Elektrikli MotoGP turnuvasında kullanılacak yarış motosikleti belli oldu:Energica Ego
Reklamlar
-
Motosiklet dünyasının en üst noktası olarak görülen MotoGP, 2019’da elektrikli bir versiyona kavuşmaya hazırlanıyor. Bu yarışa kullanılacak motor modelini ise Energica Ego olacağı ortaya çıkmış durumda.
Eğer bir değişiklik olmazsa 2019 yılındaki FIM Moto-e World Cup turnuvasına katılan takımlar Energica Ego motosiklet modelini kullanacak. Her takımın kendi değişiklikleriyle özelleştirecekleri yarış motosikleti, normal motosiklet modellerinden farklı bir tasarıma sahip değil. Tamamen elektrikli yapısıyla 145 beygir (100 kW) güç üreten ve 240 km/s maksimumu hızı bulunan araç, 11.7 kW batarya üzerine kuruluyor. Bu değerlele piyasadaki en güçlü model olmayan Ego, 25 bin dolarlık fiyat etiketiyle fark yaratmayı başarıyor. Bünyesinde renkli bir ekran bulunan motosiklet, açıklandığı kadarıyla 258 kg toplam ağırlığa sahip. Bunun batarya üzerinde yapılacak oynamalar ile azaltabileceği söylenirken, aracın yarışlar için en iyi seçenek olduğu söyleniyor. DC şarj sistemiyle 30 dakikadan az bir sürede tamamen doldurulabilen motosiklet, açıklandığı kadarıyla 195 nm torku gecikmesiz olarak yola aktarabiliyor.
Energica Ego, elektrikli MotoGP yarış pistelerinin yıldızı olacak.
Formula 1’in Formula E ile adım attığı elektrikli yarış dünyası, MotoGP tarafında da Moto-e turnuvasıyla hayat bulacak. İki tekerlekli motor sporları dünyasının yeni çağı olarak lanse edilen turnuva, çevreye duyarlı olunması amacıyla büyük önem arz ediyor. Ses konusunda seyircileri biraz üzen elektrikli yarış turnuvaları, beğensek de beğenmesek de hayatımıza girmeye devam ediyor.
Kaynak ve video : http://www.log.com.tr/elektrikli-mot...ideo/galeri/6/
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
Bu bildiğin pulsar rs200 olmuş resmen. Bir an dedim bajaj elektrikli motor mu yaptı acep (:
Şu batarya işi geliştirildiğinde motosikletlerin de geleceği elektrikli motor yönünde olacak, bir gün bakacağız ki satılan her 3 motordan 2si elektrikli olmuş.
Ama daha zamanı var tabi...
-
İyi de motosiklet yarışları dedim mi şöyleee vuuuuun vuuun diye motor sesi duyulacak bunlardan ne sesi çıkacak ki..
-
Motorun videolarina bakarsaniz yapay egzoz sesi bile var.Zx10 ve s1000rr ile yarişlarida mevcut.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
hachiko adlı üyeden alıntı
İyi de motosiklet yarışları dedim mi şöyleee vuuuuun vuuun diye motor sesi duyulacak bunlardan ne sesi çıkacak ki..
Konunun kahramani sensin..
ilk evvela bir izle bakalim videolari sonra tekrar konusalim ses varmi? yok mu?
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Motorun videolarina bakarsaniz yapay egzoz sesi bile var.Zx10 ve s1000rr ile yarişlarida mevcut.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
Konunun kahramani sensin..
ilk evvela bir izle bakalim videolari sonra tekrar konusalim ses varmi? yok mu?
İzlemiştim çok haz almadım sesinden..
-
Yakit beslemeli motorun sesi gibi olmaz zaten,14-15bin Rpm´deki ses db´ni verecek yapay bir sistem lazim.
-
Yakit beslemeli motorun sesi gibi olmaz zaten,14-15bin Rpm´deki ses db´ni verecek yapay bir sistem lazim.
