Takas sonrası üzücü gelişme.
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba ,
Bi kaç gün önce satılığa çıkardığım rx3i evo motoruma ktm duke 200 sahibi bi arkadaş takas teklifinde bulundu. Arkadaş öğrenci , ikameti Ankara okulu Kırıkkale . Anladığım kadarıyla motosikleti bu güzergâhta kullanıyor , bende genelde şehir içi kullandığım için duke200 mantıklı geldi ve anlaştık.
Anlaşmamız motorum + bi miktar para vermek üzerineydi.Ben motorumun genel bakımını yaptırmadığım için bu arkadaşa bi miktar paranın üzerine 250 tl verdim. Nasılsa binsem bu bakımı yaptıracaktım ayrıca arkadaş öğrenci olduğu için ve uzun yok yapacağı için motorun eksiklerini giderip sıkıntısız binsin istedim.Motoru Ankara Çankaya Motomekanikte expertiz yaptırdı 100tl karşılığında bi sıkıntı olmadığı sadece yağının bi miktar fazla olduğu söylendi expertiz sonucu olarak.
Nitekim bu gün takası gerçekleştirdik , arkadaş söylediğine göre yola çıkmadan önce Mondialin Turan Güneş bulvarındaki yetkili servise 220 tl karşılığında genel bakım yaptırmış . Eksikler tamamlanmış extra olarak konjektörün yanmış olduğu ve yolda bırakabileceği söylenmiş.
En nihayetinde arkadaş Ankara dan çıkmadan yokda kalmış , şu an motoru çekici ile (120tl ) yetkili servise çekiliyor. Arızası konjektör(regülatör) , konjektörün fiyatı 68tl işçilikle 100 ü bulur.
Şimdi ben iyi niyetimden dolayı bu arkadaşa yinede yardımcı olacağımı motorunu yaptırmasını ve faturayı benimle paylaşmasını söyledim. Ancak benim maddi durumumda pek iç açıcı değil.Tek başıma çalışarak eşim ve oğlumla beraber kendimin geçimini sağlıyorum kredi borçlarım vs de var .
Siz benim yerimde olsanız nasıl bi yol izlerdiniz istişare etmek istiyorum. Etik olarak benim bi kabahatim var mı ? Bu arkadaşa ne denli bi yardımda bulunmalıyım ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------
Bu arada ben dukeyi ustaya bile göstermedim , sadece bindim ve sesini dinledim hoşuma gitti .Ankara da yarın hava yağmurlu gözüktüğü için getirdiğim gibi kapalı garajıme kilitledim. Duke nin bana masraf açmayacağıda kesin değil.
Reklamlar
-
Bu konunun tek hakemi bence yine sizin vicdaniniz. Satista motorun tum sorunlarini aliciya aktardiysaniz sorun yok.
-
Serviste uyarmış keşke değişseymiş 100 lira için çekici masrafına takıldı bu seferde. Çok ciddi bir şey değil yarı yarıyada anlaşabilirsiniz iki tarafada dokunmasın.
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba ,
Bi kaç gün önce satılığa çıkardığım rx3i evo motoruma ktm duke 200 sahibi bi arkadaş takas teklifinde bulundu. Arkadaş öğrenci , ikameti Ankara okulu Kırıkkale . Anladığım kadarıyla motosikleti bu güzergâhta kullanıyor , bende genelde şehir içi kullandığım için duke200 mantıklı geldi ve anlaştık.
Anlaşmamız motorum + bi miktar para vermek üzerineydi.Ben motorumun genel bakımını yaptırmadığım için bu arkadaşa bi miktar paranın üzerine 250 tl verdim. Nasılsa binsem bu bakımı yaptıracaktım ayrıca arkadaş öğrenci olduğu için ve uzun yok yapacağı için motorun eksiklerini giderip sıkıntısız binsin istedim.Motoru Ankara Çankaya Motomekanikte expertiz yaptırdı 100tl karşılığında bi sıkıntı olmadığı sadece yağının bi miktar fazla olduğu söylendi expertiz sonucu olarak.
