resmen dolandırıldım lütfen yardım
Reklamlar
-
ben yamaha ybr 125 almıştım daha 800 km deydi rodajı bile bitmemişti 4000 tl ye almıştım ama aldıktan sonra bir baktım ruhsattaki şasi numarası ile motorun şasi numarası aynı değil resmen dolandırılmışım satan admaı arıyorum telefona bakmıyor simdi ne yapmam lazım arkadaş dedi motor çalıntıysa üsütn ekalır hiç polise gitme motoru bir yere bırak gitsin dedi ne yapmalıyım
Reklamlar
-
Hocam gecmis olsun da, hic mi suphelenmediniz 4000 ₺ ye 800 Km de ybr alirken ?
-
Zippo's adlı üyeden alıntı
Hocam gecmis olsun da, hic mi suphelenmediniz 4000 ₺ ye 800 Km de ybr alirken ?
adam dediki borçlandım haciz geldi acil satmam lazım dedi
-
Polise gidip durumu anlatın yol gösterirler. Paranın üzerine de bir bardak soğuk su. Geçmiş olsun.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
Ayıplı mal satmaktan malı iade edebilir misin?
Avukata danış öyle git polise.
-
Ön maşanın o aralarda şasi no yazardı karşılaştırsaydınız önceden iyi olurdu
-
Nasıl aldın sen bu motoru anlamadım ki. Ruhsat çıkartmadın mı? Noter işlemlerini yaparken adamın ruhsatından kontrol etmedin mi şasi noyu? Bizim verebilceğimiz bi tavsiye yok ortada. Doğru avukata...
-
hikmetaga adlı üyeden alıntı
ben yamaha ybr 125 almıştım daha 800 km deydi rodajı bile bitmemişti 4000 tl ye almıştım ama aldıktan sonra bir baktım ruhsattaki şasi numarası ile motorun şasi numarası aynı değil resmen dolandırılmışım satan admaı arıyorum telefona bakmıyor simdi ne yapmam lazım arkadaş dedi motor çalıntıysa üsütn ekalır hiç polise gitme motoru bir yere bırak gitsin dedi ne yapmalıyım
Öyle şeymi olur sen motoru bi yere bırakacaksın sonra seni bulmayacaklar mı?
Gidiceksin polise böyle böyle ben bu motoru aldım böyle bişiy var ne yapmam lazım diye sorucakın. Adamın numarası varmış sende zaten git söyle ben bu vatandaştan aldım bu motoru böyle çıktı de.
-
Evrak vardı da motor çalıp sanamı sattılar acaba.?
800 km de aldım dedin.?
Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi nedir bakarmısın?
-
Ruhsatla ikisi uymuyorsa yüksek ihtimalle sana verilen motorla ruhsat ayrı ya da motor ve şasi numarası değişmiş ama ruhsat değişmemiş polise gidince sana hiç birşey olmaz merak etme ben kendim hiç motor şasi numarası olmaya motoru aldım işlemlerini yaptırdım sorun yok ama tabi benim aldığımın çalındığına ve bulunduğuna dağir belgeleri vardı burada ne yazarsak boş gidiceksin bi avukata danışacaksın oda bir dünya para istiyecek en iyisi git trafik şubeye anlat derdini eğer istanbuldaysan sana beşiktaş ilçe emniyette yönlendirme yapabilirşm
-
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Evrak vardı da motor çalıp sanamı sattılar acaba.?
800 km de aldım dedin.?
Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi nedir bakarmısın?
subat 2016 yazıyor
-
Sıfır alan kişi size motorun farurasını verdiyse ordan kontrol et
-
Elinizdeki motor çalıntıysa başınız ağrıyabilir, bu doğru. Emniyete gitseniz bile onu satın aldığınızı ispatlamanız zor. Öte yandan para vermiş ama satın aldığınızı sandığınız motoru alamamışsınız. Ama ruhsatta şasesi yazılı olan motor size ait, o da sizde değil. Satıcıya ulaşamıyorsanız motorunuzu bulmanız gerekecek. Prosedürü bilmiyorum. Artık karakola mı sorsanız yoksa yedieminleri mi dolaşsanız bilemiyorum, çok karışık bi durum.
Belki parçaları liğme liğme edilmiş, satılmış, belki de komple başkasına satılmış, kullanılıyor olabilir. Belki de polis bağlamıştır.
Tavsiyem önce forumlarda, sosyal medyada motorunuzu arayın ve bir avukata danışın. En kötü polisten bile fikir alabilirsiniz. En azından elinizdeki motorun çalıntı olup olmadığını teyit edebilirsiniz.
-
subat 2016 yazıyor
Peki ne zaman aldın?
Eğer yakın tarihte aldıysan 2016 şubatta trafiğe çıkan bir ybr imkanı yok 800 km 4 bin tl.
-
tahminimce kazalı hurda motorları varmış adamların size çaldıkları motoru gösterip hurda motoru satmışlar
-
:( Geçmiş olsun. Bir avukata danışmakta fayda var.
-
subat 2016 yazıyor
Şubat 2016. Bir buçuk yılda 800 km kullanmış. Biraz tuhaf bir durum
-
Peki ne zaman aldın?
Eğer yakın tarihte aldıysan 2016 şubatta trafiğe çıkan bir ybr imkanı yok 800 km 4 bin tl.
Trafikten çekilip daha sonra tekrar trafiğe sokulmuş olamaz mı?
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
Trafikten çekilip daha sonra tekrar trafiğe sokulmuş olamaz mı?
O zaman daha da kötü olmaz mı. 2016 şubat. Demekki daha önce trafiğe girmiş ve cıkmış.
Trafiğe çıkış tarihi ve aldığı günü hatırlasın o zaman o motor 800 km olup olmadığı ortaya çıkar. Çıkmazsa chance edilmiş motor almışsın demektir..
-
O zaman daha da kötü olmaz mı. 2016 şubat. Demekki daha önce trafiğe girmiş ve cıkmış.
Trafiğe çıkış tarihi ve aldığı günü hatırlasın o zaman o motor 800 km olup olmadığı ortaya çıkar. Çıkmazsa chance edilmiş motor almışsın demektir..
Anlaşılan arkadaşın işi epey zor. Allah kolaylık versin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)