Devrini alınca özellikle bildiğin elektrikli motor sesi..
-
Devrini alınca özellikle bildiğin elektrikli motor sesi..
Gayet normal,zaten bahsettigim sistem içinde ekstra enerji kaynagi lazim buda az uz degil,motor sistemi ayrica sogutma sisteminide barindirdigi icin ekstra donanimlar hedeflenen gucu azaltacaktir.
-
Gayet normal,zaten bahsettigim sistem içinde ekstra enerji kaynagi lazim buda az uz degil,motor sistemi ayrica sogutma sisteminide barindirdigi icin ekstra donanimlar hedeflenen gucu azaltacaktir.
Güç azalmaz. Sadece pil ömrü azalır. Güç motora ve kontrol sistemine bağlı.
Bu arada elektrikli motorlara mesafeli bakan bir çok arkadaşın gerçekten güçlü bir elektrikli motosiklet kullandığında fikirlerinin 180 derece değişeceğine eminim.
Zero SR test ettim ve inanılmaz bir cihaz. Eğer süspansiyon ve freni Superduke ayarında olsaydı onu tercih ederdim. Fiyatları aynıydı aldığımda. Torku daha fazla zaten. Daha hafif. Ve güç aktarımı tamamen lineer.
-
14 Aralık 2017, 01:32
Yav arabadada motordada hep pahalı elektrikli araçlar yapılıyor en çok satan halk stili araçlar.
Tesla motor yapsa tadından yenmez
-
14 Aralık 2017, 02:15
Abi mobildeyim net az sonuçlar ne durum da ?
-
14 Aralık 2017, 04:30
nicksizbro adlı üyeden alıntı
Yav arabadada motordada hep pahalı elektrikli araçlar yapılıyor en çok satan halk stili araçlar.
Tesla motor yapsa tadından yenmez
Zero varken Tesla girmez o işe.
-
14 Aralık 2017, 07:02
hasmet adlı üyeden alıntı
Zero varken Tesla girmez o işe.
Zeroda çok ucuza satiyomus gibi benzin masrafı yok diyor aga o fiyat ne max hız 164 km
Çok pahalı ekonomik değil
-
14 Aralık 2017, 09:06
-
14 Aralık 2017, 10:36
Elektrikli motorlar ele ayağa düştüğünde TCS olmazsa çok kişinin canı yanar
-
14 Aralık 2017, 12:09
YasinC adlı üyeden alıntı
Elektrikli motorlar ele ayağa düştüğünde TCS olmazsa çok kişinin canı yanar
+1000, torku direk verdiğinden çok fena ivmeleniyor, aklıma ilk gelen yarışlarda tek teker kontrolünün ne kadar kullanılabilir olduğuydu, o tork nasıl kısıtlanacak acep, viraj çıkışları nasıl olacak, şimdiden heyecan bastı
-
14 Aralık 2017, 12:32
gorefest adlı üyeden alıntı
+1000, torku direk verdiğinden çok fena ivmeleniyor, aklıma ilk gelen yarışlarda tek teker kontrolünün ne kadar kullanılabilir olduğuydu, o tork nasıl kısıtlanacak acep, viraj çıkışları nasıl olacak, şimdiden heyecan bastı
Pil teknolojisinde fosfat bataryalar bekleneni verir ise çok daha hafif olacaktır. Zaten içten yanmalı motora göre çok daha hafif ve güçlü elektrikli motorlar. Hem güç hem tork anlamında. Bataryaların ağırlığı da düşerse çok hafif ve inanılmaz güçlü araçlar yollarda olacak. Eğitimsiz çok kişinin canını alır bu motorlar.
-
14 Aralık 2017, 12:43
-
14 Aralık 2017, 12:46
yusufkalaz adlı üyeden alıntı
Abi mobildeyim net az sonuçlar ne durum da ?
Gülbatur aldı müdür..
-
14 Aralık 2017, 13:24
Arka amortisör berbat bir yerde duruyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)