Sabah sabah kaza yaptık, Lütfen dikkatli olalım.
Reklamlar
-
Çok şükür ucuz atlattım ama paylaşayım ve bu işin tehlikesini fark edemeyenlere 50cc nin bile ölümcül olabileceğini anlatayım dedim.
Antalya'lılar bilir, mevlana alt geçitinden çıktığımda oldu kaza.
Trafiğin çok yoğun ve hızlı aktığı 4 şeritli bir yola alt geçitten çıktım. Alt geçitten çıkınca mecburen orta şeritte oluyosunuz. Altımda today olduğu için max saatte 55km hız yapıyor, alt geçitin en sağından çıkıp, kendimi en sağa atıyorum hergün.
Bu tehlikeli bi durum olmuyo herkes yoluna baktığı sürece. Fakat bugün bir ayı tam ben alt geçitten çıkarken kendini en sağdan sola doğru bi attı boşluğu görünce, arabasının arka kapısıyla bana çarptı ve durmadan devam etti. Belki de çarptığının farkında bile değil soyunu sevdiğim.
Motorum çarpmanın etkisiyle kafa sallamaya başladı, sağıma yatıp az sürüklendim ve sol şeritteki bi arabaya sağ arka tekerin arkasından saplandım. Teker vurup sektiğimde kafamı sağımdaki şeritte ilerleyen bi jeepe vurdum.
Çarptığım araç sahibi arabasından inip tamponuna baktı, bana söylenip devam etti. Bana çarpan zaten hiç durmadı, sadece Allah razı olsun kafamı vurduğum jeep sahibi arkadaş indi, motoru ayağımın üzerinden kaldırıp trafiği durdurarak yolun kenarına çekti. Ben sol şeridin sağ kısmında yerde yattım kaldım ve durup bişeyin var mı demelerini geçtim; insanlar yanından sıfır şekilde kaldırıma yaklaşıp yaklaşıp geçtiler. Jeep şöförü motoru çektikden sonra gelip yine yanımdan geçmeye çalışan bi araç şöförüylede tartıştı ezeceksin adamı beklesene diye. O okul çocuğu(siz anlayın) işemi geç kalayım banane dedi devam etti.
Alpinestars full koruma montum, alpinestars gppro full koruma eldivenlerim, hjc marka kaskım vardı ekipman olarak. Pantolum olsa sıfır hasarla kurtaracaktım, dizlikte takmadan çıktım ve şu an sadece sağ diz kapağımda sıyrıklarla birlikte çatlak var birde sağ kalça kemiğimde yoğun bi ağrı var. Pansumanım, ağrı kesicilerim yapıldı, raporumu aldım evimde yatıyorum.
Motorum yavaş, yavaş gidicem falan filan diyipte ekipman kullanmadan yola çıkmayın gözünüzü seveyim. Eşşeğin biri 100le size çarparsa, sıkıntı. Başını kaldırıma vurdun, öldün. Dizin döndü, sakatsın. Omzun kırıldı, ömür boyu ağrı.
Montumun sağ omuz kısmını parçaladım, dirsek korumalar aşındı 55km hızla giderken. Kaskım kaporta yamulttu, kafamda o olmasa ben yamulurdum.
Allah hepimizi kazadan beladan korusun, ama önlemimizi muhakkak alalım arkadaşlar.
Ayrıca ayağımın üstüne basmaya başladığım an tekrar motorumu kullanıcam, korkarsak daha çok hata yaparız. Hiç bişey olmamış gibi devamda etmeyip kendimizi koruyacağız. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum, köy muhtarı gibi nasihatlar yağdırdığıma göre uyuyabilirim hepinize iyi günler diliyorum.
Uzun uzun yazdım vaktinizi aldım ve hızlı hızlı yazıp geçtim. Bi hatam yanlışım varsa affola.
Reklamlar
-
Çok geçmiş olsun. Ciddi bir kaza olmuş. İnsanlarımızın içerisinde olduğu iğrenç psikolojik hal de yine yüzümüze vurulmuş oldu.
-
Geçmiş olsun. Sırf bu tip olaylar yüzünden motosikletime kamera taktım. Size de tavsiye ederim.
-
Geçmiş olsun ALLAH beterinden saklasın, arkadaşın dediği gibi kamera şart, kim ne derse desin bir kamera edinin.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
-
Geçmiş olsun. Yaşadığınız olaydan da anlasılıyor ki bir an önce buralardan kurtulmak lazım. Yoksa bokumuzda boğulacaz
-
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın inş...
Kamera şart malesef. Böyle çarpıp kaçanlar için malesef iyi bi kamera şart. Eğer kamera olsaydı. Hem tedavi masraflarınızı hem motorunuzun hem de ekipmanlarınızın parasını talep edebilirdiniz.
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Sırf bu tip olaylar yüzünden motosikletime kamera taktım. Size de tavsiye ederim.
