Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaza yaptik maddi manevi tazminat talep edebilirmiyim?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Geçmiş olsun, yaralanmalı kazalar şikayetçi olsan da olmasan da kamu davası olarak devam ediyor. Birkaç kere mahkemeye gider ifade verirsiniz. En nihayetinde mahkeme kusur oranında ceza verir mahkeme masrafları kamuya maledilir konu kapanır.
    Eğer iş kaybı olacaksa şirket seni işten çıkarabilir tabi yasal haklarını vermek koşuluyla. Raporlu olduğun süre boyunca maaşını SGK minimumdan öder hepsi bu.
    Manevi tazminat davasını kazanmak bu koşullarda zor avukatsız olmaz kazanana kadar da bayağı masraf edersiniz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Femur kemiği kırıldı,platin,2 fizik tedavi??
    Haliyle kalıcı hasar meydana geliyor ve hak talebinde bulunabilir diye biliyorum.
    Evet hak talebine bulunabilir doğru ancak kendisi yılmış galiba hiç uğraşmak istemiyor oysaki tazminatını ya da kalan hakkını sanırım karşı tarafın sigorta şirketinden alacak - talep edecek.

Lala nikli kullanıcın da dediğine- yardımına bu cevap olsa gerek. Teşekkürler Lala ancak arkadaşım hiç oralı değil maalesef.

Anfibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, yaralanmalı kazalar şikayetçi olsan da olmasan da kamu davası olarak devam ediyor. Birkaç kere mahkemeye gider ifade verirsiniz. En nihayetinde mahkeme kusur oranında ceza verir mahkeme masrafları kamuya maledilir konu kapanır.
    Eğer iş kaybı olacaksa şirket seni işten çıkarabilir tabi yasal haklarını vermek koşuluyla. Raporlu olduğun süre boyunca maaşını SGK minimumdan öder hepsi bu.
    Manevi tazminat davasını kazanmak bu koşullarda zor avukatsız olmaz kazanana kadar da bayağı masraf edersiniz.
    Maddi acsam ancak sonuclanir o zaman dogrumudur ?

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Anfibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maddi acsam ancak sonuclanir o zaman dogrumudur ?
    maddi manevi farketmez aynı şey. Böyle bir şey düşünüyorsan avukata danışmalısın.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    bende 5-6 gün önce kaza yaptım. Sıyrıklarla atlatmama rağmen zor yürüyorum sen diz kapağını kırmışsın zor gerçekten zor çok geçmiş olsun.

ilk önce ceza davası açılıcak, ama kaza da buna gerek olmayabilir, daha sonra tazminat davası için bin lira falan açarken ödenicek, daha sonra davayı kazandıktan sonra da bir o kadar da icraya vermek için ödenicek, yanii devlet uğraşmak istemiyor konuyu okumadım ama ufak tefek şeylerse uğraşmaya değmez, adliyeler sadece adam öldürmeye bakıyor ve trafiktekileri kaza sayıyor

_chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 5-6 gün önce kaza yaptım. Sıyrıklarla atlatmama rağmen zor yürüyorum sen diz kapağını kırmışsın zor gerçekten zor çok geçmiş olsun.
    Size de geçmiş olsun.

benzerini yaşadım. Şikayetci olursan uzlaştırmacıya gider konu. Orada talebini yaparsın. Anlaşırsanız konu kapanır. Yok anlaşamadık derseniz konu mahkemeye gider ve mahkemenin insiyatifine kalır.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Hiçbir talepte bulunmazsan adam geçer gider, hayat boyu bu şekilde bedel almadan yaşarsın, yarın öbür gün bana da çarpar vebali sana kalır. Dava süresini geçirirsen son pişmanlık da fayda etmez ah ulan şimdiki aklım olsa ..... dersin.

Maddi tazminatı ispatlaman lazım, manevi tazminat duruma göre değişir. Manevi talepte bulunursan adam da uğraşır, bundan sonra biraz daha dikkatli olma ihtimali doğar, 1-2 ay sonra değil belki ama 2-3 sene sonra sana yaşatılanın bedelini hiç olmazsa biraz alırsın.

Ben olsam tazminat talep ederdim. Şimdi değil 5 sene sonra dizlerinde kazaya bağlı tedavi gerekirse yine dönüp geriye ah ulan diyeceksin. Olay uzamadan taleplerini iste.

Mahkeme geç de olsa doğru kararı verecektir. Zaten haksızsan haksız diyecek, haklıysan haklı diyecek. Zorbalıkla almıyorsun ya, kanunla nizamla.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle
    maddi ve manevi tazminat hakkınız ancak süre aşımlarına dikkat ediniz.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)