Motosikleti tam şu an yağmur altında kalan arkadaşlar
Reklamlar
-
Evet bir kaç haftadır aklıma gelmesine rağmen erteledim durdum şu branda alma işini (niyeyse) şu an satırları yazarken yağan deli yağmur ne gibi zararlar veriyor sizce motosiklete? bunun için şu saatten sonra (özellikle pas vs) yapabileceğimiz bişiler var mıdır?
Reklamlar
-
2 tl'lik buyuk siyah muşamba tarzı naylon ile üzerini kapadım. branda şart değil.uzun yağmurlarda sele dikiş yerlerinden su emmeye başlıyor. gösterge ve kontrol ünitelerini su temasından korumak gerek.
-
motosikletin bize verdiği zararın yanında yağmurun motosiklete verdiği zarar hiç bir şey değil söz konusu bile değil
-
WD 40 baya işlevsel. Paslanma vb. nem kaynaklı sorun oluşabilecek tüm yüzeylerde kullanılabilir.
-
Yağmur yağınca motorun uzerine ciğerime yağmış gibi oluyordum.Ortalama branda da kar etmiyor bence.Çünkü nem v.s.geçiyor. Dikiş yeri sıkıntılı falan..Egzozda paslanma, plastik akşamda ve boyada daha çabuk bozulma, bir iki yilda kablolarda manetlerde sıkıntı falan geliyor aklıma, hele kışın sıcaklık farkı...Kotu be.
Bir saat önce motoru kapalı otoparka bıraktım üç beş gün dursun bakalim.15 dakikalık yolu bi saatte geldim yolda ikinci motora sukrederekten toplu taşımayla öğleye pufleye, böylece toplu taşımaya zam geldiğini de öğrendim o kadar olmuş kullanmayalı, bu arada ikinciyı pek takmıyorum yağmurmuş karmış..
Branda alacaksanız paraya acımayın derim, bir ay sonra yatırmak için yer arayışindayim aynı zamanda..Olmadı çift branda..
-
Saganak Yağmur yeni teknoloji motorları açıkta yakalarsa anasını beller ...(bence)
-
bugun arkadasım aradı ' kanka senın garaj musaıtse makınayı oraya koyayım delı yagıs olacakmıs ' dedı . neyse geldı bı arkadasını getırmıs 2 motoru da yatırdık garaja . dıger arkadasın kurdugu cumle ' allah razı olsun , bu kapalı mekanda makına rahat rahat uyur , bıktım bunun pasından , çürüğünden ' oldu .
verdım ellerıne garaj kapısını benı her zaman bulamazsınız ıstedıgınız zaman gırın cıkın makınalara marş basın dedım . ayrıldım oradan .
bunu da neden yazdım bılmıyorum ama enı tanıstıgım arkadasın ' pasından , çürügünden bıktım ' demesı galıba yazmama sebep oldu .
-
Yağmur altında günlerce bırakmak iyi değil. Ama her gün okula-işe motorla gidiyorsanız yağmur çamur binseniz de sorun olmaz.
-
Öğlen hava güzel akşama park yeri olmuyor diye araba yerine motorla gideyim dedim işe akşam iş çıkışı baktım facia sel götürüyor yolları. Allah'dan 3 km mesafe çıktım geldim , birde temizledim makineyi sildim suyunu felan yerinde duruyor. İçim yolda cız etti ıslanıyor diye heralde kapıda kalsa rahat uyuyamazdım yada motoru koyacak yerim olmasa motora binemezdim diye düşünüyorum. Depo oturduğum apartmanda evimin alt katı hemen , girişi bahçeden , bahçeye giriş piknik alanı park üzerinden . Giriş çıkışta 4 kapı açıyorum yine acaba siteye bir hırsız girse alıp götürse diye düşünüyorum zor iş valla...
-
Benim usta brandayla kapatmaya karşı. Yerden yükselen nemin branda içerisine hapsolarak motora daha çok zararı olduğunu söylüyor. Kapalı ortamda kapat diyor.
-
Yağmurda çamurda yollarda kullandığım aletin ıslanmasından korkmuyorum. Japon’un farkı galiba burada: Vuruyorum kırbacı, vuruyorum kırbacı.
-
yuh be delirmiş millet. su oldu diye geri gelmiş içi cız etmiş sağanak yağmurda çıktım işe gittim 35 km şeker değil bu alet yav. her zaman da yağmurda binerim tek bir yerinde pas yok nasıl paslanıyor sizinkiler
-
Yağmurlu havada mecbur kalmadıkça kullanmam zaten , motorda kapalı garajda olduğu halde çadırla örtülü . Eğer dışarda kalsa bile 2 tane çadır üstüste örterdim sanırım
-
Nedir bu motorlarınızla aranızdaki duygusal bağ. Geçen biri face'te konu açmış, motorlarınıza ne isim verdiniz diye Kimi demiş mamut, kimi demiş kara şimşek
Nedir yahu bu, ailenizin bir parçası mı? Altı üstü insan yapımı demir yığını. Tamam kimileri bayağı pahalı da yok ıslanmış yok paslanmış falan bu kadar değer vermeyin yahu...
-
Dün yaklaşık olarak 60 km yağmurda sürdük. Gayette keyifliydi
Tamam sürekli üzerini açık bırakın , her türlü hava muhalefetine maruz kalsın demiyorum ama, bu kadar da şe yapmamak lazım. Kirlenmek güzeldir sonuçta
-
-
Motora bu kadar duygusal bağlı değilim, benim için bir özgürlük aracı.
Yağmurda da binerim, çamurda da.
Ama uzun süre binmiyor iseniz, yağmurda kalıyor ise kalın bir naylonla örtülebilir.
Ancak yağmurdan sonra havalandırmak gerekir, yoksa sera gibi nemi tutar içinde.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Tüm motorlarım sürekli açık havada kaldı herhangi bir sorun yaşamadım.
-
Kapalı otopark yoksa bile mahalle otoparklarında üstü kapalı yerler var hem yağmur gelmez hem motoru örtmeye gerek kalmaz kafanda rahat olur mahalle otoparkları güvenli olurmu gerçi bilmiyorum ben alınca öyle yapmayı düşünüyorum kapının önünde bırakamam garajda yok
-
Sadece aralıktan mart a kadar branda kullanırım, onun dışında yağmur çamur altında hep, italyan farkı sanırım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)