Kışın Motor Kullanılır Mı?
Reklamlar
-
Herkese Tekrardan Hayırlı Akşamlar,
Konu Başlığında da belirttiğim gibi Kışın Motor Kullanılır Mı?
Kendi Görüşüm KULLANILIR
Sizlerin görüşü nedir?
Bir de Yaklaşık 2yildir Motor Kullanicisiyim
Hiç Kask Kullanmadım o yüzden aşağıda soracağım sorunun cevabını bilmediğimden cevapları sizden bekliyorum.
Kışın Kaskın camı Buğu yapar mı ? Yaparsa Nasıl Engellenir?
Cam'a Yağmur damlaları Dolduğunda Nasıl bir çözüme ulaşıyorsunuz ?
- AHMET AKGÜN
Reklamlar
-
Kışın motor kullanmak bana göre cok daha fazla dikkat ve donanım istiyor.
Kaskınızın modeline gore pinlock camlari vardir aksesuar olarak satilir, bugu yapmayi onler camin icine takilir.Ayrica kışın motor kullancaksaniz buna göre ekipman ( iclik,termal balaklava,su gecirmez pantalon vs gibi ) ekipmanlar almanızı öneririm.Kaskin vizorune kaydirici spreylerden kullanabilirsiniz su damlalarini akitmasi icin.Yine tum kış sezonu kullanacaksaniz kislik lastik almanizi tavsiye ederim
-
Kullanılır şu an yağmurda çamurda soğukta kullanıyorum 0 sıkıntı
Tabi önlem almakta lazım, içlik,boyunluk,balaklava,kışlık mont ve eldivenle çok rahat takılırsınız. Sürüş stilide yaz aylarına nazaran biraz düşürdün mü tamamdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
Ayrıca buğu işini pinlockla,yağmur kaydırıcıyla ya da gariban dostu vizör hafif açık bir şekilde çözülebilir
-
Kaskının camı buğu yapıyorsa bunun için satılan şeyler var ismini unuttum cama yapıştırıyosun buğuyu engelliyor.
Kışın kullanacaksan kışlık lastik kullanırsan iyi olur. Geçen kar yağmıştı motorun üzerindeki lastiklerle eve çok zor döndüm yokuş aşağıydı geldiğim yol.
Hemen kışlık lastik aldım ve bu gün de yağmur yağdı hiçbi sıkıntı yaşamadım.
-
Bende hem kış hem yaz motor kullanıyorum. Kask durduğunda ve çok yavaş giderken buğu yapıyor. Ben bu durumda camı açıyorum buğu olmuyor.
Ben yağmur da kullanıken görmekte zorlandığım anlar oluyor.
Arkadaşın da dediği gibi sorununu çözecek ürünler var
-
Hava kuruysa, 10 derecenin altında değilse ve gün içinde yağmur yağma riski yoksa ay farketmeden biniyorum.
-
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kardeşim kaskını tak bence.
Sürekli vefat haberleri duyuyoruz,canımız yanıyor.
Soruna gelince,gerekli tedbirleri aldıktan sonra kışın motosiklet kullanmak diğer mevsimlere göre daha keyiflidir.
Ekipmanını ihmal etme,kendine her daim dikkat et...
-
Yardımlarınız ve Düşünceleriniz için teşekkürler.
-
Mr Joseph adlı üyeden alıntı
Hava kuruysa, 10 derecenin altında değilse ve gün içinde yağmur yağma riski yoksa ay farketmeden biniyorum.
Ben de Sibirya'da hava 30 derece olduğunda biniyorum motora. Ortamlarda Sibirya'da da motora biniyorum derim, kim bilecek.
@ahmetakgun
Kar ve buzlanma yoksa binilir. Zaten İzmir'deymişsiniz, hiç sıkıntı olmaz.
Düzgün lastik + kışlık ekipman gerekli sadece.
Kask için Pinlock denen, çift cam mantığıyla çalışan buğu engelleyici sistemler var.
Yağmur suyu da yüksek hızlarda(+50 km/sa) rüzgarla birlikte kayıyor. Düşük hızlarda da parmak sileceği ya da silecekli eldiven.
-
2 yıldır kasksız ehliyetsiz motor kullanıyorum diyene de kucak açan bir forum burası. Hatanın neresinden dönersen kardır. Bir an önce kaskını ekipmanını tamamlamanı tavsiye ederim. Soğukta kullan ya da kullanma bunlar aşılır sen yeterki kask tak kardeşim. Kulakları burnu soğuktan kızarmış sümüklü veletler gibi dolanmayın nolursunuz.
-
Yozgatta okula motorla gidip geliyorum. Yozgatın soğuğunu bilen bilir. Yüz kesen cinsten. Kışlık montumu, kaskımı, boyunluğumu ve dizliklerimi takıyorum. Korumalı olmayan günlük botumu da giyiyorum. Tek sıkıntı içlik giymek. Giyilirse iyi olur. Eldivenim de normal günlük eldiven. Korumalı bi kışlık eldivenle sürüş çok rahat seviyelere çıkarılabilir.
Ancak kışın motor sürme stili yazın sürdüğümüz stilden bambaşka olmalı. Bunu öğrendim. Yazın virajlara daha eğimli girerken, frene basma işini son zamanlara bırakırken kışın bunları hep daha hassas tutmak gerek. Akşam ıslak yolda gelirken frene basmamla arkanın bi sağa bi sola kayması bir oldu. Kısaca binilir evet ama gerekli ekipman ve hassas sürüş stiliyle binilir.
-
önce işe bir "kask" almakla başla. kasksız motora binme.
-
Kask kullanmiyorsan motosiklette kullanma, hem kış için sorunun çözülür.
-
Kaskı 2 yılki sürecte kullanmadığımı belirttim. Şu an kullanmayacam gibi bi cümle geçmiyor konuda Daha önce kask kullanmadığım icin sizlerden bi kac konuda destek istedim sadece cam buğu ve yağmur konusunda, Cevaplarınız Için teşekkürler
-
Bildiğim kadarıyla Kanada'da yolda kar buz olmadığı sürece motosiklet kullanan adamlar var. Yollar buzsuz-karsız olduğu ve kışlık ekipman yeterli olduğu sürece bizde niye olmasın?
-
Kask kullanmayan birinin daha fazla konusuna bişiy yazmam. İyi günler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)