Arkadaşlar r25 ile 1000 kmyi geride bıraktım ama pist deneyimim hiç yok Antalyada pist var mı gidebileceğim ?
Arkadaşlar r25 ile 1000 kmyi geride bıraktım ama pist deneyimim hiç yok Antalyada pist var mı gidebileceğim ?
Benim bildiklerim İzmir, Uşak ve İstanbul’da. Yapımı tamamlanınca bir de Kenan Sofuoğlu’nun yaptırdığı pist olacak. Bunlar dışında yok sanırım.
sadece 1000 km lik tecrübe ile pistte deliler gibi gazlamak mı istiyorsunuz?
ne pisti blader doğru düzgün yol bile yok, antalyadaysan bilmen gerekir bunu
Trafikte bu kadar katil varken, her virajda bizi sürprizler beklerken ve en önemlisi sağımız solumuz bizi doğramak için hazır bekleyen giyotinlerle çevriliyken adamın pistte tecrübe kazanmak istemesi mi garip geldi? Motorunun ne kadar yatabildiğini, ne kadar mesafede durabildiğini pistte öğrenmek istemesi gayet doğal değil mi?
Serikte yapılacak diye reklam yapmışlardı, o da drag pisti çıktı, temeli atıldı, öyle kaldı. Antalya'da yok maalesef. Sana uyacak tek pist Uşak'ta. Afyon da var diyene inanma, otoparkı sözde piste çevirdiler 2 kukayla.
Sen Uşak a git bi kaç haftasonu çocukları izle sonra istersen girersin. Şöyle de sorayım ; siz hiç pistte gazlayanları canlı canlı izlediniz mi?
Pistte yapılan kazalarda ölüm ve sakatlanma oranının ne kadar düşük olduğunu biliyoruz. Bilinci yerinde olan kime sorsak bu tecrübeyle pistte motor sürmenin gayet mantıklı olduğunu söyleyecektir.
Özgüven ve tecrübe kazanmak için gayet mantıklı bence.
Sen nerde tecrübe kazandın derseniz ben yollarda ve trafikte kazandım. Yine de hiç virajda düşmedim veya frenaj yüzünden patlamadım ama imkanım olsa motoru aldığım gün piste girmek isterdim.
Uşaktaki pisti nasıl kullanabiliriz biri açıklasın.İnternet sayfası falan yok.
Asfaltı güzel, kısmen tenha ilçeler, kasabalar arası yolları tercih edebilirsiniz.
Motoru yatırmaksa amaç, hiç öyle 150+ km/h hızlara çıkmanıza gerek yok. Kıvrım kıvrım S virajları 70+ km/h ile geçin de bir göreyim
Hatta saç tokası tabir edilen virajları 40 km/h ile bir geçmeyi deneyin...
Çıkarken ayrı.. inerken ayrı bir eğitim parkuru diye düşünebilirsiniz
Anadolu kıvrım kıvrım toroslar... Hiç mi yok çevrenizde asfaltı nispeten güzel döşenmiş, tenha sayılabilecek, önü açık virajları olan yollarınız?
Çıkın dolaşın biraz ...
Antalyalı arkadaşlar, hiç Serik üstünden Isparta ili Aksu ilçesine gelmeyi denediniz mi?
Antalya'dan çık yola, Manavgattan Konya, Konya'dan Adana, Adana'dan da sahil yolundan tekrar Antalya yap bence... Trafikte en güzel tecrübe uzun yolda edinilir. Keşke pist olsa da pisti kullanabilme imkanınız olsa.
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
Valla konuyla alakasız olucak belki ama 2 haftadır hafta sonlarını şehir dışında geçiriyorum. Önce bursaydım 2 gün trafikte sinir stres sahibi oldum. Bu hafta sonuda ankaradaydım 2 günde orda kaldım. Ben kurban olurum Antalyanın trafiğine. Yatıp kalkıp dua edelim beni en büyük hobilerimin başında gelen araç kullanmaktan soğuttular. Bi kere yollarımızda çok düzgün abi bi alt geçite giriyosun aşşağıda 3e bölünüyo yol. Bizde battın çıktın düm düz oh rahat :D sizlede böyle bi anımı paylaşmak istedim
Şu alt geçitlere battı-çıktı ismini veriyoruz ya; muhteşem bir Türkçe'de yeni kelime türetme örneği!
BUNU EN KOLAY ÖĞRENME YÖNTEMİ GOOGLE HARİTAYA GİR MOTO PİST YAZ ÇIKAR SONRA SI KOLAY ZATEN
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)