Merhaba, 1 saat sonra drift minör almaya gidecegim
sigorta ne kadar cıkar ? Validenin ustune olcak yas 42.
birde ilk bayiden alinca neler yapiyoruz nereye gidiyoruz ve bu islemler icin fiyat bilgisi verir misiniz..
Merhaba, 1 saat sonra drift minör almaya gidecegim
sigorta ne kadar cıkar ? Validenin ustune olcak yas 42.
birde ilk bayiden alinca neler yapiyoruz nereye gidiyoruz ve bu islemler icin fiyat bilgisi verir misiniz..
- AHMET AKGÜN
Bayi bu işi ücret + vekalet ücreti karşılığı yapıyor, sigorta dahil. Ama siz yaparsanız daha ucuza maledebilirsiniz. Öncelikle bayi plaka çıkmadan motoru size vermeyebilir. Verse de almayın zaten. Önce trafik sigortasını şase no üzerinden kestireceksiniz. Sonra bayinin verdiği evrakları birer fotokopi çektirip, randevu alıp bağlı bulunduğunuz trafik şubeye giderek ruhsatı çıkaracaksınız. Orada size plaka çıkarmanız için size belge verecekler. O belgeyle en yakın plaka basım merkezine gidin ve plakanızı bastırın. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 120-150 tl arası bi maliyeti var. Ruhsat artık tek nüsha bu arada aklınızda olsun.
Son olarak plakayı çıkardıktan sonra trafik sigortanızı düzelttirin. Yani daha önce şase numarasına sigorta kesmişlerdi onu plaka olarak düzeltecekler. Tüm bu işlemlerden sonra gidip motorunuzu bayiden alabilirsiniz.
not: motor eşinizin üstüne olacağından bu işlemler sırasında eşiniz yanınızda bulunmalı diye biliyorum.
Sigorta, daha önce eşinizin üstüne motosiklet yoksa 400-500 aralığında çıkabilir. Varsa daha az çıkma ihtimali var.
ilk arac alacaklara sigorta yuksek cikma muhabbeti kalkmis sabit olmus dogru mu
Bir ara çığrından çıkmıştı anormal fiyatlar çekiyorlardı, sadece o düzeldi artık bütün sigortalar 3 aşağı 5 yukarı aynı primi çıkarıyor yalnız mesele poliçeyi kesmekte. Sigorta şirketlerinin karı düştüğünden dolayı poliçe kesmiyor çoğu. Bir de yeni yılda yine sistem değişikliği olacak ve primler artacak beklentisi var. Sigorta işi halen karışık anlayacağınız. O yüzden yaptırabildiğiniz yerden kestirin poliçeyi gitsin.
motoru aldim , bayi faturayi yarin teslim ederim dedi sizce hangi sigorta firmasina gideyim , fiyat acisindan
poliçe kestirin derken nasil yani ilk aracim olcagindan pek bilgim yok
bilmene gerek yok sen sigortacı bul, ilk sigorta için neler gerekiyor söylerler.
ankara sigortayi onerirmisiniz ? uygun mudur fiyat sizce
Ankara firmasını bilmem. Fiyatlar birinde uygun çıkıyor ikincisinde aynı firmaya gidiyorsun istedigin fiyat değil!
Mesala ben ilk sigortamda 1100tl diyende çıktı 730 tl diyende.
Bildigimiz en iyi firma diye bişey yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
Yeni yaptıgım sigorta 270 tl çıktı. 500tl diyende oldu. İkinci sigortayı başka firma ile yaptım. Yani degişiyor fiyat
Plaka ruhsat masrafı 88+15,5 tl
ya plaka ruhsatin fiyati belli sabit , hadi 150tl olsun plaka ruhsat ,, ama sigortanin 350tl yi gecmemesi lazim para yetmiyor ekipmana vs para harcadim
Sigorta konusunda hiçbirimiz sana net birşey söyleyemeyiz.
Sigortayı etkileyen faktörler değişkenlik gösteriyor.
Şuradan teklif almayı deneyebilirsin. Az çok fikir verir.
Hayırlı olsun,kazasız belasız kullan...
Sıfır araçta sigorta olmadan plaka çıkmaz, şase numarasına göre sigorta kesiliyor plaka olmadan ilk sigortada. Faturayı aldıktan sonra sigortam neti ara onlar yönlendirir. ben en uygun teklifi oradan almıştım.
mrt ye bak uygun veriyor
İlk aracınız ise ve kendi üzerinize sigorta yaptırırsanız ucuza denk gelir. 350Tl yi geçememesi gerekiyor. Yani en azından benim öyle tuttu...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)