Sizce bu motosiklet markalarından hangisi daha iyi
Sizce bu motosiklet markalarından hangisi daha iyi
Şu saatten sonra kuba diyorum...
Bence markacı olmak değilde modelci olmak lazım ...
Honda : VFR, CBF150, cb900 hornet , Transalp , Africa Twin
Yamaha : Ybr 125,Xmax Tüm Türleri, Super Tenere ,Xt 660 , Fazer, Fjr1300,
Bana göre iyi motorları bunlar... Markacı olmak yerine hangi modelse ona bakmak lazım derim ben.
bir honda bir yamaha sahibi olarak ikiside.
bu ne sacma baslik ne sacma soru boyle :(
kime göre neye göre olay değişir.illede sordun bence yamaha daha modern motorlar daha performanslılar daha teknolojikler daha piskolar vmax mt10 mt09 mt09 tracer wr450 gibi hondada karşılığı olmayan motorlarıda var.tabi honda da afrika twin xadv goldwing türevleri gibi karşılığı olmayan motorlarıda var.kullanım maliyeti açısından muhtemelen honda daha iyidir hatta 10 hondadan 7si yamahadan bence az yakıyor dersekte heralde yanlış olmaz.strateji meselesi
Yamaha her daim sürüş dinamikleri bıçak sırtı gibi olan bir motordur.Hata tolere etmez,sürüş ve oturuş pozisyonları seleflerine göre daha rahatsızdır,kafa çırpmaları kroniktir,ufak tefek yanlış veyahut hata da üstünüzden kaldırıp atar.Yıllardır ss kullanırım bir kere bile para verip yamaha almışlığım yoktur almamda,sakat makine (hız bakımından değil!) illa Japon’dan yana performans aranıyorsa Kawasaki tercih edilir ki kawa da işleri 2012’den sonra toparlamaya başladı yoksa eski kawa’lar da yamaha’lar gibi sabıkalıydı.Lakin ben suzuki’ciyimdir,ne sütçü beygiri Honda ne de kıvrak dansöz yamaha,alternatif olarak japon’dan yana dediğim gibi kawa seçerim.Lakin sizin sorunuza gelecek olursak,Yamaha’dan inip Honda’ya binen adam şahinden inip mercedes’e binmiş gibi hisseder (sürüş ve oturuş pozisoyunu keza konfor olarak!) daha net bir sürüş,sürücüsü ile daha iyi cevaplar verebilen akabinde rahar bir motordur honda.Yamaha da virajlara güzel yatar da virajlara yatırana kadar yatsı vakti hastanede bulmayın kendinizi,keza dediğim gibi ufak tefek hataları bile tölere etmez kaldırır atar üstünden..
seçeceğim ama suzuki yok
yamahaya gıcık oluyorum, hondaya da gıcık oluyorum.
ama bazen eski yamaha r1 resmine bakıp hayal kurarım. cbr 600f yada suzuki gsr600 hayalide kurarım ama gel gelelim yamaha yada honda dedikleri zaman nedense sevmediğim markalar.
bmw ile suzuki diye sorsan kararsız kalabilirdim mesela.
Suzuki reyis seçenekler de olsaydı düşünmeden Suzi derdim ama seçenekler arasında forever benelli diyorum .
Hee ama yeni kasa mt9'a her türlü yukselirim
Çekirdek bardağı 50 kuruş, buyrun buyrun teze kavrulmuş, çippss 2 lira, bonibon 1 lira...
Honda yamaha ve suzuki hemen hemen eşit arıza oranları ile en sorunsuz üç marka olarak tespit edildiler. ( merak edenler için en problemliler can-am bmw harley triump). Hem yamaha hemde hondayı uzun süre kullandım. Her ikisi de eşit kalitededir. Ancak honda servisleri sebebiyle bir tık önde türkiyede.
Cok ilginc bir konu... Daha once hic rastlamadim. Genc bir arkadasimiz, rekabet halinde olan Honda ve Yamaha markalarinin hangisinin daha iyi oldugu sorusunu paylasmis bizimle... Forum uyelerinin, bu siradisi ve ilginc konu hakkindaki yorumlarini cok merak ediyorum. Sahsen cevap vermeden once bi kac gun kendi icimde dusunmem gerekiyor. Acaba forumda daha once boyle bir konunun benzeri acilmis mi diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...
Yamaha seridir hatayı fazla affetmez Honda ise az yakar fiyatına göre iyi kaçar yani kısaca gençsen Yamaha Yaşlıysan Honda benim tercihim Yamaha
Sadece marka yerine modelde geçse daha net cevaplar gelebilirdi. Genelde yamaha motorları yakıtı sevdiği için ve ülkemizde benzin pahalı olduğu için honda daha çok tercih edilir gibi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)