Bu motor SS motor gibi gözükse de hız motoru değil Yol motoru yani hız beklemek biraz saçmalık olur.
Suzuki gs500 stock sesi de gidişi de nefistir, Kawasaki Er-5 ondan bir tık daha iyi gider 200 civarı görür 5 saniye civarı da 0-100 km hızlanması var. Bahsi geçen 250cc'ler ile kalkınca 2-2,5 saniye kadar fark atacağı zaten kesin. O yüzden cbr500r için "bu ne kadar az gidiyor böyle" konusunda nihai ulaşılabilir son hız olarak değil de o hıza ne kadar sürede ve ne kadar eforsuz çıkılıyor diye bakarım. Ayrıca yine bahsi geçen 250 cc motorların bu kadar sıkıştırma ile nerelerinden neler çıkıyor hepimiz biliyoruz. Gerek yok artık yeter şu ben cbr250 ile 180 bastım r25 ile 190 gördüm muhabbetleri kabak tadı vereli çok oldu. 180 km sürat çok ciddi bir sürattir çoğunuzun motosikletini geçtim arabasının bile bu sürate çıkamadığına bahse girerim o yüzden bu seviyedeki süratleri küçümsemeyiniz.
VAKA 1:
Bir gün benzin istasyonunda pompacı arkadaşla şöyle bir diyalog geçti aramda.
P: Abi bu kaçlık?
B: 500
P: Abi kaç yapıyo bu?
B: 188 son hız.
P: Ohooo boşuna para vermişsin benim CG'de aynı hızı yapıyo.
B: :D, o hızla kaç km gidebiliyorsun?
P: Abi rahat 1-2 km giderim (Böbürleniyor bu arada 1-2 km çokmuş gibi)
Uzun yoldayım bu arada, otobanda bir istasyon. O sırada benzin aldığımdan dolayı şöyle cevap verdim.
B: Ben depoyu bitirene kadar 170-180 gidiyorum o iş nasıl olacak peki?
P: Sessizlik
VAKA 2:
Bir arkadaşla tanıştım. Yaşı da büyük gösterdiğinden muhabbete başladık.R25 var bu arkadaşta. Neyse konu CBR500R'a geldi.
R25'ci: Bu motor iyi hoşta, 500 cc olmasına rağmen R25 deliyor (Kabarıyor hindi gibi).
B: Doğrudur kardeşim
R25'ci: Valla bak, ben bi keresinde 194 gördüm. Seninkini rahat geçer.
B: O zaman şöyle yapalım, hemen bir sözleşme yapalım aramızda, şu yolda şu km kadar sürecez, kazanan anahtarı verir. Razı mısın?
Suratı düştü tabii. Yok be iddia haramdır vs. Edebiyat yapmaya başladı.
B: Hadi Allah'a emanet dedim kardeşim görüşürüz.
Hemen ayrıldım yanından.
O gün bu gündür hiç bir R25 sahibiyle muhatap olmuyorum ( tabi genelleme olmasın illa ki olgun insanlar vardır aralarında).
Ama genel olarak R25 sahiplerinin karakter yapısını gerek gerçek hayatta, gerek sosyal mecralarda yeterince analiz ettiğimi düşünüyorum. Özellikle 18-23 yaş arası kardeşlerimizin. En büyük şeyi(anladınız siz onu) kendinde sanma psikolojisi.
CBR500R 'a gelecek olursak. 1 senedir kullanıyorum, ilk motorum, 10.000+ kullandım. Araştırarak aldım. Tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor.
* Gazı sonuna kadar abansan bile tekere kalkmıyor.
* Işıklarda kalkışta araçların arasında kalma tehlikesi yok.
* Sollamaya çıkınca tereddüte düşürmüyor.
* Şekli şemali çok güzel, bakan dönüp bir kez daha bakıyor gerçekten yakışıklı.
* SS oturuşu yok, hafif öne eğik bir oturuş. Benim gibi bel rahatsızlığı çeken biri için biçilmiş kaftan.
