2017, 00:07
Shrieker adlı üyeden alıntı
Aga motor ters dönüp karterdeki yağ silindire gidince yağ pompası neyi pompalayacak :D
silindirde yağ varsa korkulcak bişi yok devam
-
17 Aralık 2017, 01:11
Benzinin dökülüp yanma riskinden dolayıdır. Başka sebep yok. Her ihtimale karşı bu durumda stop edin motorunuzu ve kaçak göçek varmı bakın. Yoksa motorla bir yanarsınız.
-
17 Aralık 2017, 05:26
patpop adlı üyeden alıntı
Benzinin dökülüp yanma riskinden dolayıdır. Başka sebep yok. Her ihtimale karşı bu durumda stop edin motorunuzu ve kaçak göçek varmı bakın. Yoksa motorla bir yanarsınız.
Teşekkürler.
-
17 Aralık 2017, 11:16
matrax33 adlı üyeden alıntı
Bundandır ki; düşen biri görürsek koşup hemen killswitch kapatıyoruz...
Bilinçli ya da bilinçsiz..
Olurda kaza yapan kişi "Niye killswitch'imi kapattın birader ?" diye sorarsa, "Yanma diye ..zevenk" dersin artik.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
17 Aralık 2017, 13:02
MrMud adlı üyeden alıntı
Bundandır ki; düşen biri görürsek koşup hemen killswitch kapatıyoruz...
Bilinçli ya da bilinçsiz..
Olurda kaza yapan kişi "Niye killswitch'imi kapattın birader ?" diye sorarsa, "Yanma diye ..zevenk" dersin artik.
Teşekkürler Bay Çamur😂
-
17 Aralık 2017, 15:17
F54 adlı üyeden alıntı
denemesi bedeva
yağ gelir fakat benzin gelmeyeceğinden çalışmaz
yoksa emin ol ben denerdim bu olayı
Pahalıya patlayabilir. Motor yan yatarsa yağlama yapamaz. Teker yaparken bile yapamaz. Tek istisna "dry sump" dediğimiz sisteme sahip olanlar. Yani kartersiz sistem.
-
17 Aralık 2017, 15:35
Benim motor yere devrilince biraz geç çalışıyor. Benzin gelmiyor sanırım? Ateşlemede ve marş sisteminde sorun yok sadece devrildikten sonra ilk çalıstırmada biraz geç çalısıyor. Sonra normal herşey
-
17 Aralık 2017, 15:41
hasmet adlı üyeden alıntı
Pahalıya patlayabilir. Motor yan yatarsa yağlama yapamaz. Teker yaparken bile yapamaz. Tek istisna "dry sump" dediğimiz sisteme sahip olanlar. Yani kartersiz sistem.
cross yarışlarında adamlar atlıyor zıplıyor ters dönüyor patlasa onlar patlar
ters dönüyor düşüyor koşuyor motoru kaldırıyor vuruyor kırbacı
ahh ahh japon a birşey olmuyor avrupalıları bilemem onlar saatli bomba her an patlayabilir..
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
17 Aralık 2017, 15:42
Böyle birşey mi varmış ? Akan kokan birşey yoksa devam bence
-
17 Aralık 2017, 16:01
F54 adlı üyeden alıntı
cross yarışlarında adamlar atlıyor zıplıyor ters dönüyor patlasa onlar patlar
ters dönüyor düşüyor koşuyor motoru kaldırıyor vuruyor kırbacı
ahh ahh japon a birşey olmuyor avrupalıları bilemem onlar saatli bomba her an patlayabilir..
Boşuna off-road diye çırpınmıyoruz, ha yok illa on road diyosan da supermoto al, dedesi off-road nihayetinde.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)