Geçmiş olsun,şükür kalıcı bir sakatlık yok sizde.
Kamerayı bu tarz durumlar için kullanan arkadaşlara bir sorum var,trafikte olduğunuz her an açık ve kayıtta mı ?
Kapalı bir dakika bile olmaması gerekiyor kullanım amacı düşünüldüğünde.
Şarj sorununu nasıl hallediyorsunuz ?
-
sende kamera olsaydı şimdi o araç sürücü
"vay ağam paşam neyin var ben hatalı olduğum için değil Allah rızası için geldim vay ağam paşam olurdu"
g....lek
-
Acil şifalar dilerim. Güçlü motosikletlerin daha güvenli olduğunu iddiasını doğru bulmuyorum. Fakat çok güçsüz bir motosikletler gerçekten tehlikeli. Motorunuzun biraz gaz açarak tafiğin hızına uyum sağlayabilseydi bu kaza olmayabilirdi. Günümüz şartlarında insanın sinek kadar değeri yok. Sürücülerin sizi umursamamalarını onaylamıyorum. Fakat, anlayabiliyorum. Kazasız belasız sürüşler.
Not : Dün köpeği ile gezinti yapan bir kadın sokak köpeği saldırınca "imdat" diye bağırdı. Yardıma gittim. Kadın "köpeğinize niye sahip çıkmıyorsunuz" diye söylendi. "Hanımefendi köpek benim değil" diyerek derdimi anlatmak zorunda kaldım. Pek laf anlayacak bir tip değildi. Bir daha aynı durumla karşılaşırsam hiç bulaşmam.
-
15 Aralık 2017, 13:39
Büyük geçmiş olsun, bugün de ülkeden soğuduk vesselam.
-
15 Aralık 2017, 13:45
Çok geçmiş olsun Birkan07..Acil şifalar dilerim.
-
15 Aralık 2017, 13:48
çok geçmiş olsun. ekipmanlarınız sizi korumuş. korumalı pantolon da olsaymış tam olacakmış. benim de yok, hemen almak lazım işte. tekrar geçmiş olsun. acil şifalar dilerim.
-
15 Aralık 2017, 14:05
Salurbey adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun,şükür kalıcı bir sakatlık yok sizde.
Kamerayı bu tarz durumlar için kullanan arkadaşlara bir sorum var,trafikte olduğunuz her an açık ve kayıtta mı ?
Kapalı bir dakika bile olmaması gerekiyor kullanım amacı düşünüldüğünde.
Şarj sorununu nasıl hallediyorsunuz ?
Sizinkiyle aynı sistem takılı bende. Kameraların montajını yaparken aküden kontağa giden kablodan elektrik çektik böylece kontağa anahtarı takıp çevirince kayıt başlıyor anahtar çıkarıldıktan 30 saniye sonra kayıt bitiyor. Hafıza dolunca eskileri silip yeniyi kaydediyor.
-
15 Aralık 2017, 14:24
-
15 Aralık 2017, 14:30
Geçmiş olsun. Bende kamera aldım bu yüzden
-
15 Aralık 2017, 14:44
MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Bende kamera aldım bu yüzden
şu lanet kameralara koydukları 1,2 saat giden pilden nefret ettim siz bir çözüm bulabildinizmi gece gündüz onumu şarj edeceğim
endüstriyel pil takıcam da ağırlık gramı fark ediyor
-
15 Aralık 2017, 14:44
-
15 Aralık 2017, 15:44
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın, size vurup kaçan, inip tamponuna bakıp devam eden, işe geç kalacak olan, insan kılıklı hayvanlarında Allah belasını versin. Herkes adam oluyor bir şekilde jipe arabaya motora biniyor ama insan olamıyorlar maalesef ne kullandığımız ne iş yaptığımız sosyal statümüz önemli değil insan olmak önemli
Faith makes all things possible.
Honda SH300İ NF02 Owned. / Yamaha BWS100 Owned. / Honda CBX250 Twister Sold. / Honda CBR125R HRC Sold. / Honda PCX125 Limited edition Sold. / Asya Polo 50 139QMBGY6 Sold.
-
15 Aralık 2017, 16:23
Kardeşim çok geçiş olsun.. Bu yazdığını okuyup , kendine çeki düzen verecekler de olacaktır. Gayet güzel anlatmışsın küçük cc moturun yavaş gitmeyle kaza yapmama riskinin olmadığını. İster 50 cc ister 1200 cc dikkat etmek şart. Türkiye'de zaten motorculara kesinlikle saygı yok zaten, varsa da azınlıkta. Umarım eski sağlığına kavuşursun.. Kamera şart.. İyi sürüşler herkese...
-
15 Aralık 2017, 17:43
büyük geçmiş olsun. kaza yaptıktan sonra kaza yapanları daha iyi anlıyorum o çaresizliği aynen yaşadım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)