motoru normalden daha düşük devirde kullanırsak mı daha çok zarar verir normalden yüksek kullanırsak mı daha çok zarar verir
motoru normalden daha düşük devirde kullanırsak mı daha çok zarar verir normalden yüksek kullanırsak mı daha çok zarar verir
Normalden düşük devir nedir 30-40 la giderken 5. vitese atmak gibi mi ?
düşük devir vuruntuya sebep olur motorun çekmeyeceği devirdeyseniz zararlı yüksek devir redline a girmedikçe çokta bir zararı yok ben genelde 10000 dedline 8500 9000 de vites atıyorum motorum 80 bine geldi sorun çıkarmadı kendisi safkan çinli
Vuruntu pis bisey. Motora kaldiramayacagi yuku zorla dayatmak demek. Birseyleri kirmasa bile ciddi asindirir. Devri optimum'dan yuksek tutmak daha iyi bence.
Yağ bakımlarını aksatmadığın sürece yüksek devir motora zarar vermez. Düşük devir ise aksine motorda çalışan tüm parçalara zarar verir. Öce sübaplar ve krank yatakları vuruntuyla birlikte dağılacak parçalardır.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
Yüksek vites düşük devir yakıttan tasarruf ettirir ama çokta düşük devir vuruntuya sebep olur. Rölantide devir 1000 se 2000 3000 arası zarar vermez diye düşünüyorum. Haksızmıyım?
Vuruntu yaptiracak kadar düsük devir, yüksek devirden daha zararlıdır.
hangi motora göre benim motorum 5.vites 4 bin devirden aşşağı vuruntu yapıyor torkunu düşük devirde veren motor 2000 dede gider motora göre değişiyor
Düşük devir aktarma organına da zarar verebiliyor. Çok yüksek devir de motoru öpebiliyor.
bir devir saatim bile yokki motorda deviri tuttursam :( bazen çok düşürüyorum vuruntu yapıyor
düşük devirde gaza fazla yüklenenlerden motosiklet alır mıydınız arkadaşlar?
evet tahminimce kimse almak istemez. işte bu yüzden kadınlardan araba almaya pek sıcak bakmayanlar var.
kadın 5. vites 40 km hızla gidiyor. tatlım düşürsene şu vitesi insanlar yavaş gitmek için ayrı - hızlı gitmek için ayrı vites koymuşlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)