babamın motoru ile 50 km uzaklıktaki komşu ilçeye gideceğim babamın haberi yokken gidecem izin vermez yolda polis yakalarsa ne olur kask falan taksam durdurmaz herhalde polis
babamın motoru ile 50 km uzaklıktaki komşu ilçeye gideceğim babamın haberi yokken gidecem izin vermez yolda polis yakalarsa ne olur kask falan taksam durdurmaz herhalde polis
Yakalanma değilde kaza felan yaparsan hayatın kararır. Haklı bile olsan %100 herşeyi sen cepten ödersin. Yaralanma veya ölümden çok daha kötü yerlere gider.
Lütfen yapmayın. O şekilde giderken alkollü yada başka bir hatalı sürücü size çarpsa direkt olarak siz suçlu bulunursunuz. Hem mala hem cana büyük zarar gelebilir bu şekilde ailenizi üzmeyin. Otoparkın etrafında sürün ama gideceğiniz yere çağırın bir taksi gidin. Hiçbirşey canınızdan önemli değil.
Babana 1600TL sana 1600TL ceza yazarlar
Operler seni hayatin kararir. 3.5 bin liralik bir ceza + motoru baglarlar onun icinde para. Hadi bunu gectim en basidi bu ya kaza yapsan? Masrafin altindan kalkamazsin babanda muhtemelen seni perisan eder
Ayrica sunuda belirtmekte fayda var. Arabadan ziyade motor ceviriyorlar artik daha fazla.
gırgır okumuş olanlar şu repliği iyi bilir ,
"Ohşş "
ehliyet almak kaç paraya maal olur dersen 2-3 tane ehliyet alabilirsin o paraya
öperler
1773 tl ehliyetsiz kullanilan aracin plakasina, ayni rakkam kadar aracin ruhsat sahibine ceza yazilir.
Motor trafikten men edilir, cekici ile yediemin otoparka goturulur. Cekici icin min. 80 tl, otopark icin gunluk 30 tl para alinir. Bunlari odemeden motoru cikaramazsin, cikaricak olan kisi de motorun ruhsat sahibi yada vekili olmalidir.
Toplamda 3.676.- TL yi ( bir gunluk otopark icin) devlet baba bir sekilde tahsil eder. 15 gun icinde ceza odenirse %25 indirim yapilir. Taksite baglanma imkanida verilebilir.
Babanin haberi olmadan motoru aldiysan olacaklar pek aranizda kalmayabilir.
O riske deger mi, degmez mi.... gerisi senin bilecegin iş.
Aynı zamanda artçın varsa ALLAH göstermesin bir kaza olursa artçın zarar görürse ölüm gibi.Sen ve ruhsat sahibi ceza evine girersiniz.Zaten aklı olan çok yakını olmadıkca arkasına kimseyi almaz.Eskidenmiş ehliyetsiz motor kaçırmak.Yasalar çok katı.Adamın ocağına incir ağacı dikerler.
2018 de ustune bi %14.5 daha koy öyle yakalan.
Bütçe açigini kapatmaya katkin var diye Devlet ustun hizmet madalyasi bile verirler... :D
Taksi ile git gel daha ucuza gelir
kaza yapsan çarptığın kişinin el parmağı bile kırılsa hapse girer ve çok ağır para cezası ödersin. bence asla bu riski alma
Kaskla bi alakası yok istersen full ekipman git kontrol varsa durdurur.
Ehliyetin yoksa bildiğim kadarıyla motor bağlanır, ehliyetsizlikten sana ceza yazılır ruhsat sahibi sen değilsen aynı ceza ruhsat sahibinede yazılır sanırım 1700 küsür liraydı cezası aynısı ruhsat sahibinede yazılacak motor bağlanır trafikten men edilir.
Net rakam 1763 tl sana 1763 tl babana artı motor otoparka çekilir ruhsat sahibi veya vekili gelmeden vermezler 50 km kısa gibi geliyor ama riske kesinlikle değmez bence gitme.
ses soluk yok....
bu kadar yazilandan sonra ya tövbe etmiştir yada babasi ile başbaşa eğleniyordur.... :DDD
Ehliyetsiz olarak kullandıgın için 1800 tl sana kitlerler , ruhsat sahibine de 1800 kitlerler.Motosikleti bağlarlar , onun içinde para vereceksin.Motorun birkaç parçası eksiske ondan da ceza yersin. Oh yazarken içim gitti resmen. Kontrole denk gelmen %10 felan. Ama değmez bence...
evet 1800 oldu arkadaşlar... varmi arttiran...
:DDD
Bu arada neden bu konuyu biliyorum bilirmisiniz..
Benim eşşek kafali oglum gecen yaz o halti yedi de ondan... bisey olmaz yeeeaaa deyip benim zuladaki yedek anahtari alip kankileri ile fink atarken yakalandigi icin...Hiç te cani sağolmadi... parasinda cezasindaysam nagmerdim..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)