Abi teşekkürler bilgiler için.
Abi teşekkürler bilgiler için.
Dünya mavidir, tıpkı Portakallar gibi.
Sigortacı değilim ama soruların cevabı zaten verilmiş
1. Trafik çevirmesinde sigortasızlıktan dolayı yasal olarak bir sorun yaşamazsın
2. Bu durumda sigorta hiç karışmaz, polis tutanağı üzerinden değerlendirilir. Yaralanmalı veya ölümlü kaza olması durumunda zaten kamu davası açılıyor. Mahkemeye gidiyorsunuz.
Cenk Bey Selamlar,
1- Trafik sigortasından muaf olduğunu ilgili memura iletmeniz durumunda sorunsuz olarak geçmeniz gerekmektedir. Tabi ters bir kişiliğe gelirse (temmuz ayında zincir soran oldu bana), tabi ki süreç farklı işleyebilir. Ancak yasal bir yaptırım olmayacaktır.
2- Umarım kimse böyle bir durum yaşamak zorunda kalmaz. Ancak yaralanmalı ve ölümlü bir kaza olduğu için polis zaten sürecin içerisinde olacaktır. Polisin kaza raporu doğrultusunda hukuki süreç devam edecektir.
Tam kusur durumunda; Sağlık ve tedavi giderleri için (araç hasarında olduğu gibi), karşı tarafın mağduriyetini gidermek zaruridir. Ölüm durumunda ise, yine kişinin ölümüne ilişkin maddi/manevi kayıp davaları ile süreç devam edecek ve mahkeme kararına göre yaptırım uygulanacaktır.
Yukarıdaki 2 maddeye göre, trafik sigortasının önemi maddi hasarlardan ziyade, bedeni hasarlarda gündeme gelmektedir.
Ben MTV yok diye biliyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)