Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

YZF-R125 Bakım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MT-09
    Herkese merhaba, Motor Sevdalıları

Motora yeni başladım sayılır, YZF- R125 Kullanıyorum. Motorun bakımı geldi 20.000 KM Olacak. Yağ,Yağ filtresi, Hava filtresi bir de zincir yağlama işlemini gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Fakat hangi yağı koyacağımı bilmiyorum Gösterge'de OİL Serv yazıyor, Ben 200 KM kullandım yazmaya başladıktan sonra. İnşallah bir problem olmaz Şimdi ben hangi yağı koymalıyım ? [2]. Olarak Antifriz'in ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim, Büyük ihtimal grenajları sökmem gerekecek fakat aşağı tarafta da plastik bir depo var Low-Full yazan[Onun için de var az bir şey antifriz]. Ben radyatörden dökeceğim antfrizi sanırsam. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Saygılarımla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Motor yağı olarak kaliteli yarı sentetik veya paran çoksa full sentetik 10W40 bir MOTOSİKLET YAĞI koyacaksın. Filtresini de değişmeyi unutma.
    Marka: Castrol Power1 10W40 olabilir. Yada az daha koyup Motul 5100 10W40 alabilirsin.
    kralecel33 bunu beğendi.

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Gösterge deki yazıyı servise götürmeden silemiyosun maalesef.
    kralecel33 bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-09
    Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gösterge deki yazıyı servise götürmeden silemiyosun maalesef.
    Yoo ben sildim dün :D

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Eski bir R125 Kullanicisi olarak soyluyorum, koyman gereken yag ya yamalube yada 5100 Motul yari sentetik 10w40 , kesinlikle tam sentetik degil.
    kralecel33 bunu beğendi.

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    /Bildiğim kadarıyla/ radyatörü açmana gerek yok. Low-up yazan bi plastik var onun seviyesi ideal aralıktaysa elleme, ideal aralıkta değilse ideal aralığa gelecek şekilde o plastiğe antifriz doldur. Radyatördeki sıvı azaldıkça ordan çekiyor zaten radyatör...
    kralecel33 bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns 200
    Yağ olarak motul veya castrol' un en azından kaliteli bilinen markaların yarı-sentetik 10w40 yağları işinizi görecektir. Soğutma sıvısı konusuna gelirsek antifriz eklemesini genleşme kabından(aşağı taraftaki plastik) yapmalısınız. Bu arada antifriz eklerken motorun istediği özellikleri karşılayan altyapıya sahip bir antifriz olduğundan emin olun.
    kralecel33 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)