Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet devrilince neden hemen çalıştırılmamalı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Motosikleti düşürdükten sonra çalışıp çalışmaması ayrı konu; ama yapılması gereken yerde bırakmamak; benzin akar diye...

Geçen ay, off road, ite kalka, düşe yata motoru üstteki yoldan alttaki patikaya indiriyorum, yandan tutaraktan... (Sagalassos girişine demir kapı koyan Burdur müze müdürlüğüne saygı ve selamlarımla...konuyu telefonla da şikayet ettim ama, dikkate alacaklarını sanmıyorum).

Yorgunluktan öldük, bittik, bir kez daha düştük, çalıların içine ... (düşmekte sorun yok, full ekipman, kask, mont, eldiven).

Bıraksalar, saatlerce orda yatarım, dinlenmek için ...

Ama baktım motor da yan yatmış; haliyle ...

Tanrım, bir kalkışım var, apar topar... aman benzin akıp gitmesin, bir de benzinsiz kalmayalım dağ başında diye...

Velhasıl, esas olan motosikleti düşürdükten sonra hemen tekrar geri ayağa kaldırmak.

Yan yattığında kontağı kapatmak da, haliyle güvenlik gerekçesiyle; zincir mincir, teker vs dönmeye devam edip bir yerleri kapmasın diye ...

Yan yattıktan sonra tekrar ayağa kaldırıldıktan sonra çalışmama sorununu yeni duyuyorum ama ... Ben de bir sorun olmadı... Binip bi 60 km daha geri geldik...

İleriye düşülen not: söz konusu motosiklet kuba cr1'dir. Baya sağlam çıktı! Tabii, yan koruma demirleri taktırmış olmamın da rolü büyük elbette hasar almamasında...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikleti düşürdükten sonra çalışıp çalışmaması ayrı konu; ama yapılması gereken yerde bırakmamak; benzin akar diye...

Geçen ay, off road, ite kalka, düşe yata motoru üstteki yoldan alttaki patikaya indiriyorum, yandan tutaraktan... (Sagalassos girişine demir kapı koyan Burdur müze müdürlüğüne saygı ve selamlarımla...konuyu telefonla da şikayet ettim ama, dikkate alacaklarını sanmıyorum).

Yorgunluktan öldük, bittik, bir kez daha düştük, çalıların içine ... (düşmekte sorun yok, full ekipman, kask, mont, eldiven).

Bıraksalar, saatlerce orda yatarım, dinlenmek için ...

Ama baktım motor da yan yatmış; haliyle ...

Tanrım, bir kalkışım var, apar topar... aman benzin akıp gitmesin, bir de benzinsiz kalmayalım dağ başında diye...

Velhasıl, esas olan motosikleti düşürdükten sonra hemen tekrar geri ayağa kaldırmak.

Yan yattığında kontağı kapatmak da, haliyle güvenlik gerekçesiyle; zincir mincir, teker vs dönmeye devam edip bir yerleri kapmasın diye ...

Yan yattıktan sonra tekrar ayağa kaldırıldıktan sonra çalışmama sorununu yeni duyuyorum ama ... Ben de bir sorun olmadı... Binip bi 60 km daha geri geldik...

İleriye düşülen not: söz konusu motosiklet kuba cr1'dir. Baya sağlam çıktı! Tabii, yan koruma demirleri taktırmış olmamın da rolü büyük elbette hasar almamasında...
    Memnun musun peki cr1 den Çinli ye tövbe ettim ama bilemiyorum bütçem belli sonuçta benzinli motora geçiş için uygun mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cross yarışlarında adamlar atlıyor zıplıyor ters dönüyor patlasa onlar patlar
    ters dönüyor düşüyor koşuyor motoru kaldırıyor vuruyor kırbacı
    ahh ahh japon a birşey olmuyor avrupalıları bilemem onlar saatli bomba her an patlayabilir..
    Çünkü onların çoğu dry sump yağlama sistemine sahip.

SV650 ile teker yaparken motoru yağsız bırakıp eline alanları okuyun, belki ikna olursunuz.

Motoru Japon da üretse yağsız çalışmıyor işte, naparsın

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nefeslenmek, kandaki adrenalin seviyesini düşürerek yeni bir düüşmeye-kazaya neden olmamak için

Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nefeslenmek, kandaki adrenalin seviyesini düşürerek yeni bir düüşmeye-kazaya neden olmamak için
    O ayrı konu ben motor açısından ne gibi faydası var onu merak ediyorum.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Çalışmadığı için durup bekliyorlardır. Çalışsa gazlayıp giderlerdi :-D

Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çalışmadığı için durup bekliyorlardır. Çalışsa gazlayıp giderlerdi :-D
    😂😂(10 karakter)

kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor devrildiğinde yağ karterden silindir bloğu içerisinin tepe noktasına doğru sızar. Bu yüzden ateşleme zor olur. Motoru dik konuma getirirsen bloktaki yağ aşağıya doğru iner ve ateşleme yapabilirsin. Tabi bu basit devrilmelerde geçerlidir.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Motosikletimi bir sefer devirdim yere benzin aktı. Tamirciye sordum motor bloğunun üzerinde bir yer gösterdi burada tahliye var benzin oradan geliyor dedi. Başka motosikletleri bilemiyorum ama demek ki bir tedbir için tahliye koymuşlar. Akan benzinin buharlaşmasını için bir müddet kontağı kapatıp beklemek lazım.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Arkadaşın Yamaha SS motoru yan düşünce biraz bekletmeden çalışmıyor, sanırım kendi içinde bir koruyucu sistemi var.

serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Allah korusun arkandan bağırırlar ''yanıyosun fuat abi'' diye

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Evet memnunum; fiyatına göre harika! Bu forumun Kuba CR1 için açılmış ilgili linki şöyle: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/125899-kuba-cr1-supersport.html; 24 sayfa boyunca artısını eksisini ve benim de yazmış olduğum yorumlarımı okuyabilirsin. Özetle: servisi yaygın, bakımı hesaplı, parçası ucuz, şekil 10 numara .

Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet memnunum; fiyatına göre harika! Bu forumun Kuba CR1 için açılmış ilgili linki şöyle: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/125899-kuba-cr1-supersport.html; 24 sayfa boyunca artısını eksisini ve benim de yazmış olduğum yorumlarımı okuyabilirsin. Özetle: servisi yaygın, bakımı hesaplı, parçası ucuz, şekil 10 numara .
    Boş olduğum zaman okuyacağım. Sıkıntısı var mı ufak tefek olur Çinli sonuçta.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)