Nitekim bu gün takası gerçekleştirdik , arkadaş söylediğine göre yola çıkmadan önce Mondialin Turan Güneş bulvarındaki yetkili servise 220 tl karşılığında genel bakım yaptırmış . Eksikler tamamlanmış extra olarak konjektörün yanmış olduğu ve yolda bırakabileceği söylenmiş.
En nihayetinde arkadaş Ankara dan çıkmadan yokda kalmış , şu an motoru çekici ile (120tl ) yetkili servise çekiliyor. Arızası konjektör(regülatör) , konjektörün fiyatı 68tl işçilikle 100 ü bulur.
Şimdi ben iyi niyetimden dolayı bu arkadaşa yinede yardımcı olacağımı motorunu yaptırmasını ve faturayı benimle paylaşmasını söyledim. Ancak benim maddi durumumda pek iç açıcı değil.Tek başıma çalışarak eşim ve oğlumla beraber kendimin geçimini sağlıyorum kredi borçlarım vs de var .
Siz benim yerimde olsanız nasıl bi yol izlerdiniz istişare etmek istiyorum. Etik olarak benim bi kabahatim var mı ? Bu arkadaşa ne denli bi yardımda bulunmalıyım ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------
Bu arada ben dukeyi ustaya bile göstermedim , sadece bindim ve sesini dinledim hoşuma gitti .Ankara da yarın hava yağmurlu gözüktüğü için getirdiğim gibi kapalı garajıme kilitledim. Duke nin bana masraf açmayacağıda kesin değil.
"Eksikler tamamlanmış extra olarak konjektörün yanmış olduğu ve yolda bırakabileceği söylenmiş."
"Ben motorumun genel bakımını yaptırmadığım için bu arkadaşa bi miktar paranın üzerine 250 tl verdim"
daha ne yapasın? vatandaş kabul etmiş almış. risk kendisinindir. tutar öyle çok büyük bir rakam değil fakat kendisinin bu riske girmeyip yola çıkmadan önce konjektörü değiştirmesi gerekirdi. böylelikle çekici masrafı diye bir şey de olmamış olurdu. ödeyecekseniz sadece konjektör parasını ödeyin. gerisi sizi bağlamaz.
-
azah adlı üyeden alıntı
Bu konunun tek hakemi bence yine sizin vicdaniniz. Satista motorun tum sorunlarini aliciya aktardiysaniz sorun yok.
Aktardım hocam , ayrıca yetkili servis konjektörün yolda bırakabileceğini söylemiş . Ucuzda bişey yani arkadaş o hâlde yola çıkmış ve yolda kalmış. 100 liralık masraf şu an 230 tl oldu belkide sıkıntı konjektörde değil başka yerde . Kendimi arkadaşın yerine koymaya çalışıyorum ama yolda kalabilirsin denilen bi arıza varken yola asla çıkmam.
-
Yazdığına göre motosikletin konjektörü sende iken yanmış yani bu durumda her ne kadar bilerek yapmamış olsan da yanık konjektörlü motosikleti sağlam diyerek satmış oldun. Sonuç olarak tamir masrafını karşılaman gerekir.
Tabii kanunen hiçbir zorunluluğun yok. İstersen "banane ben sana sattığımda çalışıyordu" diyebilirsin.
-
sadraf adlı üyeden alıntı
Serviste uyarmış keşke değişseymiş 100 lira için çekici masrafına takıldı bu seferde. Çok ciddi bir şey değil yarı yarıyada anlaşabilirsiniz iki tarafada dokunmasın.
sanırım bu parça servisin elinde olmadığı için ve
bu gün Kırıkkale ye gitmesi gerektiği için pek takmamış arızayı arkadaş. Çok üzücü bir durum , İnşaallah sadece konjektör kaynaklı bi arızadır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Yazdığına göre motosikletin konjektörü sende iken yanmış yani bu durumda her ne kadar bilerek yapmamış olsan da yanık konjektörlü motosikleti sağlam diyerek satmış oldun. Sonuç olarak tamir masrafını karşılaman gerekir.
