Rodajımı kötü yaptım ne gibi sıkıntılar çıkaracaktır bana ?
Reklamlar
-
Selamlar, ben RKS TİTANİC 150-S Motosikletimi 0 olarak aldım ve şuan 700 km de rodajını pek düzgün yapamadım toplasan 500km rodajını duzgun yapmışımdır Top speed falan denedım fabrıka yağıyla gençlik hali yerınde duramıyor insan motosikletin üstündeyken hep bir aksiyon peşinde
Bu motosiklet bana ne gibi sıkıntılar çıkarır iyi yapsaydım neler değişik olurdu ?
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
çabuk yağ yakıp erken kmlerde silindir piston isteyebilir ama 500km düzgün yapmışsın çok sıkıntı olmaz sanırım
-
En fazla 300 lira tutar piston-segman-silindir değiştirirsin sıkma canını
-
Rodaj sonrasi bakimda,yağ değişimi,gevşeyen civata,somun vs.gibi ayarlara baktir serviste.hatta baglanti kisimlarda loctite kullanirsan iyi olur.
-
İlk 100 kilometre düzgün yaptıysan sonradan birkaç top speed ile hiçbir şey olmaz rahat ol. En fazla biraz çizmişsindir silindiri ki bu da çok az yağ yakmaya neden olur. Hava soğutmalı motorlar zaten normalde de yağ eksilttiği için farkı hissetmezsin.
-
Erken motor isteyebilir sanırım.
-
açmışsındır motoru bir şey olmaz.
-
Plakayı söylersen sevinirim. Eşi dostu uzak tutalım
-
rodaj itinayla yapılmalı
-
05 Aralık 2017, 23:32
Çokta bir sıkıntı olmaz merak etmeyin.
-
05 Aralık 2017, 23:45
gençlik hali yerınde duramıyor insan
Böyle bir bahane yok dostum. bunun altına sığınıyorsan , motosiklet kullanmayı bırak.
mezarlıklar gençlik haliyle yerinde duramayanlarla dolu.
-
05 Aralık 2017, 23:48
-
05 Aralık 2017, 23:50
MD.Murat adlı üyeden alıntı
gençlik hali yerınde duramıyor insan
Böyle bir bahane yok dostum. bunun altına sığınıyorsan , motosiklet kullanmayı bırak.
mezarlıklar gençlik haliyle yerinde duramayanlarla dolu.
Helal valla,güzel cevap
-
06 Aralık 2017, 01:14
-
06 Aralık 2017, 01:16
amaaan nolcak canım genç adamsın çalışır yaptırırsın fazla takılma
-
06 Aralık 2017, 02:18
Pek bir şey olmaz.Rodaj işini çok fazla abartıyorlar
-
06 Aralık 2017, 09:16
5-10 saniyeden daha uzun süre redline gitme, ani fren ve ani kalkış yapma yeter. Zaten bunları rodajdan sonra da yapmaman lazım . Rodaj işini fazla büyütme.
-
06 Aralık 2017, 09:29
Hiç birşey olmaz kardeşim servise gitiğin zaman bunu söyleme ne kadar samimi olurlarasa olsunlar sen deki abi siz ne dediyseniz ben onu yapmışım :D
-
06 Aralık 2017, 09:43
ilk 500 ü düzgün yaptıysan çok problem çıkmaz.. motorun ağır bakımları erken olacaktır belki, ama seninde ne kadar bineceğin önemli bu motora zaten ikinci el alınan motorların en büyük sıkıntısı böyle şeyler olduğu için özellikle büyük makina alırken tanıdıktan almakta fayda oluyor.. 150 cc motorub bakımları çok tutmadığından araştırmaya gerek duymuyor genelde insanlar.. zaten ilk 500 de çok zorlamadıysan yine çok sıkıntılı bir durum yok bana göre..
-
06 Aralık 2017, 12:09
rahmetli barkın abimiz bi videosunda rodajı düzgün yapılmayan motora şöyle örnek vermişti.
bizim idris abinin motoruda aynı ama o daha hızlı gidiyor bizimki yavaş kalıyor.
işte zamanla düzgün rodaj yapılmayan motor emsallerine göre daha yavaş gider.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)