Bu abs'yi kötüleme değil. Burada kimse abs olmasın dedi mi? Demedi yani abs kötüleme değildir.
Bu nedir biliyor musunuz? Bu "gerilla marketing" de olduğu gibi yaygın bir inancı çok etkili bir noktadan vurmaktır.
Cevap vermek için destan yazmak gerekir. İlgili konuda yanlış düşüncede olan kişilerde "ne diyor la bu" diyerek konuyu okutup öğretmektir.
O sebeple çok doğru bir giriş cümlesidir "abs fren mesafesini uzatıyor" cümlesi.
Toplumumuzda eğitim alacağına absli motosiklet al mevzusu o kadar yaygındır ve o kadar ölümlere sebep oluyor ki basit bir mevzu anlatayım.
İki arkadaş asfalt meyilli bir yokuştan aşağı iniyorlar. Gençlerin hız biraz fazla yavaşlamaları lazım. Pulsar RS200 abs'li motosikleti olan arkadaş ön frene basıyor ve hızını azaltarak yolu geçiyor. Diğer arkadaşın abs'siz 300cc bir motosikleti var ve o da ön frene basıyor ve ön teker bırakıp düşüyor.
Pulsar sahibi olan arkadaş bana olayı anlatırken "ya abi gördün mü bak abs ne kadar önemli. ABS'siz motosiklet asla almam bundan sonra" diyor.
Arkadaş burada kendisini kurtaran şeyin abs değil de kombine fren olduğunun dahi farkında değil. Ona abartısız 2 saat fren nedir abs nedir, nerede nasıl fren yapılırı anlattım. Aklı gitti çünkü bugüne kadar bildiği herşeyin yanlış olduğunu kabullenmekte çok zorlandı.
Bence bu adam trafiğe çıkmaya hazır değil ve çıkmamalı.
Bu ve bunun gibi çok fazla yanlış bilgi varken "ABS fren mesafesini uzatır" gerilla cümlesi çok güzel ve yerinde bir cümledir. Çok kişinin "ne saçmalıyor la bu" diye girip 3 konu 5 konu okuduktan sonra yanlış bildiği şeyleri düzeltmesini sağlayacaktır.
Sizin dediğiniz gibi o zaman ABS'siz motosiklet alayım ile bitmeyecektir. çünkü Bu cümlenin beraberindeki yazı "ABS önemlidir ama önce motosiklet kullanmayı öğrenin" ile devam etmektedir.