yakıt ödemesi yaparken. bana ait rakamı, monitörden kolayca seçebilirdim. bugün bocaladım
müdavim olduğum yer
görevliye, 25, 30...tl gibi rakamları kastederek: bunlarda mı motosiklete aldılar dedim
yoo dedi
hayırlısı
yakıt ödemesi yaparken. bana ait rakamı, monitörden kolayca seçebilirdim. bugün bocaladım
müdavim olduğum yer
görevliye, 25, 30...tl gibi rakamları kastederek: bunlarda mı motosiklete aldılar dedim
yoo dedi
hayırlısı
Bkz; cümle kurmak nedir?,cümle nasıl kurulur?,cümle kurana ne denilir?,imla-tümleç-bağlama gibi yazım kurallarına 5 tane örnek verebilir misiniz?
özellikle cümleleri deviren arkadaşlar vardı ,
forumu bir şiir bahçesine
dödüren ,
içimiz sanatla kıpraştı ama
ne dedeiğini maalesef
anlamadık.
Sen 25-30 TL'ye benzin alırken aynı tutarda benzin alan arabaları gördün sanırım.
Güzel kilit almak gerek
Ve de ilaçsız kimyasalsiz hesapsız kitapsiz yaşamak, olabildiğince
Hayırlısı
Ben anladım sizi. Daha net yazsanız olurmuş, arkadaşlar haklı.
Ama evet sizde haklısınız, artık millet arabasına 20-30 TL'lik benzin alıyor.
Bu tür küçük detayları yakalayabildiğinizde farkediyorsunuzki insanlar kemer sıkmaya başladılar.
Her dikkatli insan kendi çevresinden, çalıştığı sektörden benzer örnekler görebilir.
Tabiki hala içimizde beyni yıkanmış, durulanmış, uzunca bir süredir uykuda olanlarımız hala var.
Zaman verin, onlarda uyanacaklar. Belki eskisi gibi bol kepçeden atıp tutamayacaklar ve daha çok yere bakıp, sessiz kalmayı tercih edecekler. Ama farketmez, sonunda onlarda uyanacak.
Güzel şeyler bunlar, bin yılların cehaleti kolay gitmiyor.
Türkçe meali arkadaş yakıtının parasını ödemek için istasyondaki markete giriyor. Tv ekranında pompaların numarası ve aldığı yakıtların fiyatları yazıyormuş. 20-30 TL gibi rakamlar görünce bunları da motorcular mı aldı demiş. Bu durum insanların alım gücünün bittiği işaretidir.
Türkçe de neymiş? Burası TDK mı? Cümle kurmak falan, gereksiz şeyler bunlar.
bence orjınal , fabrıka cıkısı lastık ebatlarının dısına cıkmamak gerekıyor .
Aslında pompa numarasına dikkat etmediğinde monitörde hangi pompa olduğunu kolay ayırt edebiliyorduk.Doğru bir konuya dikkat çekmiş.Kasaya gidipte bir sürü 30 40 50 tl görünce dışarı çıkıp pompa numarasını kontrol etmek gerekecek.Kendi adıma bundan sonra pompa numarasına dikkat ederim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)