Tabii kanunen hiçbir zorunluluğun yok. İstersen "banane ben sana sattığımda çalışıyordu" diyebilirsin.
Ağlayanın malı gülene fayda etmez , bende arkadaşa maddi destek sağlayacağımı belirttim hocam. Yanlız bu işin içinde bi art niyet olabilir mi diyede düşünmüyor değilim. Telefonla görüştüğümde 5-6 eksiği çıktı onları yaptırdım 220 tl tuttu dedi arkadaş. Daha sonra sadece yağına baktırdım , yağı fazla olduğu için hava filtresinin oraya yağ biriktirmişmi diye bakarken konjektörü gördük vs gibi şeyler söyledi .
yinede 50-100 lira destek çıkacağım faturaları gördükten sonra.
-
Motora temiz bi sıkıntısı yok demişler sende bilemezsin yanık olduğunu hani, bilmiyormuşsun zaten anladığım kadarıyla. Senin bi suçun yok.
Arkadaşa yardım edip etmemek senin vicdanına kalmış. Ben olsam şunu yaparım v.s demiycem herkesin durumu bir değil. Bakman gereken bi ailen var.
Ama yardım edeceksende faturayı gör bence. Sende aldığın motoru göster onda bi eksik varsa sende ona göster faturayı.
-
Gerçekten üzücü bir durum. Ancak vicdanınız rahat etmesi için bence sorumluluk alın. Maddi durumunuz kötü bile olsa hiç değilse çıkacak masrafın yarısını ödeyin derim. Para her zaman kazanılır ancak vicdanınız ileride size tüh, keşke dedirtirse bu daha kötü.
Bana kalsa öyle bi durumda eksperde konjektör arızalı dendiği anda onu yaptırtıp öyle satardım. Çünkü araç satımında benim kuralım şudur, eğer motorumda veya arabamda eksperde benim bilgim harici bir masraf çıkarsa o masraf bana aittir, yaptırmadan hayatta satmam.
Arkadaş riske girip yaptırmadan almış, evet onunda kabahati var muhakkak ancak yinede sorumluluk almanızı öneririm. En azından kafanız rahat olur ileride.
-
04 Aralık 2017, 20:32
Bence faturayı gösterince yarısını ver. Bidaha da bisey isterse. İster art niyet olsun ister olmasın para yardımı yapma.
Öğrenci ise biraz motoru zorluyordur şimdi, yakın zamanda yine arar merak etme.
-
04 Aralık 2017, 20:36
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Gerçekten üzücü bir durum. Ancak vicdanınız rahat etmesi için bence sorumluluk alın. Maddi durumunuz kötü bile olsa hiç değilse çıkacak masrafın yarısını ödeyin derim. Para her zaman kazanılır ancak vicdanınız ileride size tüh, keşke dedirtirse bu daha kötü.
Bana kalsa öyle bi durumda eksperde konjektör arızalı dendiği anda onu yaptırtıp öyle satardım. Çünkü araç satımında benim kuralım şudur, eğer motorumda veya arabamda eksperde benim bilgim harici bir masraf çıkarsa o masraf bana aittir, yaptırmadan hayatta satmam.
Arkadaş riske girip yaptırmadan almış, evet onunda kabahati var muhakkak ancak yinede sorumluluk almanızı öneririm. En azından kafanız rahat olur ileride.
Exper konjektöre arızalı demedi hocam , exper motor sorunsuz dedi .Bu gün satıştan sonra arkadaş yetkili serviste bakım yaptırırken konjektörü yanmış yolda bırakabilir demiş . Ben bu konularda çok hassasımdır o konjektör değişene kadar servisten çıkarmazdım motoru bilgim olsa. Pazar günü 200km yok yaptım tık demedi , Faturaları gördükten sonra maddi durumum el verdiğince yardımcı olucam.
