Selamlar arkadaşlar. 22 yaşındayım ve 14 yaşımdan beri sigara kullanıyorum. Ben de herkes gibi ilk zamanlar zararlarının farkına varamadım, duyduklarımı ve bana söylenenleri ciddiye almadım. Fakat son 2-3 yıldır günde 2 paket içiyorum ve bittim diyebilirim. 200 metre yürüsem nefes nefese kalıyorum. Spor yapamıyorum ve biraz kilo aldım bu yüzden. Ciddi anlamda iğrenmeye başladım ve nihayet bırakıcam dedim.
Ufak bi deneme yaptım ve 15 saat gibi bi süre ağzıma koymadım. Fakat ufak bi krizde yenik düştüm. Tam olarak bırakıcam, kararımı verdim ve bu gece kesmeyi düşünüyorum.
Benden daha genç kardeşlerim görüp etkilensinler, veya abilerim ablalarım görüp de bana katılsınlar diye konu açıyorum. Ve tabi ki sigara kullanıp da bırakan arkadaşlar taktik versinler, nelerle karşılabileceğimizi ve nasıl önlem almamız gerektiğini söylesinler istiyorum.
Sigarayı bırakınca ilk zamanlar agresif olurum diye düşünüyorum. Stres olucak, dikkat dağınıklığı olucak ve bunlar motosiklet üstünde işimizi zorlaştırıcak. Sizce bu zamanlarda motosiklet kullanmak tehlikeli olur mu? Bunlar yüzünden 1-2 hafta motosikletten uzak kalırsam da şöyle bi sorun beni bekliyo; bu süreçte bana en büyük destek motosikletimden mahrum kalıcam.
Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum. Hatta çıkıp deyin ki "Ben de sana katılıp seninle beraber sigarayı bırakıcam." Belki sizin sayenizde gücüm artıcak, belki de benim sayemde bu illetten kurtulucaksınız. Denemekten bi zarar gelmez bunu unutmayın Son olarak bırakma kararı alırsanız diye bi film öneriyim "Bırakmak İstiyorum" . İzledim ve beni etkiledi. Yorumlarınızı esirgemeyin