* Az devir çevirdiğinden dolayı uzun ömürlü. ( Yabancı forumlarda 100.000 mil deviren insanlar var.)
ve benim gibi İstanbul içi süren birisi için;
YAKMIYOR KARDEŞİM MOTOR YAKMIYOR. Bir depoyu ağzına kadar doldur. 400km kullan.
Sın hzı ktü ama .s.s.s
Napacaksın kardeşim 250+ hızları. Bir çıktın iki çıktın ee sonra? Ölmeyi bayılmak mı zannediyorsun. Ya bi kere 180'le giderken kaskın camına arı çarptı, şirazem kaydı. Napacağım üstünü?
Motoru yükseltmek istesem, bütçem de olursa, kesinlikle bunu satmam dursun kenarda. İstanbul için velinimet. Şehir içi fıtı fıtı takıl.
Yorumlarım bunlar.
R25'ci tayfa açtım göğsümü bekliyorum gelin.
Her şey hız mı arkadaş. Sanki sürekli tapa gaz gidiyorsunuz. Türkiye de bile o hızlar tehlikeli. Otoyol diyorsun orada bile inek girer çukur olur neler neler. Cbr 500r mis gibi motordur. Fiyatı biraz daha uygun olsaydı kesinlikle düşünürdüm.
Hiç bir şey yapamaz.Abarttıkları kadar bir gücü veya torku yok.Mt07'deki dişli oranları ile bir değil. Mt-07'deki veya Mt serisindeki amaç Hız değil Torktur.Eski nesildeki hiçbir motorda bu torku hissettiremez.Crossplane felsefesine göre yapılmıştır. Pararel çift silindirli motorlar bu tork'a ulaşamaz.
2014 Model Mt-07 ABS 25.000km,2015 Model Tracer900 18Bin km kullandım. Şuanda da 2020 Model Tracer900 2500 km oldu.Tracer 900, 225 hız limiti koymuşlar.
225'i 2 kişi yokuştada yapıyor.2 kişide düz'de yapıyor.Eğer güç açılsa 275 yaptığı videoları mevcut.
Sizin mantığınıza göre 4 silindirli Naked motorların 300 yapması lazım.Ama Gsr 600'de 243 gördüm.
Sözün özü.Kaç gördüğü değil.Ne kadar hızı ne kadar sürede gördüğüdür.
Bu konu'yu tesadüf okudum.Arkadaşıma Cbr 500 almak istedik.Videolarda 180-190 yaptığını gördüm.
Herkesin aklındaki tek soru R25'te zaten bunu yapıyor diyeceğini düşünerek bu konuya açıklık getirmek istedim.
Ne R25, ne de CB500 kullandim ama okuduklarimdan anladigim kadariyla R25 biraz daha kivrak ve atik, CB500 te biraz daha hantal galiba oyle mi?
Benim anladığım; 180-190 gibi hızlara çıkmak için R25 aşağı eğimli yol, arkadan esen rüzgar ve domalma isterken Cbr 500'de gazı açıp vites değiştirmek yeterli.
Arkadaşlar bende 500f vardı kesici yüzünden gitmiyor kesiciyi kaldırsan dişli büyütsen belki 200 görür acaip seri motorlar fakat ben hiç gerek duymadım çünkü ara sıra yol yapan genel şehir içi gazlayan tayfanın motoru az yakıyor motor ömrü iyi bakımını yapar yağını suyunu eksik etmezsen güzel yol arkadaşı olacak motor 500x olsa şöyle 60 hp falan yok satardı.