-
04 Aralık 2017, 20:37
100 tl karşılığında ekspertiz yaptırdıysa durumu vardır. Ankarada tuttuklarını koparıyolar galiba
-
04 Aralık 2017, 21:30
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Exper konjektöre arızalı demedi hocam , exper motor sorunsuz dedi .Bu gün satıştan sonra arkadaş yetkili serviste bakım yaptırırken konjektörü yanmış yolda bırakabilir demiş . Ben bu konularda çok hassasımdır o konjektör değişene kadar servisten çıkarmazdım motoru bilgim olsa. Pazar günü 200km yok yaptım tık demedi , Faturaları gördükten sonra maddi durumum el verdiğince yardımcı olucam.
Hakkaten daha da üzücü bir durum. Belki arkadaş servis para koparmaya çalışıyor diye düşünüp yaptırmamış da olabilir, bilemeyiz. Eksperde çıkmaması gerçekten kötü olmuş.
Valla yardımcı olursanız sevaba girersiniz hocam. Yardımcı olmasanız da hukuki olarak bir hak iddia edemez ama yinede bu durumda hukuka değil vicdana bakmak lazım.
İnşallah daha büyük bir masraf yoktur.
Yeniden her ikinize de geçmiş olsun diyorum.
-
04 Aralık 2017, 22:05
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Hocam ekspertiz bu yüzden yapılıyor işte. Konjektörü arızalı motoru sağlam diye teslim edeceklerini sanmıyorum...
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
04 Aralık 2017, 22:05
ver başının gözünün sadakası olsun
-
04 Aralık 2017, 22:08
BatuhanK adlı üyeden alıntı
100 tl karşılığında ekspertiz yaptırdıysa durumu vardır. Ankarada tuttuklarını koparıyolar galiba
Araba sattım geçen yaz, malum sitede kendi modelinin en ucuzu. Biri talip oldu, anlattım; araç deli gibi yağ yakıyor, motor istiyor. Tamirci "her an elinde kalabilir" dedi. Maddiyat sıkıntılıydı, öylece verdim. Anlattım, "bence maddiyat el veriyorsa motor yaptır acil" dedim, "yağ yakıyor çok, yanında eklemeye yağ bidonu olsun" dedim, üzerine ekspertiz yaptırdı araca, usta benden daha iyimser konuştu, aracı aldılar. 1 yıl sonra bu yaz telefon açtı elemanın babası; "hocam biz sana güvendik aracı aldık geçen hafta yolda kaldık, arabanın motor gidikmiş vs. vs." diye.
Ne diyebilirim ki...
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
04 Aralık 2017, 22:15
Birincisi konjektör de düdükleme var.İkincisi 50 100 lira için ne kadar hassasiyet gösteriyor insanlar, şaşırdım açıkçası..
-
04 Aralık 2017, 22:19
Kardeşim adam ekspertiz yapmış. Servise götürüp bakımları yaptırmış.
Üstelik servis arıza için uyarmış. Senin yapacak hiçbir şeyin yok.
Ticaret usulüne uygun şekilde gerçekleşmiş.
Senin bu saaten sonra yapacağın şey sadece sevabını arttırır. Yapmazsan günaha girmezsin.
(Bu açıklamada cübbeli'nin verdiği fetvalara benzedi be)
-
05 Aralık 2017, 00:15
sen üzerine düşeni yapmışsın
o gidip expere verdiği 100 tl nin hesabını sorsun bence
-
05 Aralık 2017, 00:28
Noter satışı yaptınız mı? Yaptıysanız sizin sorumluluğunz bitmiştir. Bence taviz vermeyin, bugün masraf az bir şey ödersiniz ertesi gün başka daha büyük bir masrafı çıkar sana dırdır eder bana bozuk motoru kakaladın demeye getirir. Alışveriş bittiyse telefonu engelle gitsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)