Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

HGS tutacağı

REKLAM ALANI

Selamlar,

Motoruma hgs tutacağı yaptırmak istiyorum. Garanti bankasından gelen yapıştırmalı şeyi kullandım ama kendi kendine düştü. En mantıklısı ne olur bilmiyorum ama galiba o tutacağı vida ile ön cama tuturmak doğru olur gibi. Kartlı sistem var ama geçerken elimde tutamıyorum. Şimdiye kadar ceza gelmedi ama kartı da okutamıyorum. Sonradan başıma sorun olmasından korkuyorum. İstanbul Beşiktaş taraflarında bu işi yapabilecek bir usta var mıdır?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    hgs karttan okuyan bir sistem değildir. yanınızda taşımanız gerekmez. hgs sistemi aracınızı plakadan tanımlar.
    Huseyin9595 ve MotorKafa bunu beğendiler.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Uğraşmana gerek yok, plakadan okuyor.
    İlla yanında olacaksa cüzdanında ya da ruhsatın içinde taşısan yeter.
    MotorKafa bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax

orta boy yetiyor.
    cama sabitleyip işim bitince çıkarıyorum,
    çamaşır mandalı ile de denedim oluyor.

sabit kalmasını istiyorsan ayrı.

TurboTastic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bunların yerine yelek alsan ve ön şeffaf kart yerinede hgs kartını koysan olmazmı?.

Şöyle;

artemis99 bunu beğendi.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Yelek güzel, görünürlüğü de artırır, her durumda güzel görünüyor.
    Ama HGS okusa da olur okumasa da.

Etiketi alırken görevli arkadaş bana yanında taşımasan bile olur demişti.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    Alıntı egiray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... En mantıklısı ne olur bilmiyorum ama ...
    en mantıklısı ruhsatın içine atmak. onu da cebine.

ya da motorda kilitli ve sağlam göz varsa oraya.

"okumama" gibi derdin olmasın.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    HGS ilk çıktığında aldım arabaya ve motora evden hiç çıkmadılar ;)

HGS için köprülerde tepede okuyucu var ama geçen şehirler arası yolculuklarda yanınıza almanız gerekiyor. Geçenlerde 3. köprü yoluna girdim ve onun otoban gişesinde gişede kadın elden para da alıyordu. Ayrıca bariyer vardı hgs'nin plakadan okuması gibi bir sistem yok. Yani HGS okumasa da olur plakadan okunan birşey zaten bilgisi maalesef yanlış bir bilgidir arkadaşlar.

HGS okusun diye yelek giymek de tabi tuhaf olur. Hani mantıklı çözüm olarak galiba kırtasiyeden kart tutacağı gibi bişey bulup onu silikonla cama tuturacağım. Evrak ataçı da çok iptidai bir çözüm yani gerçekten uzun süreli kullanılabileceğine de inanmıyorum tabi.

SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    sanırım tam anlatamamışım.

okunmama gibi derdin olmadan etiketi ruhsatın içinde koyabilir ve ruhsatı da motosiklet montunun cebinde tutabilirsin. ( bu ikinci kısmı, zaten yapıyorsun diye tahmin ediyorum, ruhsatın içine at, yeter)

hgs sistemi, etiketi, cebinden okuyor, rahat ol.

iki köprüden de bu şekilde geçiyorum, 10km/h ile de geçtim 80km/h ile de, hep okudu.

motosiklette bir yere tuhaf şekillerle takmana gerek yok yani. bi gün bi bakmışsın düşmüş giderken, haberin bile olmamış...yağmur yağmış, kar yağmış, çamur sıçramış anlamazsın bile.

ikidir "en mantıklı çözüm" diyorsun ya

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı egiray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    HGS için köprülerde tepede okuyucu var ama geçen şehirler arası yolculuklarda yanınıza almanız gerekiyor. Geçenlerde 3. köprü yoluna girdim ve onun otoban gişesinde gişede kadın elden para da alıyordu. Ayrıca bariyer vardı hgs'nin plakadan okuması gibi bir sistem yok. Yani HGS okumasa da olur plakadan okunan birşey zaten bilgisi maalesef yanlış bir bilgidir arkadaşlar.
    güzel kardeşim. hgs kartım evdeyken bakiyem nasıl düşüyor o zaman? var mı mantıklı bir açıklaman ? plakadan düşüyor işte neyin savaşını veriyorsunuz anlamıyorum. bariyerli sistemler bazen plakanızı okuyamıyor. dolayısıyla açılmıyor ve nakit ödeme yapıyorsunuz görevliye. bunu arabada da yaşıyorum.

CAGRRI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-09
    HGS plaka okuyarak çalışıyor kartı görmesine gerek yok kartın hesabından düşüyor eğer hesabınızda para yoksa ve 15 gün geçmiş ise ihlal olup ceza yersiniz onun dışında kartı yanınızda taşımanız gerekmez plaka okunsun yeter okunmuyosada zaten ceza gelcek bir plaka olmadığı için kaçak ama beleş geçmiş olursunuz.

İbrahimfaruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr500
    Ben hgsden 5 6 kez geçtim hepsinde kartı elimde tutup kameranın gözüne gözüne sokmama rağmen sadece 2 kez hgsden para düştü. Lakin 1 ayı baya geçmesine rağmen diğer hgsler düşmedi. İhlal veya ceza olarak sorguluyorum onlarda gözükmüyor. Acaba bikaçsene sonra karşıma yüklü bir faizinide yükleyip karşıma çıkartırlarmı ?
    Çıkartmazlarsa bile ben bunları nasıl ödüycem hakka girmek istemiyorum.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Bazen cidden sizleri anlayamıyorum. Sen üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmişsin. HGS alınmış, içine para yüklemesi yapılmış, plaka sisteme kayıt ettirilmiş. Bu saatten sonra kesse ne olur kesmese ne olur? Benim motorumdan da kesmiyor çoğu zaman ve gayet de memnunum. Arabaya HGS dayanmıyor. Yüklemekten gına geldi artık o derece. İlla karayollarını savunacak bir arkadaş çıkarsa da zamanında avcılar-mahmutbey arasına 2,50tl yerine 7,5tl kestiklerinden saysın...
    Jemand bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)