Grup sürüşlerinde cbr650f'i olan arkadaşımı benim 390'dan indiremiyorum bende cbr la takılıyordum işime geliyor :D İnanın 250 yapıcam diye sürmesi işkence olan ağır ve heybetli motor kullananlar motor sürmenin aslında okadarda zor olmadığını ve 250 yapmadanda keyif alınabildiğini görünce şaşırıyorlar. Grupta mt09 650f r6 gibi makinalar var ama en çok keyif alanın ben olduğuma yemin edebilirim ama ispatlayamam
Mesela dediğinizi ben kendi motorum mt03 de denedim. 660 cc tek silindir motor göstergede 175 görüyor gps de 165 ortalama. Ben motorun 56 Nm torkunu ön dişliyi ellemeden arkayı 47 dişliden 32 ye düşürerek anca 36 Nm ye çekebildim. Tork böylelikle yüzde -38.2 azaldı Top speed de aynı şekilde arttı. Yani motorun Gps top speedi 165 den 227 ye çıktı. Ve bu motor 7500 de kesiciye giriyor ve top speedi zorlanmadan her seferinde kesicide görebiliyor. Ama böyle bir şeye ne gerek var tartışılır ?
200 NS --> TNT 250 --> Xtreme Max Enduro --> MT 03 660 --> 2015 XJ6 --> Custom Yamelli XSR 07
cbr500 a2 nin son demi diye biliyorum o yüzden bu şekilde yapılmış bir motor.evet 500lük 2 silindir diyoruz ama o kadar gitmiyor gidemiyor.r25 gibi yırtıcam diye bir iddası yok zaten.günlük kullanımda uzun yolda düşük tüketim yüksek tork keyfini veren bir motor.aslında ne istediğinz ile alakalı hız sevmeyen biri için biçilmiş kaftan.zengin commuteri desek yeridir.rakiplerine bakınca en adam akıllı büyük motor gibi hissetiren tek motor budur bence.duke 390 dominar z300 z400 r3 vs en kallavi bu duruyor yanlarında.ama işte motor sürmemiş birine bu olayı anlatmanız mümkün diğil motordan soğutur adamı
Yahu millete bak, demek ki deneysel olarak bir motosiklet çıksa ( Mesela H2R City olsun ) ve 190 yapsa ama bu hızı 5 saniyede yapsa millet gidip " aaa R25 de bunu yapıyor " diyecek
Ayrıca R25 rüzgar arkadan esti, yol eğimliydi, 1 dakika boyunca öne eğildim v.s v.s v.s Tanrı'nın sizin için o gün yapacağı her şey yapılmış olsa bile yaptığı hız GPS olarak max 174 km/h olur genelde R25 160 km/h de tıkanır, üstü için de sizi rezil eder..
Cbr 500 Gps 178 km/h kaç saniyede yaptığı da değişmez, kaç kişi ya da yük olup olmadığı da, isterse o gün Tanrı her kötü ihtimali önünüze koysun, yine yapar ..
Bu olay şuna benziyor, spor salonuna bir ağabey geliyor hafif ısınmış, gerçek kiloya girmeden bir yatıyor PAT 100 kilo Bench basıyor, terlemiyor bile .. sonra bir velet geliyor, yanına almış protein tozunu falan 2 tane de kamil arkadaşını, bir alıyor 100 kiloyu " aaah,uhhh,yeee,anaaaam " diyerek ve diğer arkadaşları da hafif kiloya destek vererek bu kiloyu kaldırıyor. Tabii çocuk patates olmuş, göğüsler desen öldü, kollar desen öldü .. Biraz önce 100 kilo ile leblebi gibi oynayan ağabeyde sıradan t shirt, bu kamillerde sıfır kol falan ..
Sonra ortamında diyor ki " yaa geçende çok kaslı biri 100 Bench yaptı, baktım bir şey yok Pat .. ben de bastım 100 Bench " .. ben de yapıyorum ..
Evet Aslan, yaparsın sen ..
Başka konuda da yazmıştım, R25 CBR500R karşılaştırması yapmak, hatta ikisini aynı cümlede bir araya getirmek (burada mecburen yaptım...) bildiğiniz her iki motora da küfretmek gibi bir şey. Yapmayalım lütfen.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)