Merhabalar,
Bu sabah her zaman ki gibi atladim motoruma is yerime gidiyorum rotam atasehirden besiktasa dogru. Her zaman ki gibi 2. kopru yoluna girip tem baglanti yolundan 1. kopruye giderken tam 1. kopru yoluna girerken sagda emniyet seridinde cevirme olur her zaman. Normalde ceviriler ehliyet ruhsata bakarlar devam ederim fakat bu sefer hemen bakip devam ettirmediler aracin arka tarafinda birseyler yazmaya basladilar.
Gidip durumu sordum ne oldu diye plaka uzerinde tahribattan 428 tl ceza yazdiklarini belirttiler. Bende dogal olarak ne tahribati 6 aylik motosiklet ne olmus diye bakarken kilidin plakanin ustune kaydigini gordum. Mavi gozlu bir polis basladi bagirinmaya siz kopruden kaciyosunuz vatan hainisiniz siz kapatmissin plakani flan gayet efendi sekilde hayir kilit kaymis zaten gittigim yonde koprude ucretlendirme yok desemde dinletemedim bu arada plakasiz beyaz bir scooter geldi ahbabi heralde selamlastilar konustular giderken ya dedim bu arkadasa neden ceza yazmiyosunuz bu polis araci dedi bagajini acip mavi bir plastik plaka gosterip bunu taksak oldururler bizi gibilerinden bi laf etti
neyse dedim o sirada diger iki arkadas cezayi yazmislar yapmayin etmeyin bu benim maasimin yarisi ne sacmalik derken kalemi uzattilar, sadece imzalamazsam ne olur dedim bilgi almak acisindan indirimli odeyemezsiniz dendi o sirada bir polis ceza yazdiklari kanunun maddesini acti kisaca plaka uzerinde tahribat boya vs yaziyodu. Dedim ki benim plakamda yok boyle bir sorun gelin bakalim bu sirada beni vatan haini olarak yaftalayan arkadas kolumdan cekistirip iteklemeye basladi ya birak napiyosun diye bagirdim en son montumun kolun vucuda dikildigi yerdek tutup cekmeye calisti yirtmaya calisti kisacasi neyse kurtardim kendimi baglarim motorunu polis memuruna karsi geliyosun engelliyosun bu sirada kontaktan anahtarimi aldi bi afra tafra ekip arabasina atti flan.
ya dedim insan gibi konusuyorum ne itip kakiyosun yine basladi vatan hainisiniz siz kopruden kaciosunuz para vermiyosunuz flan ama arkadasin haberi yok benim kazandigim paraya daha dokunamadan 4/1 i benden kesiliyo aldigim motorda ekipmanda benzinde it gibi vergi oduyorum kopruden gecerken devlet benim motosiklet oldugumu bile bile araba parasi tahsil ediyo ama ben vatan hainiyim neyse bunlari aklimdan gecirdim dedim laftan anlasa zaten insan gibi davranirdi gittik plakaya bakmaya o sirada geri cektim kilidi ya dedim bu kadar basit bisey icin tam ay sonu yazmayin bu cezayi odeyemem sacma sapan islerle ugrasiosunuz vs flan derken herif bir iki daha itti kakti beni en son baktim ise gec kaliyorum lafta anlatamiyorum attim imzayi aldim ceza makbuzunu mis gibi devlete kaynak sagladi arkadasta bende it gibi calisip uc kurus aldigim isime gec kalip laf isittim.
Diyecegim odur ki cok yandim bugun kameram kaska takili olmadigi icin kalantor bir mercedes bmwli insana boyle davranabilir miydi acaba cok koyuyor bu garibani ezme tripleri kendi kendime dusunuyorum dava acsam binlerce lira harcayip kanit olmadigi kamera kaydi vs kaybedicem. Yani anlayacaginiz bu ulkede adalet sadece zengine calisiyor. Devletin gucunu arkasina alanda vatandasa eziyet edip ego tatmini yapiyor. Bana da ders oldu bundan sonra kilidi takarken daha dikkatli olurum.